Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Χαιρετώ! Λοιπόν, ξεκίνησε να αποκρυσταλλώνεται στο μυαλό μου η γενική ιδέα για την επόμενη κιθάρα μου. Και είπα να πάρω γνώμες απ'το forum, έτσι για να γίνεται κουβέντα.

Για την ακρίβεια, πρόκειται για την αναβάθμιση της... 3ης κιθάρας μου, η οποία χρησιμοποιείται για πράγματα από hard rock ως prog metal (όχι καφρίλες). Αυτή τη στιγμή, αυτόν τον ρόλο τον παίζει η παλιά μου Epi SG Special, στην οποία έχω αναβαθμίσει όλα τα ηλεκτρικά / μαγνήτες και με αυτά δεν έχω πρόβλημα. Για την ακρίβεια, μου αρέσουν τόσο ώστε σκοπεύω να τα... μεταμοσχεύσω στην νέα κιθάρα.

Τα πράγματα τα οποία είμαι σίγουρος ότι θέλω / χρειάζομαι, είναι τα εξής:

1. Budget: μεσαίο, ας πούμε στην περιοχή των 500-600 ευρώ

2. Να μπορώ να την βρω σε on-line store (για να μου την στέλνουν Κύπρο)

3. Μανίκι: profile να... γεμίζει το χέρι. Με τίποτα Ibanez-καταστάσεις, ούτε καν slim '60s Gibson, κάτι πιο κοντά σε rounded '50s Gibson / παρόμοιο Fender

4. Μανίκι: σημαντικό το φινίρισμα, να μην είναι... πλαστικούρα. Θέλω κάτι... βελουδένιο. Ιδανικό που έπαιξα και με ενθουσίασε, αυτό που έχουν οι Epiphone Prophecy

5. Σταθερό σύστημα γέφυρας

6. Double-humbucker routed (μπρος ή πίσω, αδιάφορο)

7. 1 volume / 1 tone routing

8. Αδιάφορο αν θα είναι Fender-οειδές ή Gibson-οειδές

Η ποιότητα των μαγνητών και των ηλεκτρικών δεν είναι σημαντική, αφού, είπαμε, θα φορεθούν αυτά από την τωρινή μου κιθάρα.

Λοιπόν; Για να ακούσω ιδέες...

Ευχαριστώ εκ των προτέρω.

Δημοσιευμένο

Πολυ καλη κιθαρα η G&L αλλα δε θα σε καλυψει στο 3  ;)

Κοιτα μηπως βρεις καμια τετοια, αν σου αρεσει το σχεδιο,  Fender με Gibsonοειδες scale μανικι

Fender Blacktop Jaguar HH

fender-blacktop-jaguar-hh-sv_2011043012550815.jpg

edit: Και οι PRS SE εχουν πολυ χοντρο μπρατσο  :)

http://www.andertons.co.uk/solid-body-electric-guitars/cid671/solid-body-electric-guitars.asp#1448574487907page-2

Δημοσιευμένο

PRS είναι μια λύση, Schecter επίσης, αλλά αφού τα ηλεκτρικά υπάρχουν ίσως έχει νόημα να ψαχτείς και σε κάτι τέτοιο.

(το κατάστημα ενδεικτικά. Ίσως αυτός ο δρόμος να περιλαμβάνει υπέρβαση στο οικονομικό βέβαια...)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...