Κουφη Λεοπαρδαλη Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Ισπανικο πρωταθλημα, Σεπτεμβρης '14, Μπαρτσελονα εναντιον Γραναδα. Νικητης η Μπαρτσα. Οφελος? 3 βαθμοι. El Clasico, προηγουμενη Κυριακη, Μπαρτσελονα εναντιον Ρεαλ με μεγαλο νικητη την Μπαρτσελονα. Οφελος? 3 βαθμοι. Αραγε αντικατοπτριζει το συστημα του "καθε παιχνιδι ειναι τρεις βαθμοι, για μας ειναι το ιδιο" το πως ζουν τους αγωνες οι οπαδοι αλλα και οι ιδιοι οι παικτες/προπονητες που λενε το παραπανω? Ακομα, ειναι αυτο το συστημα εν ετη 2015 δικαιο για τις ομαδες και τα πρωταθληματα? Το μονο πλεονεκτημα αυτου του αναχρονιστικου συστηματος ειναι η απλοτητα του! Αλλα φτανει αυτο? Σας ερωτω. Τα μαθηματικα, το βαθμ. συστημα εν προκειμενω, πρεπει να καθρεφτιζουν την πραγματικοτητα. Και η πραγματικοτητα λεει πως οταν κερδιζω την Μπαγιερν πρεπει να ανταμειβομαι περισσοτερο απ'οτι οταν κερδιζω την Μποχουμ, οταν κερδιζω την Τσελσι περισσοτερο απ'οτι οταν κερδιζω την Κιουπιαρ, οταν κερδιζω τον Ολυμπιακο περισσοτερο απ'οτι οταν κερδιζω την Σκοντα. Ενα τετοιο συστημα θα ειναι οργανικο, λαμβανοντας υποψη την προσφατη ιστορια των ομαδων, και συνεχεια θα αλλαζουν οι συντελεστες. Επιτελους τοτε θα μπορουμε να μιλαμε για σοβαρο ποδοσφαιρο. Το μειονεκτημα ειναι ασφαλως η απωλεια της απλοτητας ομως ειναι σωστο να θυσιαζουμε (τοσα χρονια τωρα) δικαια αποτελεσματα στον βωμο της απλοτητας? Σας ερωτω.
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Moderator Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Και που να δεις τις αδικίες που γίνονται στη Γιουροβίζιον - κλίκες με Βαλτικές χώρες κλπ.
gdevelek Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Φίλε το ποδόσφαιρο έχει ΠΟΛΥ σοβαρότερο και θεμελιώδες πρόβλημα: δεν εγγυάται ΚΑΝ πως η ομάδα που κερδίζει είναι και η καλύτερη εκ των δύο στο συγκεκριμένο αγώνα. Συχνότατα παίκτες και προπονητές της ηττημένης ομάδας δηλώνουν παραπονεμένοι στο τέλος "το αποτέλεσμα μας αδικεί" και έχουν σοβαρά πατήματα για να το πούν. Έχεις ακούσει ποτέ κάτι τέτοιο στο μπάσκετ; Τι ψάχνεις να βρεις λοιπόν; Όχι πως συμφωνώ μαζί σου εδώ που τα λέμε, όταν νικάς μια μεγάλη ομάδα κερδίζεις σε ψυχολογία, σε κύρος, μετράει περισσότερο, και δεν είναι απαραίτητο το "κέρδος" να καταγράφεται στο βαθμολογικό πίνακα. Επίσης παίρνεις πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Κουφη Λεοπαρδαλη Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 OP Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Διαφωνω πως δεν κερδιζει η καλυτερη ομαδα. Μπορει να μην κερδισε τις εντυπωσεις αλλα κερδισε με την αποτελεσματικοτητα. Τι να το κανω κυριε που ειχες 6 σουτ εκτος και 4 εντος εστιας. Ειχα καλο τερματοφυλαξα και 1 σουτ εντος διχτυων. Δεν το θεωρω προβλημα του ποδοσφαιρου αλλα μερος της ταυτοτητας και της μαγειας του. Επισης φιλε gdevelek, οι βαθμοι στο επαγγελματικο ειναι το παν. Γιατι να μην ανταμοιβονται οι πιο μεγαλες νικες πιο πολυ? Σε ολα συμφωνουμε πως ειναι πιο σημαντικες, οπως ειπες σε πρεστιζ, ψυχολογια, ισοβαθμια κτλ. Αλλα παλι υπαρχει το αγκαθι πως ολα αυτα δεν εκφραζονται απ'τους βαθμους.
fusiongtr Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Και ποια θα είναι τα κριτήρια? Το budget, η φόρμα την συγκεκριμένη περίοδο, οι τίτλοι, η ιστορία, η βαθμολογική διαφορά, κλπ? Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG
Κουφη Λεοπαρδαλη Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 OP Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Η προσφατη ιστορια και η τωρινη καταταξη. Την ακριβη υλοποιηση την αφηνω σε αλλους.
gdevelek Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Διαφωνω πως δεν κερδιζει η καλυτερη ομαδα. Μπορει να μην κερδισε τις εντυπωσεις αλλα κερδισε με την αποτελεσματικοτητα. Τι να το κανω κυριε που ειχες 6 σουτ εκτος και 4 εντος εστιας. Ειχα καλο τερματοφυλαξα και 1 σουτ εντος διχτυων. Δεν το θεωρω προβλημα του ποδοσφαιρου αλλα μερος της ταυτοτητας και της μαγειας του. Θα έλεγα πως είναι μέρος της ταυτότητας και της μιζέριας του Κάθεται ο θεατής και βλέπει μια σούπα που τελειώνει 1-0 ή και 0-0, εξαιτίας μιας σειράς ηλίθιων κανόνων που καθιστούν ΤΟΣΟ δύσκολη την επίτευξη τέρματος που η κάθε ομαδούλα παίζει τσούκου-τσούκου-μπολ έχοντας ΣΟΒΑΡΕΣ πιθανότητες να κερδίσει μια καθαρά ανώτερη ομάδα... ως και η - διαχρονικά μίζερη - εθνική ελλάδος κατάφερε να πάρει το euro... βγήκαμε στους δρόμους εκείνο το βράδυ όχι απλά πανηγυρίζοντας, αλλά και ΓΕΛΩΝΤΑΣ... Αν στο ποδόσφαιρο ήταν ευκολότερο να μπει γκολ, θα "έβγαινε" πολύ ευκολότερα η ανωτερότητα της μιας ομάδας και θα αποτυπωνόταν στο σκορ... άσε που οι αγώνες θα είχαν πολύ περισσότερο θέαμα και ενδιαφέρον.... τώρα το αν θα νικήσει η μια ή η άλλη, είναι ΤΟΣΟ αβέβαιο, που παίζεται στο ΤΖΟΓΟ...................
Dinosp Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Ισπανικο πρωταθλημα, Σεπτεμβρης '14, Μπαρτσελονα εναντιον Γραναδα. Νικητης η Μπαρτσα. Οφελος? 3 βαθμοι. El Classico, προηγουμενη Κυριακη, Μπαρτσελονα εναντιον Ρεαλ με μεγαλο νικητη την Μπαρτσελονα. Οφελος? 3 βαθμοι. Αραγε αντικατοπτριζει το συστημα του "καθε παιχνιδι ειναι τρεις βαθμοι, για μας ειναι το ιδιο" το πως ζουν τους αγωνες οι οπαδοι αλλα και οι ιδιοι οι παικτες/προπονητες που λενε το παραπανω? Ακομα, ειναι αυτο το συστημα εν ετη 2015 δικαιο για τις ομαδες και τα πρωταθληματα? Το μονο πλεονεκτημα αυτου του αναχρονιστικου συστηματος ειναι η απλοτητα του! Αλλα φτανει αυτο? Σας ερωτω. Τα μαθηματικα, το βαθμ. συστημα εν προκειμενω, πρεπει να καθρεφτιζουν την πραγματικοτητα. Και η πραγματικοτητα λεει πως οταν κερδιζω την Μπαγιερν πρεπει να ανταμοιβομαι περισσοτερο απ'οτι οταν κερδιζω την Μποχουμ, οταν κερδιζω την Τσελσι περισσοτερο απ'οτι οταν κερδιζω την Κιουπιαρ, οταν κερδιζω τον Ολυμπιακο περισσοτερο απ'οτι οταν κερδιζω την Σκοντα. Ενα τετοιο συστημα θα ειναι οργανικο, λαμβανοντας υποψη την προσφατη ιστορια των ομαδων, και συνεχεια θα αλλαζουν οι συντελεστες. Επιτελους τοτε θα μπορουμε να μιλαμε για σοβαρο ποδοσφαιρο. Το μειονεκτημα ειναι ασφαλως η απωλεια της απλοτητας ομως ειναι σωστο να θυσιαζουμε (τοσα χρονια τωρα) δικαια αποτελεσματα στον βωμο της απλοτητας? Σας ερωτω. Πολύ ωραια ιδέα!! Το θέμα ειναι φυσικα, οπως πάντα, η εφαρμογή της... Π.χ., μπορεις να προτείνεις τις σχετικές βαρύτητες της διαφοροποιημένης βαθμολογίας των αγώνων στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα? Αν ναι, α) με ποια ακριβώς κριτήρια θα καθοριζόταν η ποσοτικοποίηση των διαφοροποιήσεων β) ποια θα ήταν η βαθμολογία με το νεο σύστημα σε σχέση με το υφιστάμενο?... Γ) Θα ήταν "δικαιότερη" η νεα βαθμολογία?, κοκ Πάντως, η ιδέα σου θα μπορούσε άνετα να ειναι αντικειμενο μεταπτυχιακής διατριβής στον σχετικό κύκλο σπουδών... Σίγουρα θα ειναι ενα ενδιαφέρον νήμα... Ουφ...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Moderator Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Βλέπω ότι το συζητάτε σοβαρά... Υπάρχουν διάφορα συστήματα κατάταξης με βάση την πρόσφατη ιστορία (δηλαδή την τρέχουσα κατάταξη) και τα αποτελέσματα επιμέρους αγώνων. Variants του συστήματος Elo χρησιμοποιούνται σε πολλά αθλήματα για να προσδιοριστεί η κατάταξη των παικτών (ή των ομάδων). http://en.wikipedia.org/wiki/Elo_rating_system Μαντέψτε όμως τι γίνεται: Παράλληλα με την κατάταξη, γίνονται και πρωταθλήματα, και τουρνουά και παγκόσμια και Ευρωπαϊκά, και Ολυμπιακά κ.ο.κ. Πως αλλιώς θα πάρει πίτσες+μπίρες ο θεατής να δει το μεγάλο τελικό? Πως αλλιώς θα γίνει η ανατροπή και το 7ος στην (όποια) κατάταξη θα πάρει το κύπελο στο τελευταίο λεπτό από τον πρωτοπόρο Τραχανοπλαγιά με κεφαλιά-ψαράκι στο 90' του Αλβανού άσου Ιβάνι Χασογκόλι?
Κουφη Λεοπαρδαλη Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 OP Δημοσιευμένο 27 Μαρτίου 2015 Θα έλεγα πως είναι μέρος της ταυτότητας και της μιζέριας του Κάθεται ο θεατής και βλέπει μια σούπα που τελειώνει 1-0 ή και 0-0, εξαιτίας μιας σειράς ηλίθιων κανόνων που καθιστούν ΤΟΣΟ δύσκολη την επίτευξη τέρματος που η κάθε ομαδούλα παίζει τσούκου-τσούκου-μπολ έχοντας ΣΟΒΑΡΕΣ πιθανότητες να κερδίσει μια καθαρά ανώτερη ομάδα... ως και η - διαχρονικά μίζερη - εθνική ελλάδος κατάφερε να πάρει το euro... βγήκαμε στους δρόμους εκείνο το βράδυ όχι απλά πανηγυρίζοντας, αλλά και ΓΕΛΩΝΤΑΣ... Αν στο ποδόσφαιρο ήταν ευκολότερο να μπει γκολ, θα "έβγαινε" πολύ ευκολότερα η ανωτερότητα της μιας ομάδας και θα αποτυπωνόταν στο σκορ... άσε που οι αγώνες θα είχαν πολύ περισσότερο θέαμα και ενδιαφέρον.... τώρα το αν θα νικήσει η μια ή η άλλη, είναι ΤΟΣΟ αβέβαιο, που παίζεται στο ΤΖΟΓΟ................... Φυσικα θα μπορουσε να καταργηθει το offside αλλα θα αλλαζε εντελως η ταυτοτητα του, η οποια ειναι παιχνιδι κεντρου. Επιμενω να λεω πως το ποδοσφαιρο ειναι το πιο αγαπημενο αθλημα παγκοσμιως γιατι ειναι σαν την ζωη, την περισσοτερη ωρα δεν συμβαινει τιποτα. Ειναι βεβαια προσωπικη αποψη αλλα προτιμω το ποδοσφαιρο οπως ειναι (μεγαλο γηπεδο, offside, λιγες φασεις κτλ.) γιατι ανταμοιβει την αποτελεσματικοτητα σε λιγες ευκαιριες αλλα εχει και τυχη, ειναι παιχνιδι δηλαδη και οχι διαδικασια. Κατι που θα ηθελα πραγματικα να αλλαξει ειναι η επιτελους η χρηση βιντεο απ'τους διαιτητες. Πολύ ωραια ιδέα!! Το θέμα ειναι φυσικα, οπως πάντα, η εφαρμογή της... Π.χ., μπορεις να προτείνεις τις σχετικές βαρύτητες της διαφοροποιημένης βαθμολογίας των αγώνων στο φετινό ελληνικό πρωτάθλημα? Αν ναι, α) με ποια ακριβώς κριτήρια θα καθοριζόταν η ποσοτικοποίηση των διαφοροποιήσεων β) ποια θα ήταν η βαθμολογία με το νεο σύστημα σε σχέση με το υφιστάμενο?... Γ) Θα ήταν "δικαιότερη" η νεα βαθμολογία?, κοκ Πάντως, η ιδέα σου θα μπορούσε άνετα να ειναι αντικειμενο μεταπτυχιακής διατριβής στον σχετικό κύκλο σπουδών... Σίγουρα θα ειναι ενα ενδιαφέρον νήμα... Ουφ... α) Με βαση την προσφατη ιστορια, πχ 4 τελευταια χρονια οπως κανει η Uefa με τα club coefficients και επισης με την καταταξη στην βαθμολογια (το ιδανικο θα ηταν με τωρινους βαθμους και οχι μονο με την θεση). β) Οι συντελεστες θα μπορουσαν να ειναι δεκαδικοι ή με την μορφη ποντων που θα ηταν πιο ευαναγνωστο. Το ιδιο και με την βαθμολογια. γ) Θα ηταν δικαιοτερο απ'την πρωτη σεζον και διαρκως πιο δικαιο καθε επομενη. Τον πρωτο χρονο το κριτηριο δεν θα ειναι το βελτιστο (παιρνοντας το 0-1-3 συστημα απ'την προηγουμενη χρονια) αλλα καθως το ιδιο συστημα συνεχιζει καθε χρονο, μεσω feedback, ολο και θα τελειοποιείται. Επισης πρεπει να αλλαξει η βαρυτητα των βαθμων στις ισοπαλιες. Για τον ισχυρο ειναι σαν ηττα ενω για τον αδυνατο σαν νικη (που φυσικα το +1 σε καθε ομαδα ΔΕΝ λαμβανει υποψη) οποτε πρεπει να μοιραστουν ανομοιορφα βαθμοι, ο αδυναμος στην ισοπαλια πρεπει να παρει παραπανω. Μαντέψτε όμως τι γίνεται: Παράλληλα με την κατάταξη, γίνονται και πρωταθλήματα, και τουρνουά και παγκόσμια και Ευρωπαϊκά, και Ολυμπιακά κ.ο.κ. Πως αλλιώς θα πάρει πίτσες+μπίρες ο θεατής να δει το μεγάλο τελικό? Πως αλλιώς θα γίνει η ανατροπή και το 7ος στην (όποια) κατάταξη θα πάρει το κύπελο στο τελευταίο λεπτό από τον πρωτοπόρο Τραχανοπλαγιά με κεφαλιά-ψαράκι στο 90' του Αλβανού άσου Ιβάνι Χασογκόλι? Δεν προτεινω μια συνολικη εν δυναμει καταταξη για ολες τις διοργανωσεις, γιατι θα γινοταν αυτο που λες. Το ποδοσφαιρο πρεπει να παραμεινει παιχνιδι. Οι συνολικες καταταξεις ας μεινουν για τα γκρουπ δυναμικοτητας και την συγκριση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση