Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

αν η καρτα εχει πανω της προ-ενισχυτη δεν χρειαζεται di,αν δεν εχει κατα την ταπεινη μου γνωμη ενα ενεργο di βοηθαει (θα γραψει και χωρις αυτο,ειδικα αν το μπασο ειναι active ,αλλα γενικα προτιμαται...)

το πλεονεκτημα της direct ηχογραφησης του μπασου ειναι οτι το ελεγχεις καλυτερα και εχεις το καθαρο σημα του χωρις την παρεμβολη ενισχυτη & ηχειων,πολλοι παραγωγοι χρησιμοποιουν βεβαια και ενισχυτες με κλασσικη εγγραφη με μικροφωνα αλλα παντα "τραβανε" και μια γραμμη di.

στην Ελλαδα που ο χρονος ειναι χρημα εχω χρονια να δω ηχογραφηση μπασου με ενισχυτη & μικροφωνο (και απο τη στιγμη που ο Jamerson & o Donald Duck Dan εγραφαν direct τι να το κανεις?? :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

κ εγώ εντυπωσιάζομαι που γράφτηκε καλά...ανκ το καλά είναι σχετικό.

Έχω παιδευτεί για να ηχογραφίσω στο PC μπάσο αρκετά στο παρελθόν...ακόμη κ σήμερα δεν είμαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Έχω ένα φτηνό μπάσο(δεν ξέρω αν παίζει ρόλο) κ μετά από δοκιμές παρατήρισα πως γραφεται καλύτερα αν περάσει πρώτα από πεταλάκι κομπρέσορα μετά ΕQ και τέλος ΕΓΩ το προενισχύω μέσα από ενισχυτή κιθάρας κ δίνω Line στην κονσόλα>κάρτα ήχου...

τονίζω ότι εκεί έχω καταλήξει ΕΓΩ με τον εξοπλισμό που χω στα χέρια μου μέσα από δοκιμές. Ίσως να κάνω τα μεγαλύτερα ηχολιπτικά λάθη...

φβ/snoozeloop

Δημοσιευμένο

D.I. και προτείνω ανεπιφύλακτα το Ampeg SVX της ΙΚ Multimedia.

Το πρόγραμμα τα σπάει!!

Δίνει ζωή στο "λίγο" DIed μπάσο με της μαμάτες προσωμοιώσεις ενισχυτών της Ampeg (και προσωμοιώσεις καμπινών και μικροφώνων...) και εκτός αυτού, έχει επιλογή να blendάρεις το DI σήμα σου και να μιξάρεις DIed με ενισχυμένο μπάσο!!

Δημοσιευμένο

Τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον θα έπρεπε να διευκρινήσω πως έχω γράψει μόνο με active μπάσσα! ¶ρα ίσως από εκεί προκύπτει η όποια διάσταση αντιλήψεων!

Υποθέτω επίσης το ότι δεν είμαι επ'ουδενί ηχολήπτης μου καθιστά απαγορευτικό το να προβαίνω σε γενικεύσεις!

Πάντως η αμιγώς προσωπική μου εμπειρία έδωσε καλά αποτελέσματα!

bass @ vertigo

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...