Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του noiz.gr.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την μελέτη θεωρίας.

 

Συγκεκριμένα η ερώτηση είναι η εξής,

 

Κάθε πότε χρειάζεται να αγοράζουμε εξοπλισμό κιθάρας?

 

 

Για όποιες διευκρινίσεις, αλλά και για να στείλετε τις ερωτήσεις σας να απαντηθούν σε επόμενο βίντεο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου.

 

Τα λέμε την επόμενη φορά!

Φιλικά,

Ioannis Anastassakis

Ioannis Anastassakis | The Art of Learning Guitar

  • Guru
Δημοσιευμένο

Γιάννη, ομολογώ ότι μάλλον διαφωνώ κάθετα με αυτά που λες, ανεξάρτητα από κρίση ή όχι...

 

Προσωπικά τα ήχεια που έχω τα έχω 10 χρόνια τώρα, το ίδιο και τα ακουστικά, όσο για τον Η/Υ τον άλλαξα το 2016, από το 2009... Άργησα εκεί, ναι.

 

Με τον Η/Υ πήρα τα πάντα καινούρια (software βασικά, αλλά και οθόνες, και καινούριο ενισχυτή για τα ηχεία (λόγω προβλήματος του παλιού).

 

Το ζήτημα είναι πως υπάρχουν κάποια πράγματα που φαίνονται στον ήχο και κάποια που δε φαίνονται. Πχ. sample libraries ακούγονται, αλλά ένας ενισχυτής όχι. Και να εξηγηθώ (μη τυχώς και γίνει κανένα quote με το παραπάνω μόνο): Τα sample libraries είναι εύκολα αναγνωρίσημα και η τεχνολογία αλλάζει κάθε 6 μήνες το πολύ... Ένα άρθρο που είχα γράψει πριν κάποια χρόνια ΔΕΝ ισχύει πλέον σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη, αν και η τεχνολογία αλλάζει, κάπως, σε ενισχυτές, ή ηχεία, ή κιθάρες, νομίζω ότι το παλιό ΔΕ σημαίνει και κακό. Αντιθέτως ψάχνει κανείς συγκεκριμένο ήχο από συγκεκριμένο ενισχυτή και συγκεκριμένη κιθάρα.

 

Συνεπώς, αν υπάρχει ένα software (πχ. Cubase 5.01 στη δική μου περίπτωση για 7 χρόνια) που δουλεύει για τη δουλειά που το θέλω (όπως και το Finale 2000 (!!!!) για 12 χρόνια μέχρι να κάνω νέα αγορά) δε βλέπω κάνένα λόγο γιατί να αλλάξει κανείς και να κάνει upgrade.

 

Αν ο μαθητής, θέλει να ακολουθεί, πιστά τις επιταγές της αγοράς, τότε οκ, αλλά αλλιώς, μόνο ως επαγγελματίας θα το έβλεπα κι αυτό περιορισμένο.... Ειδικά για τα μεγάλα κομμάτια του στούντιο (ηχεία, Η/Υ, κλπ.).

 

Εκτός αν κατάλαβα λάθος κάτι...

Δημοσιευμένο

κάθε έξι μήνες μεγάλη αγορά ?

το αναφέρεις οτι είναι  ''κανόνες '' προ κρίσης αλλά γιατί κανόνες για ένα τέτοιο θέμα?

φαντάζομαι οι μαθητές δεν θέλουν να ανοίξουν στούντιο..

Επίσης όσον αφορά την δημιουργικότητα , όταν βρεις τον ήχο σου με κάποιον εξοπλισμό ύστερα απο 2-3 αγορές δεν είναι καλό να εξερευνήσεις αυτον τον ήχο όσο πάει ?

εκτός βέβαια αν οι μαθητές θελουν να γίνουν sessionαδες οπότε φανταζομαι πρέπει να ξέρουν παίζουν τα διαφορετικα ιδιωματα και ηχους βασει τον εκάστοτε διαφορετικό εξοπλισμό.

Δημοσιευμένο

Νά' χαμε να λέγαμε και νά'χαμε να πούμε, που έλεγε και ο άλλος στον Ιππόδρομο O0. Και το παραπάνω, και άλλα βιντεάκια της σειράς αυτής.

Από την άλλη αν το καρνέ γεμίζει με μαθήματα, ό,τι και να λέμε εμείς...

The astounding eyes of Rita

  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσιευμένο

Καταλαβαίνω τους προβληματισμούς των φίλων συνφορουμίτων, οπότε θα εξηγήσω λίγο περισσότερο το σκεπτικό μου.

Πάρα πολλές φορές οι μαθητές πέφτουν στην παγίδα ότι με τον εξοπλισμό που αγοράζουν όταν πρώτο-ξεκινάνε, με αυτόν συνεχίζουν. Αυτό γίνεται γιατί πιστεύουν ότι πρώτα πρέπει να γίνουν καλοί κιθαριστές και μετά να αγοράσουν καλό κιθαριστικό εξοπλισμό. Δηλαδή, σαν να είναι ένας καλός εξοπλισμός (κιθάρα/ενισχυτής/εφφε),  η επιβράβευση αφού έχει γίνει καλός κάποιος κιθαριστας.

Αυτό δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Η βελτίωση του εξοπλισμού και η πρόσβαση σε καλύτερο ποιοτικά όργανο κλπ, είναι μέρος της διαδικασίας της εκμάθησης και βελτίωσης ενός μουσικού,

Έχω δει ότι όταν τους αφήνω "ελεύθερους"  και δεν αναφερθώ στο θέμα, κατά μεσώ όρο καθυστερούν πάρα πολύ. Μπορεί να περάσουν με την  πρώτη κιθάρα που πήραν (όργανο 100-200 ευρώ δηλαδή), που είναι ΟΚ μόνο για το 1ο εξάμηνο παιξίματος - μου έχει τύχει να περάσουν μέχρι και 10-12 χρόνια!  Και όχι λόγω οικονομικής δυσκολίας.

Γι'αυτό βάζω κάποιους γενικούς "κανόνες" που ισχύουν για τους μαθητές - για να σιγουρευτώ ότι παράλληλα με την μουσική, τεχνική βελτίωση και βελτίωση της θεωρητικής κατάρτισης, υπάρχει και μια αντίστοιχη βελτίωση στον εξοπλισμό τους .

Φυσικά, αυτό ΔΕΝ θα συνεχίσει για πάντα - αλλά για τα πρώτα 3-4 χρόνια είναι όντως ένας πάρα πολύ καλός μπούσουλας. Ώστε να καταλήξει ο μαθητής σε αυτά τα 3-4 χρόνια, στο τέλος να έχει μια πολύ καλή κιθάρα, έναν πολύ καλό ενισχυτή, ένα πολύ καλό πολύεφφε ή πετάλια και πιθανώς κ ένα καλό σύστημα υπολογιστή μαζί με τα monitor ηχεία του, αν πρόκειται και θέλει να ασχοληθεί και με την ηχογράφηση.

Δημοσιευμένο

Θα συμφωνησω με τον Νικολα πως παλιο δεν ειναι απαραιτητα κακο. Πηρα προσφατα το Tonebone Hot British που ειναι δεκαετιας πεταλι και ο ηχος στριβει λαιμους δεξια-αριστερα. Και θα συμφωνησω με τον Γιαννη στο ο,τι καλυτερος εξοπλισμος σε κανει να μαθαινεις πιο γρηγορα. Βεβαια ενας παθιασμενος με κακο εξοπλισμο θα μαθει παραπανω απο εναν που τον εχει διακοσμηση, αλλα ceteris paribus, σε σπρωχνει να ασχοληθεις και εξελιχθεις παραπανω.  O0

Δημοσιευμένο

υπάρχει ένα βιντεάκι του Richie (ένας είναι ο Richie) που λέει γενικώς για τον κόσμο που μαθαίνει κιθάρα...

και λέει κάπου...

με ρωτάνε τι ενισχυτή και κιθάρα να πάρω στο παιδί μου.

Να του πάρω fender και marshall ή μήπως gibson και κάτι άλλο?

 

και γελάνε και τα μουστάκια του.

 

 

και λέω εγώ, αν θέλεις να μάθεις κιθάρα και να γίνεις λίγο σαν αυτόν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να βάζεις την κιθάρα στο ράδιο όπως έκανε αυτός, αλλά μπορείς να γίνεις μόνο άμα θες και με πολύ πιό πενιχρά μέσα.

με σήμα το μπιφτέκι

Δημοσιευμένο

Η βελτίωση του εξοπλισμού και η πρόσβαση σε καλύτερο ποιοτικά όργανο κλπ, είναι μέρος της διαδικασίας της εκμάθησης και βελτίωσης ενός μουσικού,

Τ' ακούς πατέρα?

Καλή η Squier, αλλά μάζευε από τώρα, του χρόνου θέλω Gibson, και σε δύο χρόνια custom shop.

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Freud-Σαντές

Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...