geofila Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 OP Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 12 hours ago, Dorian Earl Gray said: @geofila Καταρχάς πρέπει να πω πως το concept είναι πολύ ενδιαφέρον. Ίσως αν, σε επόμενο στάδιο, στρέψεις την έρευνά σου προς την κατεύθυνση της μοντελοποίησης απλών patterns από chord progressions (π.χ. I-IV-V) να μπορέσεις να ορίσεις κάποια μετρική (όπως είναι π.χ. η cross correlation coefficient (CCC) metric?). Σίγουρα δεν είναι απλή διαδικασία σε καμμία περίπτωση, αλλά ενδεχομένως να σου δώσει μεγαλύτερο insight από ότι το mean opinion score που βασίζεται σε feedback από τους χρήστες και θα σου επιτρέψει να βελτιστοποιήσεις τις μεθόδους σου χρησιμοποιώντας standard πρακτικές. Έχεις δίκαιο απλά εγώ χρησιμοποιώ χρήστες για τον λόγο ότι στα περισσότερά papers που διάβασα για την αξιολόγηση μουσικών μοντέλων αυτή ήταν η τεχνική που χρησιμοποιούσαν και αυτές ακριβώς οι ερωτήσεις που έκαναν. Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα κάτι ποιο αυτόματο σαν αυτό που λες και θα το ψάξω και άλλο στην κατεύθυνση που λες.
geofila Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 OP Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 6 hours ago, Dorian Earl Gray said: Ως πολύ χιπστεριά μερικές φορές, π.χ. τις ίδιες μαθηματικές τεχνικές που μέχρι πριν λίγα χρόνια τις αναφέραμε στο πλαίσιο του statistical signal processing ή του pattern recognition τώρα τις βλέπεις παντού με τη σφραγίδα του machine learning από πάνω - κι έτοιμο το paper! Anyway, για να επιστρέψουμε στο θέμα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που προσπαθεί να κάνει ο OP και σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Είμαι πραγματικά περίεργος να δω τα συμπεράσματα που θα εξαγάγει από αυτό το εγχείρημα. Χαχαχα! Οτί πιο σωστό έχω ακουσεί! Για ότι αποτελέσμα έχω να είσαι σίγουρος ότι θα ενημερώσω.
geofila Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 OP Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 11 hours ago, blue said: https://mitpress.mit.edu/books/music-and-connectionism Αν το κάνεις με νευρωνικά δίκτυα τσεκαρε το παραπάνω βιβλίο (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) Με αναδρομικά νευρωνικά δίκτυα γίνεται η σύνθεση. To βιβλίο φαινεταί πολύ καλό το αρχίσα ήδη!!!
geofila Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 OP Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 12 hours ago, fusiongtr said: Για την μοντελοποίηση αυτής της διαδικασίας (που τις περισσότερες φορές για τον άνθρωπο γίνεται ασυνείδητα) χρειάζονται επομένως κριτήρια επιλογής (πχ γιατί το σύστημα να επιλέξει κάποια νότα αντί άλλης), αλλά και δημιουργία κριτηρίων αξιολόγησης κάθε φορά της επιλογής (πχ ήταν καλή η νότα που διάλεξε το σύστημα για να προχωρήσει στην επόμενη?) αυτής. Δύσκολο μου φαίνεται κι ας μιλάμε μόνο για μελωδίες. Αν μπει και η αρμονία στο παιχνίδι .... χάος. Το σύστημα κατά την εκπαίδευση μαθαίνει ακριβώς αυτό, δηλαδή μαθαίνει τις συσχετίσεις που υπάρχουν μεταξύ των νοτών εισόδου και συνεπώς με είσοδο μια νότα μαθαίνει να προβλέπει την επόμενη ή τις επόμενες. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά αν το σύστημα είχε δει για παράδειγμα μόνο "ρομαντικά" τραγούδια και αυτός επίσης είναι και ο λόγος που υπάρχει μια ομοιομορφία στον χρονισμό και στο pitch των παραγόμενων νοτών. Αυτό που εννοώ όμως είναι ότι η αρμονία είναι μια πολύ συνθέτη μαθηματική συνάρτηση η οποία πολύ δύσκολα μοντελοποιείται σωστά. Υπάρχουν αρχιτεκτονικές που προσπαθούν να το κάνουν πολύ πιο ορθά από τα μοντέλα μου. Αυτό εννοώ λέγοντας οτι δεν έχω προσθέσει αρμονία, οτι δεν έχω προσθέσει στο όλο σύστημα κομμάτια που να μαθαίνουν "πολιτικές και κανόνες" αρμονίας. Πρακτικά όμως έστω και σε πρωτόγονο επίπεδο έχει μάθει μερικούς βασικούς κανόνες παραγωγής και σύνθεσης. ***ΥΓ. Τα κομμάτια που ακούγονται στην σελίδα είναι από διάφορες αρχιτεκτονικές τις όποιες θέλω να τις συγκρίνω. Γιαυτό και μερικά κομμάτια δεν είναι καθόλου καλά π.χ. πέφτουν συνεχώς σε loop.Το αναφέρω τώρα γιατί νομίζω δεν το έχω ξαναπεί. 1
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Administrator Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 To πιο πιθανό είναι να πέφτω έξω καθώς δεν έχω παρακολουθήσει τι συμβαίνει στο AI σε ερευνητικό επίπεδο αλλά πολύ καλύτερα αποτελέσματα έχω ακούσει απο την προσπάθεια Generative music του Eno στα 90'ς όταν είχα εγκαταστήσει στο PC μου το SSEYO Koan. Επίσης θα ήταν σωστό να διορθώσεις όσα αναφέρεις για την απόδοση του MIDI, αφού δεν επηρεάζει αρνητικά όπως αφήνεις να εννοηθεί, το αποτέλεσμα και μπερδεύεις περισσότερο τον ακροατή που νομίζει ότι κάτι ίσως δεν πάει καλά με τον ήχο. Οι μελωδίες που άκουσα μπορούν να αναπαραχθούν πιστότατα απο το πρωτόκολλο ενώ ο ήχος του GM πιάνου αλλά και άλλων οργάνων είναι υπερ αρκετός για να τις αποδώσει. Live and let Live.
stavros_d80 Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 "Partita for Unattended Computer" κάποιοι το παρουσίασαν στο Queen Elizabeth Hall το 1967 (15:15) αυτό μου θύμισε ακούγοντας τα κομάτια... Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ανθρώπινη φαντασία ειδικά στο θέμα της μουσικής .... θέλει πολύ δουλειά ακόμη για να ακουστεί σαν μουσική.... 33 1/3333cos301/2sqrt564,0909{fx-dty/sqrtz}
manosx Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Υποθέτω ότι με το firefox δε δουλεύει καλά, γιατί το μόνο που ακούω, είτε στα ανθρώπινα είτε στα computerized, είναι κάποιος να βαράει το πιάνο με σφυρί. Έχεις κάπου τα κομμάτια σε audio μορφή; Όσο αφορά τα περί αρμονίας, υπάρχουν σαφώς εντυπωσιακές εξελίξεις σε άλλες προσπάθειες, εδώ π.χ. computerized choral σε στυλ Bach.
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Administrator Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 26 λεπτά πριν, manosx είπε Υποθέτω ότι με το firefox δε δουλεύει καλά, γιατί το μόνο που ακούω, είτε στα ανθρώπινα είτε στα computerized, είναι κάποιος να βαράει το πιάνο με σφυρί. Έχεις κάπου τα κομμάτια σε audio μορφή; Τι εννοείς βρε Μάνο; Η απόδοση της μηχανής ήχου σου έφταιξε; 1. Το GM δείγμα πιάνου είναι μια χαρά και ισχύει ίδιο για όλους μας. 2. Οι δυναμικές όταν δεν υπάρχουν αφού παίζει στο 127 μόνιμα το sequencer γιατί έτσι παίχτηκε το θέμα, δεν θα ακουστούν αλλιως σε προηχογραφημένο audio. Εννοώ πως αν παίζεις σαν τσέμπαλο ένα Steinway είτε ένα ότι να'ναι, πάλι σφυριά θα ακούς. Live and let Live.
manosx Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Αυτό που ακούω πρώτα από όλα δεν είναι καν (σκέτη ) μελωδία, αφού είναι τίγκα στις συνηχήσεις, και συνηχήσεις μπάχαλου κυριολεκτικά, με πράσινες κόκκινες και ροζ νότες, ένα post modern noizcore χάος, κάτι δεν πάει καλά. 2
rgxinap Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 Δημοσιευμένο 13 Μαρτίου 2019 10 hours ago, Dorian Earl Gray said: Ως πολύ χιπστεριά μερικές φορές, π.χ. τις ίδιες μαθηματικές τεχνικές που μέχρι πριν λίγα χρόνια τις αναφέραμε στο πλαίσιο του statistical signal processing ή του pattern recognition τώρα τις βλέπεις παντού με τη σφραγίδα του machine learning από πάνω - κι έτοιμο το paper! Anyway, για να επιστρέψουμε στο θέμα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που προσπαθεί να κάνει ο OP και σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο. Είμαι πραγματικά περίεργος να δω τα συμπεράσματα που θα εξαγάγει από αυτό το εγχείρημα. εδω έχουν βαφτίσει νεοτερισμό το NoSQL, δηλ την τεχνολογία του 60 και του 70.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση