Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

εγω θα πω απλα οτι πρεπει να υπαρχει και λιγο σεβασμος προς καποια οργανα

εγω(οπως και πολυς αλλος κοσμος οπως ειδα σε πολλα forum ) παντως χαρηκα πολυ με αυτην την αποφαση! 8)

σε ενα μερος του ποστ εγινε Moderation γιατι περιειχε προσβλητικους χαρακτηρισμους για αλλο μελος του noiz

superfunk

• Απαντήσεις 35
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Και δεν ξέρω αν οι αμερικανοί θα μας μάθουν αν ένα όργανο είναι καλό. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι η όλη φάση ξεκίνησε απο αυτούς...κάτι θα ξέρουν...

Παντως την τελευταια φορα που κοιταξα η συντριπτικη πλειοψηφια των κιθαριστων στην Αμερικη με Fender,Gibson,Rickenbacker & Gretsch παιζανε ,αυτοι που παιζουν με απομιμησεις των παραπανω κιθαρων (γιατι τετοιες ειναι και οι Anderson) ειναι αναλογικα ελαχιστοι.... :lol: και συνηθως απο εναν πολυ συγκεκριμενο μουσικο χωρο...

Κακα τα ψεμματα οι περισσοτεροι κιθαριστες παντοτε θα προτιμανε ενα vintage η vintage style κλασσικο οργανο ,εκτος κι ανηκουν σε ενα συγκεκριμενο μουσικο χωρο.....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

εδω που τα λεμε οι τυποι βγαζουν κορυφαια οργανα σε λογικες τιμες για την ποιοτητα τους..

ισως επειδη δεν μπορουν να κανουν και διαφορετικα.

πως αλλιως να χτυπησεις την fender που ειναι πασιγνωστη και βγαζει κιθαρες απο 150 ευρω.

προσεχε τι λες...ειμαι κρυφος modulator!!

Δημοσιευμένο

Και δεν ξέρω αν οι αμερικανοί θα μας μάθουν αν ένα όργανο είναι καλό. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι η όλη φάση ξεκίνησε απο αυτούς...κάτι θα ξέρουν...

Παντως την τελευταια φορα που κοιταξα η συντριπτικη πλειοψηφια των κιθαριστων στην Αμερικη με Fender' date='Gibson,Rickenbacker & Gretsch παιζανε ,αυτοι που παιζουν με απομιμησεις των παραπανω κιθαρων (γιατι τετοιες ειναι και οι Anderson) ειναι αναλογικα ελαχιστοι.... :lol: και συνηθως απο εναν πολυ συγκεκριμενο μουσικο χωρο...

Κακα τα ψεμματα οι περισσοτεροι κιθαριστες παντοτε θα προτιμανε ενα vintage η vintage style κλασσικο οργανο ,εκτος κι ανηκουν σε ενα συγκεκριμενο μουσικο χωρο.....[/quote']

μπορει,αλλα πραγματικα σε οσα ξενα κιθαριστικα φορουμ μπαινω καιρο εχω να δω καποιος να αναφαιρει fender,αλλα μαλλον ανοικουν στον συγκεκριμενο μουσικο χωρο.

ναι.ειναι'απομιμισεις',αλλα τι απομιμισεις.... :lol:

οποιαδηποτε fender και να βαλεις διπλα σε μια απομιμιση της προσωπικα παλι τιν απομιμιση της θα διαλεγα..

παιδια.μη κοροιδευομαστε.αυτα που θα επρεπε να ειχε κανει η fender εδω και καιρο τα εχουν κανει αλλοι εδω και πολυ καιρο.

ας μην ξεχναμε,που ηταν ο suhr,γιατι εφυγε απο κει και τι κανει τωρα!!

το ζητημα ομως βεβαια τελος παντων δεν ειναι να φαγωνομαστε κλπ... οπως πολυ καλα κανει ο συγκεκριμενος μουσικος χωρος αλλα το να παιζουμε μουσικη,να παιρναμαι καλα και μεσα απο εδω να βοηθαμε ο ενας τον αλλον!

Δημοσιευμένο

παιδια.μη κοροιδευομαστε.αυτα που θα επρεπε να ειχε κανει η fender εδω και καιρο τα εχουν κανει αλλοι εδω και πολυ καιρο.

δεν νομιζω ,απο το 1950 που βγηκε η Tele ουσιαστικα ειναι τελεια το ιδιο και η strat απο το 1954...(για να μη μιλησουμε για το ποσο πρωτοποριακη ητανε...).το να βαλεις jumbo ταστα & να πλατυνεις το Radius δεν ειναι δα και παρθενογεννεση...

Δεν εχουν κανει τιποτα το ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ διαφορετικο οι αντιγραφεις & βελτιωτες της .

(εκτος βεβαια απο το να βαζουν...περιτμημενα Headstock σε κιθαρες που ουσιαστικα ειναι ολοϊδιες με τις Fender..και να μας "ενημερωνουν" για τα σπανια και μοναδικα ξεραμενα ..ξυλα τους.. )

(και βεβαια εκει που μετραει δηλ.στον ΗΧΟ απλα δεν ακουγονται σαν Fender αλλα σαν κατι αλλο,μπορει βεβαια να μην σου αρεσει ο κλασσικος ηχος Fender αλλα αυτο δεν σημαινει οτι οι μπουτικες ειναι καλυτερες,εμενα π.χ. και πολλους αλλους ο ΗΧΟΣ τους μας αφηνει παγερα αδιαφορους)

ισως απλα πρεπει να παραδεχτεις οτι δεν σου κανει ρε παιδι μου το κλασσικο αλλα θες κατι μοντερνο..δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο.

σε καποιους αρεσουν τα νεοκλασσικα και σε καποιους οι γυαλινοι... ουρανοξυστες του Αμαρουσιου...,σε καποιους τα κλασσικα εγγλεζικα κοστουμια & σε καποιους τα τζην... γουστα ειναι αυτα.. :lol:

Δημοσιευμένο
και βεβαια εκει που μετραει δηλ.στον ΗΧΟ απλα δεν ακουγονται σαν Fender αλλα σαν κατι αλλο

νικο εσυ γιατι πιστευεις οτι δεν ακουγονται σαν fender;τι ..λαθος κανουν;

και επειδη το λες συνεχεια οτι δεν ακουγονται fender...ο ηχος fender ειναι MONO ενας;γιατι εγω με τοσους μαγνηγτες που βγαζει η fender δεν νομιζω να ειναι μονο ενας ο ηχος οπως λες συνεχεια,αλλα πολλοι αναλογα τι θελεις..

με την λογικη την δικια σου θα πρεπει ολοι να βαζαμε τους 57/62 ή τους 54ρηδες..

αληθεια Ποιο πιστευεις οτι ειναι το λαθος που κανουν;μιλα για την suhr μου συγκεκριμενα που την εχεις παιξει!

Δημοσιευμένο

Κυριως αναφερομουν στις Anderson οι οποιες εχουν μαγνητες που δεν ακουγονται καθολου σαν Fender (τους βρισκω πολυ ψυχρους και μονοδιαστατους) ,η Suhr δεν εχει ιδιαιτερες διαφορες μια και ουσιαστικα Fender ειναι,ακομα και στους μαγνητες της (η δικη σου παντως μου φανηκε πολυ πριμαριστη αλλα μπορει να ηταν και ιδεα μου η να ειχες τους μαγνητες πολυ κοντα στις χορδες...)

Ο ηχος Fender ειναι γνωστος σε ολους φανταζομαι δεν χρειαζεται να αναλυουμε τα αυτονοητα...

Δημοσιευμένο
Ο ηχος Fender ειναι γνωστος σε ολους φανταζομαι δεν χρειαζεται να αναλυουμε τα αυτονοητα...

OK αλλα το αυτονοητο ποιο ειναι;οτι πχ οι:buddy guy-eric clapton-stevie ray vaughan-jimi hendrix-richie blackmore-rory gallagher-jeff beck-gilmour κτλ...οι οποιοι κατα βαση επαιζαν και παιζουν ακομα μονο με fender stratocaster εχουν τον ιδιο ηχο;ποιος ειναι ηχος fender δηλαδη απο ολους αυτους που σου ειπα και ποιος δεν ειναι;

απλα ρωταω για να καταλαβω τι εννοεις οταν λες συνεχεια οτι δεν ακουγεται σαν fender!

Δημοσιευμένο
Κυριως αναφερομουν στις Anderson οι οποιες εχουν μαγνητες που δεν ακουγονται καθολου σαν Fender (τους βρισκω πολυ ψυχρους και μονοδιαστατους) ' date='η Suhr δεν εχει ιδιαιτερες διαφορες μια και ουσιαστικα Fender ειναι,ακομα και στους μαγνητες της (η δικη σου παντως μου φανηκε πολυ πριμαριστη αλλα μπορει να ηταν και ιδεα μου η να ειχες τους μαγνητες πολυ κοντα στις χορδες...)

Ο ηχος Fender ειναι γνωστος σε ολους φανταζομαι δεν χρειαζεται να αναλυουμε τα αυτονοητα...[/quote']

οι Anderson εναι μια 'μοντερνα' Fender.αλλο ο Suhr αλλο και ο james tyler.μιλαμε για διαφορετικα οργανα με τιν ιδια λογικη που η Fender ξεκινισε(25+1/2",βιδωτα κλπ..)

προσωπικα τον 'μοναδικο' ηχο της Fender τον εχω ακουσει απο πολλα οργανα

*δεν ειμαι καθολου φαν του Anderson..

Δημοσιευμένο

OK αλλα το αυτονοητο ποιο ειναι;οτι πχ οι:buddy guy-eric clapton-stevie ray vaughan-jimi hendrix-richie blackmore-rory gallagher-jeff beck-gilmour κτλ...οι οποιοι κατα βαση επαιζαν και παιζουν ακομα μονο με fender stratocaster εχουν τον ιδιο ηχο;ποιος ειναι ηχος fender δηλαδη απο ολους αυτους που σου ειπα και ποιος δεν ειναι;

απλα ρωταω για να καταλαβω τι εννοεις οταν λες συνεχεια οτι δεν ακουγεται σαν fender!

το οτι δεν μπορεις να καταλαβεις δεν ειναι δικο μου προβλημα,ετσι δεν ειναι?

:lol:

και για να τελειωνουμε την βαρετη αυτη συζητηση.

καποιοι κιθαριστες ,μεταξυ των οποιων και εγω,ειναι λατρεις του κλασσικου & θελουν οι κιθαρες τους να ειναι EMΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ακριβως οπως οι Fender,να ακουγονται σαν Fender & να εχουν το feel των Fender (ειτε αυτες ειναι Tele,ειτε strat,ειτε Jazzmaster,ειτε Jazz Bass ειτε οτιδηποτε αλλο εβγαλε αυτη η διανοια που λεγονταν Leo Fender)

οποτε ειτε παιζουν με Fender ειτε φτιαχνουν μονοι τους ,εφοσον μπορουν,ακριβεστατα copies Fender.

ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αλλο απλα τους ειναι ξενο και απωθητικο γιατι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ FENDER .

Τιποτα μα τιποτα δεν μπορει να τους αλλαξει αυτη την αποψη γιατι ειναι καθαρα θεμα αισθητικης και κουλτουρας για αυτους.

end of the story.....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...