Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια για τη δουλειά και τη βοήθεια που προσφέρετε.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ο παράγοντας "αντίλαλος".

Κάνουμε κάποιες θεατρικές πρόβες (που θα διαρκέσουν όλη τη χρονιά) σε ένα στούντιο χορού.

Ο χώρος είναι μεγάλος - 100 τ.μ. περίπου - και άδειος τόσο από έπιπλα όσο και από κουρτίνες και αντικείμενα.

Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τον αντίλαλο που δημιουργείται όταν δοκιμάζουμε να μιλήσουμε:

- Θα μπορούσατε να μου προτείνεται υλικά που μπορούν να απορροφήσουν την ηχό (αντίλαλο);

- Ένα χαλί στο πάτωμα θα μπορούσε να απορροφήσει τον πολλαπλασιασμό του ήχου;

(Το μπάτζετ είναι ελάχιστο)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. :angel: O0 :angel:

• Guru
Δημοσιευμένο

δύσκολα τα πράγματα...

ειδικά αν χρειάζεστε στο όλον τα 100μ2 (και σαν σχολή χορού έχει και μεγάλες επιφάνειες με καθρέφτες ή τζαμαρίες), θα σε στεναχωρήσω αλλά με μικρό μπάτζετ, ελάχιστα έως τίποτα μπορείς να περιμένεις...

τώρα αν θα μπορούσατε να "περιοριστείτε" σε μια γωνία στα 10-15μ2 και με επιφύλαξη εκ του μακρόθεν βέβαια, όλο και κάποιες "πατέντες" σε  ηχοδιαφράγματα θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε (πάντα φαντάζομαι μιλάμε για κινητές κατασκευές για να μην "πειραχτεί" ο χώρος)...

ως προς την ερώτηση σου, οποιοδήποτε χαλί από μόνο του είναι "αμελητέα ποσότητα" ως λύση απέναντι στο συνολικό πρόβλημα και μπορεί να λειτουργήσει μόνο επικουρικά...

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Δημοσιευμένο

Ο χώρος είναι μεγάλος - 100 τ.μ. περίπου - και άδειος τόσο από έπιπλα όσο και από κουρτίνες και αντικείμενα.

Αν μπορούσατε να "απομονώσετε" ένα μέρος του χώρου με κουρτίνες, κουβέρτες, ή κάτι τέλος πάντων που να κρέμεται από σκοινιά ... (να είναι portable).

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δημοσιευμένο

Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας,

Σκέφτομαι το ενδεχόμενο κουρτίνες βελούδινες και κάποιο χαλί με μεγάλο σχετικά πάχος.

@npap Με αποκαρδίωσες αλλά είμαι σίγουρος ότι έχεις τα επιχειρήματα με το μέρος σου.

@ fusiongtr Έχω διαβάσει και αλλού ότι υφάσματα βαριά με πτυχώσεις έχουν μεγάλη ηχοαπορροφητικότητα .

Θέλω μόνο να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα είναι όταν στον χώρο υπάρχει λόγος - όταν άνθρωποι μιλάνε -  ακούμε τη φωνή πολλαπλασιασμένη να επιστρέφει και δεν ακούμε ως εκ τούτου  τι λένε. 

Θα συστήνατε τη λύση: κουρτίνες βελούδινες και χαλί μεγάλου πάχους;

• Guru
Δημοσιευμένο

είναι μια καλή "αρχή" (σίγουρα θα υπάρξει βελτίωση) και εκ του αποτελέσματος θα κρίνετε αν είναι επαρκής... ;)

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Δημοσιευμένο

Αφου προκειται μονο για φωνη και οχι να ακουσετε μουσικη ,με τις κουρτινες και το χαλι-μοκετα θα κανετε δουλεια,ειδικα εαν περιορισετε γυρω γυρω εναχωρο  10-15-20 τετραγωνικα ,ο αντιλαλος δημιουργειται απο της ανακλασεις του ηχου πανω σε αδειες επιφανειες τοιχο-τζαμι-πατωμα (ειδικα εαντο πατωμα ειναι πλακακι μοκετα οποσδηποτε)εαν ειναι ξυλινο πατωμα δεν χρειαζεται τιποτα..

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...