Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Έγραφα για καιρο χωρις προβλημα σε Cubase 5 (χρησιμοποιουσα στο ιδιο αρχειο midi, ezdrummer + κιθάρα συνδεδεμένη με ASIO4ALL). Μια μέρα που πήγα να συνεχίσω, αρχισαν να παρουσιαζονται κενά στον ήχο, ενώ ακούω αυτό που εχω ηδη ηχογραφισει ή κενά την ώρα της εγγραφής, λες και ο υπολογιστης δεν μπορει να σηκωσει το πρόγραμμα (δεν τρεχει κατι αλλο στο background κι εχω καλο μηχανημα). Δεν αλλαξα καποια ρυθμιση και πριν το προβλημα μεχρι και την τελευταια φορα που εκλεισα το προγραμμα όλα ήταν ΟΚ. Δηλαδη με το ιδιο βεβαρημενο αρχειο την τελευταια φορα δεν ειχα θεμα, το τρεχε κανονικα.  Από εκείνη τη στιγμή το ίδιο πρόβλημα συμβαίνει κάθε φορά που χρησιμοποιώ αυτό το συγκεκριμένο αρχείο και όχι σε κάποιο άλλο αρχείο. Βεβαια τα αλλα αρχεια δεν ειναι και τοσο βαρια αλλα δε νομιζω να ειναι θεμα βαρους.

Υπάρχουν πολλά αρχεία στο φάκελο audio δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει για λύση.

Προτάσεις? Ξερω ειναι χαος, αλλα μηπως συμβαινει γενικα και ειναι συνηθισμενος ο τροπος λυσης ή τα πραγματα που πρεπει να τσεκαρω...

Δημοσιευμένο

βασικά πες μας την συμπεριφορά του δείκτη asio time usage την ώρα που γίνεται το πρόβλημα.

με σήμα το μπιφτέκι

Δημοσιευμένο

Ακριβως πριν συμβει το "κολλημα" ειναι οριακα κατω απο τη σταθμη του κοκκινου και φαινεται κολλαει οταν ακουω αυτο το κενο στον ηχο, οποτε λογικα θα ηταν στο κοκκινο. Φαινεται πως ειναι θεμα του buffer size και της δυναμης επεξεργαστη, ειχα τα samples στο 512 (latency 12ms εβγαζε) και αν δοκιμασω να το αλλαξω ειτε προς λιγοτερα ειτε περισσοτερα, δεν δουλευει ο ηχος (κατι κανω λαθος λογικα για τα λιγοτερα πες δε τα σηκωνει για περισσοτερα πως γινεται να μην το σηκωνει).

Δημοσιευμένο

Γιατί ASIO4ALL και όχι τους drivers της κάρτας σου?

Αν κάνεις mute τα άλλα κανάλια και βάλεις να παίξει solo κάθε φορά από ένα κανάλι έχεις θέμα? 'Η το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν παίζουν όλα μαζί?

Δημοσιευμένο

Γιατί ASIO4ALL και όχι τους drivers της κάρτας σου?

Αν κάνεις mute τα άλλα κανάλια και βάλεις να παίξει solo κάθε φορά από ένα κανάλι έχεις θέμα? 'Η το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν παίζουν όλα μαζί?

Εχεις απολυτο δικιο απο συνηθεια πριν αποκτησω την focusrite scarlett 2i4 που εχω τωρα. Αλλαξα τον driver και το κομματι παιζει χωρις τα "κενα" στον ηχο αλλα μου πεταει το cpu overload(εχω ενεργοποιησει να με ειδοποιει οταν το asio time usage παει κοκκινο). Αν μαλιστα κατεβασω το buffer length για να μειωθει το latency, το spamαρει συνεχεια το overload.

Φαινεται να ειναι θεμα ισχυος επεξεργαστη αλλα ο τετραπυρινος amd a6 που εχω γενικα δεν ειναι κακος. Η μουσικη που γραφω εχει πολλα layer μελωδιας οποτε παιζει να φταει οτι πιεζω στα ακρα μ' αυτον τον τροπο.

Καμια ιδεα για το πως μπορω να βοηθησω να βγαλει την κατασταση το μηχανημα?

Δημοσιευμένο

Εχεις απολυτο δικιο απο συνηθεια πριν αποκτησω την focusrite scarlett 2i4 που εχω τωρα. Αλλαξα τον driver και το κομματι παιζει χωρις τα "κενα" στον ηχο αλλα μου πεταει το cpu overload(εχω ενεργοποιησει να με ειδοποιει οταν το asio time usage παει κοκκινο). Αν μαλιστα κατεβασω το buffer length για να μειωθει το latency, το spamαρει συνεχεια το overload.

Φαινεται να ειναι θεμα ισχυος επεξεργαστη αλλα ο τετραπυρινος amd a6 που εχω γενικα δεν ειναι κακος. Η μουσικη που γραφω εχει πολλα layer μελωδιας οποτε παιζει να φταει οτι πιεζω στα ακρα μ' αυτον τον τροπο.

Καμια ιδεα για το πως μπορω να βοηθησω να βγαλει την κατασταση το μηχανημα?

Κανε οσο πιο πολλα bounce to audio μπορεις, οσο γλυτωνεις midi τοσο ελαφραινει το αρχειο

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...