oizgeorge Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Γεια σας παιδια! θελω να παιζω κιθαρα με ηχο που να μοιαζει με: α) Iron Maiden, β) Kiss. Εχω μια Ibanez RG 370 EX και ενισχυτη Roland Cube-60. εχω προσπαθησει να φτιαξω τον ηχο αλλα καθε φορα τα κανω σαλατα :roll: Δεν ξερω κιθαρα καλα ακομα και τα μπερδευω.... :( Βι βιλ βι βιλ ροκ γιου!
boukas Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Δύσκολο ως ακατόρθωτο και σε αυτό δεν παίζει ρόλο η κιθάρα σου αλλά το τι διεργασία θα γίνει στο στουντιο. 1 λύση θα ήταν να πάρεις κάτι σε emulation φάση (line 6, behringher). "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
treloagori Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 δεν μπορεις να τον φτιαξεις ιδιο τον ηχο τους για 2 λογους... 1.εχουν εξοπλισμο εκατομυριων... 2.αυτο που ακους ερχεται απο εξοπλισμο εκατομυριων και επεξεργασια απο ειδικους.ηχοληπτες κλπ... οποτε οπως καταλαβαινεις δεν γινεται τιποτα... παρολ αυτα με εναν καλο εξοπλισμο,εναν δηλαδη καλο λαμπατο ενισχυτη και καποια πεταλια και μια μετρια εως καλη κιθαρα μπορεις να φτιαξεις αξιοπρεπεστατο ηχο που να μοιαζει με αυτον που θες...δεν υπαρχει μαγικη συνταγη...παιζει ρολο και το πως παιζεις εσυ και κανεις να ακουγεται ενα κομματι... τωρα το amp modelling απο line6(pod) βοηθαει αρκετα να φτασεις τον ηχο των συγκροτηματων που επιθυμεις...ειδικα αν εισαι αρχαριος και δεν ξερεις να ρυθμιζεις ενισχυτες και πεταλακια... εφοσον εχεις ενα προιον της line6 μπαινεις στο site και κατεβαζεις τον ηχο για το αναλογο τραγουδι που θελεις...πχ run to the hills,το περνας στην μνημη του pod και εχεις την οσο πιο πιστη αντιγραφη γινεται του κομματιου που θελεις...χωρις να ψαχνεσαι εσυ...επειδη ειχαι κι εγω το pod σε πληροφορω οτι σε καποια κομματια η πιστοτητα σε σχεση με το cd αγγιζε και το 80 και 85%...πραγματικα εντυπωσιακο..
Betty The Raccoon Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Εντάξει το παιδί δεν ζήτησε αντίγραφο του ήχου :lol: :lol: :lol: Είπε με ήχο που να μοιάζει με... :D :D Λοιπόν... Μια fender με έναν μαγνήτη Seymour Duncan JB και ένας λαμπάτος Marshall είναι ο συνδιασμός που θες. Τώρα με τα δικά σου μηχανήματα δοκίμασε να βάλεις Treble 7 Mid 7 Bass 5 αρκετούτσικο drive και είσαι κάπως κοντά.Μην αγχώνεσαι πάντως αν δεν τα καταφέρεις.Φτιάξε τον ήχο στον ενισχυτή σου που σου αρέσει περισσότερο πειράζοντας τα ρυθμιστικά του συνέχεια :wink: You are wrong f**ked and overatted...
vandergraaf Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Μια fender με έναν μαγνήτη Seymour Duncan JB και ένας λαμπάτος Marshall είναι ο συνδιασμός που θες. Ακριβώς. :wink: Κατά προτίμηση JMP-1 προενίσχυση.
treloagori Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2007 εγω του ειπα μια ακομα καλυτερη λυση...γιατι προς το παρον θελει maiden,kiss..σε λιγο θα θελει και κατι αλλο,και αλλο,και αλλο οπως ολοι μας...ειναι αναλογα την φαση που περναμε...
konu57 Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 Βρε παιδια, μαλλον να του προτεινουμε ρυθμισεις ζητησε ο φιλος και οχι να αγορασει μηχανηματα. Στο κατω κατω μπορει ο ενισχυτης που εχει να μην ειναι λαμπα αλλα ειναι πολυ αξιολογος. Αν κρινω δηλαδη απο τον cube 30 που εχω ακουσει τοτε θα ειναι σουπερ. Παντως οντως μια αλλαγη μαγνητων θα εκανε αρκετη διαφορα γιατι οι φτηνες rg εχουν ψιλοσκουπιδια για μαγνητες... Οποτε φιλε ξεκινα με αυτο που προτεινει ο janick και αρχισε να πειραματιζεσαι με διαφορετικες ρυθμισεις. Ένα στουντιάκι στην Οίτη...
vandergraaf Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 Πράγματι αυτό που λέει ο konu είναι το καλύτερο για αυτή την φάση κατά την γνώμη μου. ¶λλαξε πρώτα κανένα μαγνήτη, ψάξε τις ρυθμίσεις του ενισχυτή σου και μετά βλέπεις αν θες κάτι παραπάνω. Οι Cube είναι πράγματι πολύ αξιόλογοι solid state ενισχυτές. @boukaw7: Μα ο Cube είναι emulation φάση και μάλιστα πολύ καλύτερη κατά την γνώμη μου από την αντίστοιχη της Behringer αλλά και από τα φθηνά μοντέλα της Line6 (Spider κλπ). :wink: @treloagori: Τι εννοείς καλύτερη λύση? Σε σχέση με τι? και ο JMP-1 λαμπάτη προενίσχυση είναι και μάλιστα από τις πιο ποιοτικές. (Και οι δύο κιθαρίστες των maiden παίζουν με αυτές ακριβώς τις προενισχύσεις και με Marshall λαμπάτους τελικούς.) Δυστιχώς δεν μπορώ να σου προτείνω συγκεκριμένες ρυθμίσεις γιατί δεν έχω δουλέψει τον συγκεκριμένο ενισχυτή.
boukas Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 @boukaw7: Μα ο Cube είναι emulation φάση και μάλιστα πολύ καλύτερη κατά την γνώμη μου από την αντίστοιχη της Behringer αλλά και από τα φθηνά μοντέλα της Line6 (Spider κλπ). :wink: @treloagori: Τι εννοείς καλύτερη λύση? Σε σχέση με τι? και ο JMP-1 λαμπάτη προενίσχυση είναι και μάλιστα από τις πιο ποιοτικές. (Και οι δύο κιθαρίστες των maiden παίζουν με αυτές ακριβώς τις προενισχύσεις και με Marshall λαμπάτους τελικούς.) Δυστιχώς δεν μπορώ να σου προτείνω συγκεκριμένες ρυθμίσεις γιατί δεν έχω δουλέψει τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Για το πρώτο πραγματικά δεν το ήξερα :oops: Απλά αυτά που του είπα έχουν και presets για αυτά που ζητάει Για το δεύτερο θα πω ότι έχεις δίκιο αν και επειδή kiss και maiden ήχος δεν πολυέχουν σχέση δεν ξέρω κατά πόσο έχοντας τον jmp1 θα κάνει την δουλειά που θέλει. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι οι maiden τουλάχιστον (για τους kiss δεν ορκίζομαι κιόλλας) ότι μηχανήματα έχουν τα έχουν heavily modified (χώρια όλοι όσοι τρέχουν στα στούντιο και στα live) "Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7
vandergraaf Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2007 Για το δεύτερο θα πω ότι έχεις δίκιο αν και επειδή kiss και maiden ήχος δεν πολυέχουν σχέση δεν ξέρω κατά πόσο έχοντας τον jmp1 θα κάνει την δουλειά που θέλει. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι οι maiden τουλάχιστον (για τους kiss δεν ορκίζομαι κιόλλας) ότι μηχανήματα έχουν τα έχουν heavily modified (χώρια όλοι όσοι τρέχουν στα στούντιο και στα live) Πάντως εγώ επειδή χρησιμοποιώ κυρίως το JMP-1 (για εντελώς άλλους ήχους βέβαια)' date=' όταν έχω δοκιμάσει να πετύχω ήχο maiden (επειδή είχα αυτήν την απορία και εγώ :wink: ), τον πέτυχα κατα 90%, και το λέω χωρίς καμμία υπερβολή. Τώρα για τους KISS το σίγουρο είναι ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να μειώσει το gain... :D Κάτα τα άλλα δεν έχω δοκιμάσει να πετύχω τέτοιον ήχο, αλλά νομίζω ότι είναι εφικτός σε ένα μεγάλο ποσοστό. Όπως επίσης είναι εφικτός και με το Cube! :D Τουλάχιστον σε κάποια βασικά χαρακτηριστικά και με σωστούς μαγνήτες. :wink: Παραθέτω σαν "βοήθεια" και τo παρακάτω: [img']http://guitargeek.com/rigs/img/i/ironmaiden_dave_2000.gif[/img]
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση