Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Administrator Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Νομίζω είπαν αρκετά πράγματα τα παιδιά παραπάνω που θα σε βοηθήσουν. Να πω εγω λακωνικά δύο παραπάνω. 1. Η μόνωση. Επειδή είστε σε κλειστό χώρο και ο μόνος τρόπος διαφυγής του ήχου είναι η πόρτα, εκεί θα πρέπει να δώσετε σημασία. Βάλτε λάστιχο γύρω-γύρω, αλα ψυγείο αν γίνεται και προσθέστε μάζα π.χ. ένα φύλο MDF. Προσέξτε τους μεντεσέδες μην κρεμάσει απο το βάρος όμως. Αν υπάρχει δεύτερη πόρτα που οδηγεί στο υπόγειο να την κλείνετε πάντα. Μια ειδική πόρτα για στούντιο αποσβένει στην καλή περίπτωση 40κάτι db και συνήθως μπαίνει και δεύτερη σε απόσταση. Η κάθε μια μπορεί να κοστίσει 1000-1500 ευρώ, για να έχεις μέτρο σύγκρισης και να ασχοληθείς σοβαρά με αυτήν που υπάρχει. ;) 2. Η διόρθωση χώρου - απορρόφηση ήχου. Οπως σωστά σου είπαν τα παιδιά παραπάνω αυτή επιτυγχάνεται με πάνελ. Παράλληλα ρίχνει την ένταση μέσα στον χώρο σημαντικά οπότε βοηθάει στην δύσκολη περίπτωση της μόνωσης. Ντράμερ με βαρύ χέρι ε;.. Μάλλον θα πρέπει να τον βάλετε μέσα στο πρόβλημα βαθιά για να το λύσει εκείνος και ίσως γίνει πιο... ευγενικό το χέρι του. Live and let Live.
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 OP Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Μιλαμε για ενα υπογειο γυρω στα 200τ.μ. Η μοναδικη εισοδος ειναι μια τεραστια γκαραζοπορτα ρολο και μια βοηθητικη που δεν επικοινωνει με αλλα διαμερισματα. Αμφοτερες βρισκονται στην αλλη πλευρα του υπογειου, καμια 30ρια μετρα μακρια μας. Αποφασισαμε, τελικως, να κλεισουμε τον χωρο που βρισκομαστε με 5cm πετροβαμβακα και γυψοσανιδα. Μονη γυψοσανιδα στην πλευρα των δυο τοιχων και ταβανιου, και διπλη στις δυο ανοικτες πλευρες. Ετσι, θα υπαρξει σχετικη μονωση. Εντος του νεου αυτου δωματιου θα τοποθετηθουν τα αναλογα πανελ απορροφησης ηχου, επειτα. Ο ντραμερ δεν θα μπορουσε να βρισκεται πιο βαθια στο προβλημα, καθως ειναι ο ιδιοκτητης του κτιριου και θα επωμισθει και το μεγαλυτερο βαρος της δαπανης... Γιώργος
Holystone Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Μιλαμε για ενα υπογειο γυρω στα 200τ.μ. :o Αποφασισαμε, τελικως, να κλεισουμε τον χωρο που βρισκομαστε με 5cm πετροβαμβακα και γυψοσανιδα. Μονη γυψοσανιδα στην πλευρα των δυο τοιχων και ταβανιου, και διπλη στις δυο ανοικτες πλευρες. Ετσι, θα υπαρξει σχετικη μονωση. Εντος του νεου αυτου δωματιου θα τοποθετηθουν τα αναλογα πανελ απορροφησης ηχου, επειτα. Καποιες λεπτομερειες ακομα πολυ σημαντικες: 1. Το πώς θα στηριξετε τις γυψοσανιδες στις ανοιχτες πλευρες, φανταζομαι οτι θα συμβουλευτειτε ειδικο απο εκει που θα τις αγορασετε (πχ, μπαινουν μαδερια και ξυλα σε πλαισιο και στηριζονται εκει κτλ, ρωτηστε) 2. Με τον αερισμο του δωματιου παλι πρεπει κατι να κανετε... Πχ, δεν εννοειτε να παιζετε σεενα κλειστο δωματιο 25 τετραγωνικα και πετροβαμβακα/ υαλοβαμβακα (εστω και με γυψοσανιδες) και να αναπνεετε. Για μερικους λογους παραπανω: α) οτι αν θα βαλετε πετροβαμβακα σε πανελς, θα πρεπει να ειναι ντυμενα με υφασμα που αν δεν τα πειραζεις οκ, δεν ξεκολλανε ευκολα ινες (υπαρχουν πληροφοριες πχ νετ), που αν και λεγονται πολλα για πετροβαμβακα/ υαλοβαμβακα, καρκινους κτλ,(δεν θα πω εγω αν προκαλουν ή οχι) που υπαρχουν συγγεχυμενες αποψεις, αλλα και παλι, καλο ειναι να μην τις αναπνεετε. β) να φτιαξετε ενα απλο συστημα εξαερισμου με μοτερ που να ανακυκλωνει τον αερα, οπως πχ υπαρχουν στις εσωτερικες τουαλετες σπιτιων που δεν εχουν παραθυρο, αλλα εσεις θελετε κατι πιο μεγαλο, να βγαζει εξω τον αερα και να βαζει απο αλλο σημειο. Και παλι, ειναι πολυ στο περιπου απο εδω ολο αυτο με 2 κουβεντες... ΥΓ.: Αν αποφασισατε να κανετε κλειστο δωματιο, και αφου εχετε δυνατοτητα, να το φτιαξετε βασει ratios αναλογιων για δωματια ηχου (control room κλτ) Και φυσικα οχι ακριβως τετραγωνο!!! :o Και οσο πιο μεγαλο μπορεσετε (οχι 200τμ ;) ) τοσο καλυτερα για να μπορεσετε μετα (που θα ερθει το αλλο εγκεφαλικο που θα πρεπει να ρυθμιστει ο ηχος ακουστικα μεσα) να μαζευτει πιο ευκολα. Your Ear Rulez!
Holystone Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Ενδεικτικα οπως για recording rooms: https://radiobombfm.wordpress.com/2012/09/15/sound-101-the-golden-acoustic-ratio/ Και παλι ξαναλεω ως συμβουλη: ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΚΟΠΟ) ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΠΛΑΝΟ. Καποια λαθη σε διαδικασια που δεν εχει μελετηθει σωστα, κοστιζουν... Your Ear Rulez!
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Administrator Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Μα τι θα κλείσετε; Θα κάνετε κάποιο δωμάτιο δηλαδή. Και η πόρτα; :laugh: Θα προσθέσετε νέα να υποθέσω. Αυτό είναι καλό. Κράτα στο νου σου για να μην ξοδεύεστε άσκοπα, πως γενικός κανόνας στην μόνωση είναι ότι ο Δείκτης ηχομείωσης είναι ίσος με το πιο αδύναμο στοιχείο της κατασκευής. Δηλαδή αν βάλεις μολύβι και πετρα στους τοίχους (αστρονομικό κόστος και ηχομείωση) και μια κοινή πόρτα, το αποτέλεσμα θα είναι ίσο με αυτό της πόρτας. Τσάμπα λεφτά δηλαδή για την τοιχοποιία. Οπότε φροντίστε να είναι ομοιογενής κατασκευή και για τους τοίχους τουλάχιστον, ακολουθήστε τους μπούσουλες της Knauff. Για μονό σκελετό με μονή σανίδα δες το συνημμένο. W111_Specification.pdf Live and let Live.
Holystone Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Αποφασισαμε, τελικως, να κλεισουμε τον χωρο που βρισκομαστε με 5cm πετροβαμβακα και γυψοσανιδα. Μονη γυψοσανιδα στην πλευρα των δυο τοιχων και ταβανιου, και διπλη στις δυο ανοικτες πλευρες. Ετσι, θα υπαρξει σχετικη μονωση. Στα ενωματα στις γωνιες γυψοσανιδας/ τοιχων, φυσικα εννοειται οτι πρεπει να σφραγιστουν γυρω γυρω με σιλικονη (σαν αεροστεγως δηλ) , ετσι ωστε να μην φευγουν ινες προς το δωματιο, αλλα και αερας απο το δωματιο προς τον τοιχο, εστω και με πετροβαμβακα. Your Ear Rulez!
Holystone Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Eδω, ενα πολυ καλο pdf (δωρεαν) απο Auralex, που αν και εκθειαζουν και τα δικα τους προιοντα, γραφουν πολλα πραγματα και για αλλους τροπους. (και ηχομωνωση και ακουστικη και εξαερισμο σχεδια πχ) Ξεκινήστε :-\ https://www.auralex.com/wp-content/uploads/2014/10/acoustics101v3_0.pdf Και απο τους καλυτερους που αν και παλι προωθουν προιοντα τους, εχουν φοβερες πληροφοριες: http://realtraps.com/info.htm Και φυσικα ΕΔΩ: https://ethanwiner.com/basstrap.html Your Ear Rulez!
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 OP Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Ευχαριστω για τις προδιαγραφες! Θα γινει ενας κλειστος χωρος, εντος του οποιου δεν θα φαινεται πουθενα ντουβαρι. Παντου γυψοσανιδα, εκτος το πατωμα στο οποιο θα δουμε τι θα κανουμε με την απορροφηση κραδασμων. Πορτα θα γινει στην μια πλευρα του γυψινου τοιχου. Θα φτιαξω το μεταλικο σασι της πορτας, με της θα βαλω πετροβαμβακα, και θα ανοιγει/κλεινει με συρτη. Δεν ψαχνουμε το απολυτο, προφανως, στην μονωση. Δεν ακουγεται και παρα πολυ στους πανω οροφους. Θελουμε να εξαλειψουμε το λιγο μπασο και χτυπους απο τα τυμπανα που "περνουν". Και φυσικα να βελτιωθει και η ακουστικη μεσα. Γιώργος
gkourmoul1 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 OP Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 :o Καποιες λεπτομερειες ακομα πολυ σημαντικες: 1. Το πώς θα στηριξετε τις γυψοσανιδες στις ανοιχτες πλευρες, φανταζομαι οτι θα συμβουλευτειτε ειδικο απο εκει που θα τις αγορασετε (πχ, μπαινουν μαδερια και ξυλα σε πλαισιο και στηριζονται εκει κτλ, ρωτηστε) 2. Με τον αερισμο του δωματιου παλι πρεπει κατι να κανετε... Πχ, δεν εννοειτε να παιζετε σεενα κλειστο δωματιο 25 τετραγωνικα και πετροβαμβακα/ υαλοβαμβακα (εστω και με γυψοσανιδες) και να αναπνεετε. Για μερικους λογους παραπανω: α) οτι αν θα βαλετε πετροβαμβακα σε πανελς, θα πρεπει να ειναι ντυμενα με υφασμα που αν δεν τα πειραζεις οκ, δεν ξεκολλανε ευκολα ινες (υπαρχουν πληροφοριες πχ νετ), που αν και λεγονται πολλα για πετροβαμβακα/ υαλοβαμβακα, καρκινους κτλ,(δεν θα πω εγω αν προκαλουν ή οχι) που υπαρχουν συγγεχυμενες αποψεις, αλλα και παλι, καλο ειναι να μην τις αναπνεετε. β) να φτιαξετε ενα απλο συστημα εξαερισμου με μοτερ που να ανακυκλωνει τον αερα, οπως πχ υπαρχουν στις εσωτερικες τουαλετες σπιτιων που δεν εχουν παραθυρο, αλλα εσεις θελετε κατι πιο μεγαλο, να βγαζει εξω τον αερα και να βαζει απο αλλο σημειο. Και παλι, ειναι πολυ στο περιπου απο εδω ολο αυτο με 2 κουβεντες... ΥΓ.: Αν αποφασισατε να κανετε κλειστο δωματιο, και αφου εχετε δυνατοτητα, να το φτιαξετε βασει ratios αναλογιων για δωματια ηχου (control room κλτ) Και φυσικα οχι ακριβως τετραγωνο!!! :o Και οσο πιο μεγαλο μπορεσετε (οχι 200τμ ;) ) τοσο καλυτερα για να μπορεσετε μετα (που θα ερθει το αλλο εγκεφαλικο που θα πρεπει να ρυθμιστει ο ηχος ακουστικα μεσα) να μαζευτει πιο ευκολα. Και μεταλλικος σκελετος, και ξυλινος μπορει να εφαρμοστει. Θα το μελετησουμε προσεκτικα. Ο χωρος θα ειναι καπου 4,5x4,5 μετρα, καθως τοσο χωρο χρησιμοποιουμε... Εξαερισμος θα γινει μικρος με μοτερακι οπως λες. Θα προσεξουμε το θεμα με τις ινες και τους κινδυνους που προκαλουν. Δεν θα υπαρχει πουθενα γυμνος πετροβαμβακας. Γιώργος
Holystone Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 Δημοσιευμένο 2 Οκτωβρίου 2018 ΟΧΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ!!!! :o (for Goodness sake!! που λενε!! ) Το σχημα και το μεγεθος ειναι το Α και το Ω για να ξεκινησει μετα η ακουστικη ρυθμιση και να αποφυγετε στασιμα κυμματα! (aka Hot/Cold spots) Ακολουθηστε τα RATIOS δηλ, πχ με βαση το υψος (πχ παραπανω λεει 10 σε ποδια-feet κτλ, εσεις δειτε ποσο υψος θα εχετε, και ακολουθειτε τις αναλογιες στο μηκος και πλατος Εχει σχεδια εξαερισμου το Auralex pdf που εβαλα πριν. Καλο διαβασμα ;) και καλη επιτυχια! Your Ear Rulez!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση