Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Άσχετο με το ΤΙ εφέ θα βάλεις, είναι η ερώτηση, τι πειράζει να μπει σε σειρά με την έξοδο ή την είσοδο της πεταλιέρας?

Δεν πειράζει, το αντίθετο εγώ έτσι χρησιμοποιώ τα external effects!! Η λούπα του TL δεν κάνει τίποτα παραπάνω απο το να τα έβαζες τα εφέ σε σειρά, πρίν ή μετά το TL.

Η λούπα εξυπηρετεί στο να μπορείς να ανοιγοκλείνεις στα external effects (σε όλα μαζι) τον ήχο τους που εισέρχεται στο TL.

Ωραία! Βασικά αυτό είχα καταλάβει, απλώς ρώτησα γιατί δεν καταλαβαίνω που τελικά έγκειται το "μειονέκτημα" της tonelab σε αυτόν τον τομέα (δεν ρωτάω ειρωνικά!!)

Είναι μειονέκτημα, διότι δεν νομίζω πως στοίχιζε κάτι ή ήταν τόσο δύσκολο να έχουν φτιάξει μια κανονική λούπα (άσχετα αν εγω δεν θέλω να χρησιμοποιήσω εφέ άλλα, γιατί είμαι οκ με αυτά του TL - αυτά που χρησιμοποιώ είναι κομπρεσέρ (!!!) που μπαίνουν πριν το TL έτσι κι αλλιώς!)

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

εδω μεσα μας αρεσει καταπίνουμε την κάμηλο και να διυλίζουμε τον κώνωπα μερικες φορες... :) :)

+100000  ;D ;D ;D ;D ;D

...απλά είναι τοσο καλό το μηχάνημα για εμένα, που ακόμα και αυτό (το ασήμαντο τελικά!) μου κάνει για μειονέκτημα...!! Άσε δε, που δεν μου αρέσει να μην μπορώ να βρώ έστω ένα ψεγάδι σε μηχάνημα...!!!  ;) ;)

Δημοσιευμένο

Άσχετο με το ΤΙ εφέ θα βάλεις, είναι η ερώτηση, τι πειράζει να μπει σε σειρά με την έξοδο ή την είσοδο της πεταλιέρας?

Δεν πειράζει, το αντίθετο εγώ έτσι χρησιμοποιώ τα external effects!! Η λούπα του TL δεν κάνει τίποτα παραπάνω απο το να τα έβαζες τα εφέ σε σειρά, πρίν ή μετά το TL.

Η λούπα εξυπηρετεί στο να μπορείς να ανοιγοκλείνεις στα external effects (σε όλα μαζι) τον ήχο τους που εισέρχεται στο TL.

Ωραία! Βασικά αυτό είχα καταλάβει, απλώς ρώτησα γιατί δεν καταλαβαίνω που τελικά έγκειται το "μειονέκτημα" της tonelab σε αυτόν τον τομέα (δεν ρωτάω ειρωνικά!!)

Είναι μειονέκτημα, διότι δεν νομίζω πως στοίχιζε κάτι ή ήταν τόσο δύσκολο να έχουν φτιάξει μια κανονική λούπα (άσχετα αν εγω δεν θέλω να χρησιμοποιήσω εφέ άλλα, γιατί είμαι οκ με αυτά του TL - αυτά που χρησιμοποιώ είναι κομπρεσέρ (!!!) που μπαίνουν πριν το TL έτσι κι αλλιώς!)

ΟΚ, σαφώς και όταν κάτι δεν λειτουργεί ως "όφειλε" είναι μειονέκτημα, στην πράξη εννοώ όμως! Έχω κάνει ένα edit στο προηγούμενο post μου, κάντε ένα κόπο αν έχετε όρεξη...

Ξανά σόρυ, μάλλον είμαι πολύ άσχετος!!!  ;)

Δημοσιευμένο

Οκ..! Ο τρόπος λειτουργίας της λούπας μπορεί να σε προβληματίσει αν θές να βάλεις κάποιο δικό σου overdrive ας πούμε, αλλά αυτό που λέει ο SF είναι πως ΔΕΝ χρειάζεσαι τίποτα άλλο οταν έχεις το TL...!

Τώρα, αν θες να έχεις ενα δικό σου overdrive τότε ναι είναι μειονέκτημα, αλλά σε καμια περιπτωση σοβαρό μειονέκτημα, κάτι που θα σε έκανε να μην το αγοράσεις πχ.

Όπως ξαναείπα, δεν χρειάζομαι άλλα εφέ εξωτερικά, εκτός απο κομπρεσορα, άρα δεν έχω πρόβλημα...!

Τα drive του TL θα σε καλύψουν τόσο καλά, που δεν θα σε νοιάζει η παράξενη λειτουργία της λούπας...!

Δημοσιευμένο

μα αυτο ακριβως γραφω και εγω..

Προσωπικα τη "ψευτολουπα" της TL 5 χρονια που την χρησιμοποιω τωρα δεν την εχω χρησιμοποιησει ΠΟΤΕ μου,απλα οταν θελω βαζω τα πεταλακια μου (εναν comp,ενα fuzz,ενα square wave tremolo & ενα Overdrive) ΠΡΙΝ την εισοδο της .

Αυτό ομολογώ το "έχασα" κάπου στην πορεία, με τόση υπερπληροφόρηση!  ;)

Τώρα, βγαίνει μια άκρη!

Θενξ παιδιά!

Δημοσιευμένο

Δεν υπαρχει θεμα  "οφειλης" (in fact η μοναδικη εφεδιερα που προσφερει τη δυαντοτητα "λουπας" (και παλι χρειαζεσαι 4 ΚΑΛΩΔΙΑ για να το πετυχεις) ειναι η BOSS GT8  (αλλα εκει ειναι απαραιτητη μια και τα "βρωμικα" της ειναι για τα πανηγυρια....)

Απο τη στιγμη που το "προβλημα" (λεμε τωρα) της TL ειναι ΜΟΝΟ το γεγονος οτι δεν μπορεις να βαλεις ενα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ overdrive ΜΕΤΑ το WAH της (που και παλι  δεν νομιζω να μπορει να γινει αυτο σε ΚΑΜΜΙΑ πεταλιερα της αγορας..,ουτε στην GT8 νομιζω,οποτε τι κουβεντιαζουμε τωρα... ::)) και απο τη στιγμη που τα BΡΩΜΙΚΑ της TL ειναι ΤΟΣΟ καλα που ουσιαστικα ΔΕΝ σου χρειαζεται εξωτερικο πεταλι..μαλλον τζαμπα μιλαμε..... :)

προσωπικα πλεον τις περισσοτερες φορες το μονο αλλο πεταλι που χρησιμοποιω μαζι με την tonelab ειναι ενα κομπρεσορακι του JAM...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

και απο τη στιγμη που τα BΡΩΜΙΚΑ της TL ειναι ΤΟΣΟ καλα που ουσιαστικα ΔΕΝ σου χρειαζεται εξωτερικο πεταλι..μαλλον τζαμπα μιλαμε..... :)

Σωστό....!! απλά στο καλύτερο, είναι λογικό να ψάχνουμε το καλυτερότερο, κι ας μην έχει νόημα στην προκειμένη περίπτωση!!!!  :D :D

Δημοσιευμένο

παντως εχουν πλακα μερικοι,μερικοι με 450 ευρω περιμενουν να αγορασουν ενα συστημα που και τρομερο ηχο να  εχει (που ΕΧΕΙ) αλλα και τις routing δυνατοτητες του συστηματος του....ΕDGE...  :) :) ;D (Το οποιο συντηρητικα το κοστολογω γυρω στα 100.000 ευρω...)

guitar_one-picture-august_2001-1.jpg

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

προσωπικα πλεον τις περισσοτερες φορες το μονο αλλο πεταλι που χρησιμοποιω μαζι με την tonelab ειναι ενα κομπρεσορακι του JAM...

Είμαστε τάλε-κουάλε!!! κι εγώ, του γιάννη τους κομπρέσσορες χρησιμοποιώ μόνο ώς εξωτερικό εφέ (και τους δύο.....!!!)  ;) ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...