Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Λοιπόν, κατά την άποψη μου με 500 ευρώ αγοράζεις μικρόφωνο στουντιακού επιπέδου.

Εγώ χρησιμοποιώ για τις ηχογραφήσεις μου το AKG535 (μακράν καλύτερο από το c900 με το οποίο έχω τραγουδήσει) το οποίο αν εξαιρέσεις το στενό του πολικό διάγραμμα (το πήρα ώστε να το χρησιμοποιώ και σε live χωρίς να με τρελαίνει το σφύριγμα), αποτελεί ένα εξαιρετικό μικρόφωνο τόσο για φωνή όσο και για όργανα (είναι πεντακάθαρο και απόλυτα γραμμικό).

Κάνει και 300¤ μόνο.

Αν δε θέλεις το μικρόφωνο να το χρησιμοποιείς καθόλου για live κοίτα τα rode για τα οποία έχω ακούσει πολλά καλά και έχουν και μεγάλο πολικό διάγραμμα. Πάρε λοιπόν πρώτα μικρόφωνο να δεις την αλλαγή στον ήχο και αν θες μετά προενίσχυση βλέπουμε.

Πες μου μόνο θέλεις μονοφωνικό (μονοκάναλο) προενισχυτή ή δικάναλο?

Δημοσιευμένο

Και κάτι άλλο, για το AKG το C 3000B είχα ρωτήσει πριν καιρό στο φόρουμ αλά δεν είχε απαντήσει κανείς (το οποίο θεωρητικά είναι πιο κατάλληλο για studio από το 535eb λόγω μεγαλύτερου πολικού διαγράμματος)...

Αν κάποιος έχει κάποια άποψη για αυτό το μικρόφωνο θα βοηθήσει πολλούς απ' ότι φαίνεται!

Δημοσιευμένο

πες λοιπόν οτι παίρνεις το rode ntk που είναι από τα υποφερτά σε τιμή και λέγεται οτι είναι απο τα πιο αξιόλογα. Μετά απο μονοκάναλο ενισχυτή τι παίρνεις???

Το akg 3000b που το χρησιμοποιώ αρκετά επειδή το έχει ο ξαδερφός μου δε με έχει τρελάνει...

Δημοσιευμένο
Εγώ χρησιμοποιώ για τις ηχογραφήσεις μου το AKG535 (μακράν καλύτερο από το c900 με το οποίο έχω τραγουδήσει) το οποίο αν εξαιρέσεις το στενό του πολικό διάγραμμα (το πήρα ώστε να το χρησιμοποιώ και σε live χωρίς να με τρελαίνει το σφύριγμα)' date=' αποτελεί ένα εξαιρετικό μικρόφωνο τόσο για φωνή όσο και για όργανα (είναι πεντακάθαρο και απόλυτα γραμμικό).

Κάνει και 300¤ μόνο.[/quote']

Όμορφα :) Κοίτα, δεν το χρειάζομαι άμεσα για live, αλλά ελπίζω να το χρειαστώ (:lol:) οπότε το 535 πάντα παίζει... :) ¶σε που το είχα καιρό στο μυαλό μου. Δηλαδή αν πάω για handheld παίζει 99% το 535. Αν τώρα πάω για large diaphragm; Θα ήθελα αν επιλέξω κάτι τέτοιο να πάρω κάτι πραγματικά καλό (όσο γίνεται), δηλαδή μη δώσω 500¤ και είναι "εεεεεεε, καλούλι είναι" :) Οπότε αν έχεις τπτ ιδέες πες μου! :)

Και ελπίζω να σε πετύχω και κανα msn να τα πούμε σαν άνθρωποι - ή από κοντά :)

Δημοσιευμένο

@Iris

Από προενίσχυση αν μιλάγαμε για μονοκάναλο εγώ θα πρότεινα το focusrite platinum track master pro ο οποίος έχει ακριβώς την ίδια ποιότητα με τον platinum twin track χωρίς τους κομπρέσσορες και φυσικά χωρίς το δεύτερο κανάλι. Για αυτό είναι και πολύ φθηνότερος (~300¤ αντί ~600¤). Τους άκουσα και τους δύο και αυτά ήταν τα συμπεράσματά μου. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει η καλή προενίσχυση σε ένα κανάλι πιστεύω ότι αποτελεί πολύ καλή λύση και τρομερά οικονομική για αυτά που δίνει (έχει και ψηφιακή έξοδο). Και φυσικά σε τέτοια τιμή δεν προτείνω λάμπα…

@menelaos

Κοίτα, το 535eb εγώ το πήρα για να συνδυάζω μία καλή ποιότητα ηχογραφήσεων με μία καλή απόδοση στο live άρα αναπόφευκτα δημιουργήθηκε ο «συμβιβασμός» του στενού πολικού διαγράμματος. Πάντως αν θες κάτι που να παίζει μπάλα και στους κόσμους το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Για μικρόφωνο με μεγάλο πολικό διάγραμμα δεν ξέρω κάποιο από πρώτο χέρι απλά μεταφέρω την καθολική αποδοχή των rodes τα οποία και κάποια στιγμή θα ήθελα πολύ να τα ακούσω!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...