Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο
Οι παγίδες μπορούν να φτιαχτούν από οποιδήποτε υλικό αρκεί να το ζυγίσεις και να το βάλεις στον τύπο.

Γιάννης

 

Φίλε PJ' date='

Κατ’ αρχήν [b']ευχαριστώ [/b]για τις απαντήσεις σου.

Όμως, θα επιμείνω σε ό,τι δεν καταλαβαίνω... (και είναι πολλά..)

1.Τι εννοείς να ζυγιστεί και μπει στον τύπο; (ποιον τύπο)

2.Ποιος ο ρόλος του διαχυτή (πέρα από τη βελτίωση της αισθητικής του χώρου, αν κατάλαβα καλά); Έχει νόημα, να μπει διαχυτής μπροστά από «απορροφητή»; (εννοώ στο ταβάνι, κάτω από κάποιον απορροφητή)

 

Αυτά προς το παρόν...

  • Απαντήσεις 119
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο
Για διαφραγματικούς απορροφητές παίζει ένα ρόλο το σχήμα αλλά και το αν τοποθετούνται οριζόντια ή κάθετα(αν θέλετε περισσότερα το λέτε)

 

Ασφαλώς και θέλουμε περισσότερα.

 

Αναμένουμε, όποτε μπορέσεις

Δημοσιευμένο

κατί που μου ήρθε αυτές τις μέρες και δεν ξέρω αν έχει νόημα:

Θα κάνω πάνελς για της γωνίες ειδικά για τα μπάσα στα οποία σκέφτηκα πίσω απο το izitherm να βάλλω πετροβάμβακα που έχει πιο καλούς συντελεστές στις χαμηλές έχει όμως νόημα;η το izitherm τις χαμηλές που δεν αποσβένει τις ανακλά οπότε ο πετροβάμβακας είναι άχρηστος...;

Δημοσιευμένο
αν μιλάμε για panel για πρίμα και μεσσαία δεν παίζει ρόλο το σχήμα και το αν θα είναι οριζόντια κατακόρυφα ή πλάγια τοποθετημένα. Παίζει ρόλο η στρατηγική τοποθέτησή τους μέσα στο χώρο καθώς και το ποσοστό κάλυψης.

 

@PJ

 

Επειδή πέσανε μαζεμένες οι ερωτήσεις, υποθέτω ότι με την παραπάνω απάντησή σου, αναφερόσουν σε αυτό:

 

Έχουμε συζητήσει για την τοποθέτηση των panels κατά την οριζόντια διάσταση.

Τι γίνεται με την κατακόρυφη; icon_rolleyes.gif

 

Τα panels πρέπει να καλύπτουν όλον τον τοίχο (από το πάτωμα ως το ταβάνι) ή πχ μόνο 1-1,5 μέτρο στο ύψος των αυτιών μας;

 

:roll:

 

Για να είμαι πιο σαφής:

 

Προσανατολίζομαι στο να διαμορφώσω την ακουστική του δωματίου με panels και basstraps, ΑΛΛΑ στο ύψος πάνω-κάτω των Monitors κι όχι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Σίγουρα δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον θα αξίζει τον κόπο; :roll: :?

(Θα υπάρχει έστω κάποια μικρή βελτίωση;...) :?:

Μη φεύγεις θηρίο,

θηρίο με τα σιδερένια δόντια.

Δημοσιευμένο

Ο τύπος είναι : f=60/sqrtMD. Το Μ είναι Kgr ανά τετρ. μέτρο και D το βάθος του panel. Zυγίζεις το κομμάτι που θα βάλεις για διάφραγμα και ανάλογα με την συχνότητα που θέλεις να κουρδίσεις την παγίδα διαμορφώνεις και το βάθος.

Δημοσιευμένο
Ο τύπος είναι : f=60/sqrtMD. Το Μ είναι Kgr ανά τετρ. μέτρο και D το βάθος του panel. Zυγίζεις το κομμάτι που θα βάλεις για διάφραγμα και ανάλογα με την συχνότητα που θέλεις να κουρδίσεις την παγίδα διαμορφώνεις και το βάθος.

 

Ωραία, όμως το "sqrt" στην αρχή του παρανομαστή, τι εκφράζει?

 

Χρήστος

Δημοσιευμένο

Ακόμα και λίγα panel θα κάνουν τεράστια διαφορά. Πιο αποτελεσματικά θα είναι αν τοποθετησεις περισσότερα στο μπροτά μισό του δωματίου. Ξέχνα το από πάνω μέχρι κάτω ή στο ύψος του αυτιού κτλ. Δεν λέω να τοποθετήσεις panel παντού εκτός από το ύψος του αυτιού αλλά με δίνεις και πολύ σημασία. Να βάλεις περισσότερα στο μπροστά μέρος για να αποφύγεις τις πρώιμες ανακλάσεις που έχουν την ιδιότητα να μπερδέβονται εγκεφαλικά με το απ'ευθείας σήμα και να δημιουργούν φαινόμενα χτένας αλλά να μην ξεχάσεις και το πίσω μέρος αν δεν θέλεις να δημιουργήσεις ένα μη ομαλό αποτέλεσμα.

 

Για το σχήμα των panel το R&D του BBC έχει δημοσιεύσει research papers που φαίνεται ότι οι διαφραγματικοί αποροφητές ευνοούναι από τα τετράγωνα σχήματα.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...