Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γεια χαρά στην παρέα,

είναι το 1ο μου ποστ, έψαξα αλλα δεν βρήκα αυτό που ψάχνω, μπερδεύτικα και χάθηκα λίγο και ζητώ προκαταβολικά συγνωμη αν έχουν απαντηθέι οι απορίες μου.

Πριν λίγα χρόνια είχα αγοράσει ενα Maudio Oxygen 61 silver, είχα ασχοληθέι λίγο... αλλά προέκυψαν στρατός, μετακόμιση και ξέμεινε στην αποθήκη... το ξέθαψα λοιπόν και ιδού οι απορίες μου... γιατι πραγματικά δε θυμάμαι τπτ...

Κατ αρχάς εχω κάνει κάποια χρόνια πιάνο και θέλω να ξεσκουριάσω...

Θέλω για αρχή απλά να το συνδέσω με το pc μου και να παίζω απλά, ουτε εγγραφές ούτε τπτ...

Το pc μου είναι ενας i5, 8gb ram, gigabyte z77 mb, ssd hd, onboard sound.

Τι software χρειάζομαι? δεν θέλω να έχω latency, χρειάζεται να αγοράσω κάποια κάρτα? κάνω δουλειά απλά με asio4all? αν όχι ποιά οικονομική πρόταση έχετε να μου πείτε?

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά!

Δημοσιευμένο

Γειά σου και σένα :). Θα χρειαστείς κάποιο πρόγραμμα το οποίο να σου παρέχει κάποιους ήχους τους οποίους θα παίζεις με το oxygen. Εάν θέλεις εκτός του να παίζεις, να γράφεις αυτά που παίζεις, θα χρειαστείς ένα πρόγραμμα που ανήκει στην κατηγορία DAW (Digital Audio Workstation) στο οποίο θα φορτώνεις τους ήχους και παίζοντας τους θα τους γράφεις παράλληλα.

Άν θέλεις προτάσεις για ήχους, σε δωρεάν υπάρχει πολύ υλικό, ποιοτικό και μή, προτείνω την δωρεάν έκδοση του IK Sampletank 2 FREE. Έχει αρκετούς ήχους σε καλή ποιότητα και για αρχή θα μείνεις ευχαριστημένος. Άμα ενδιαφερθείς και για DAW, θα προτείνουμε και για DAW.

Στην δική μου μητρική με την κάρτα ήχου που έχει πάνω της, είχα δοκιμάσει asio4all και απέτυχε. Eάν θελήσεις να δουλέψεις με asio4all και δεν μπορεί της μητρικής σου το τσίπ, σαν πρόταση κάρτας ήχου για να εξαφανισθεί το latency, προτείνω την soundblaster audigy se bulk γύρω στα 25 ευρώ κάνει καινούρια. Σχεδόν θα εξαφανίσει το latency και τρέχει στα 24/96 με πολύ καλό ήχο για τα λεφτά της. Την έχω δοκιμάσει και μάλιστα σε εγγραφές ήχου και είναι μπόμπα. Αλλά στην προτείνω μόνο για να μειώσεις το latency, όχι για επαγγελματικές εγγραφές ήχου.

Ά παρεπιπτόντως, να μην το ξεχάσω, έχω σαν ανταλλακτικό, την μητρική πλακέτα του oxygen 61, είναι ολοκαίνουρια και σε περίπτωση που καταλάβεις ότι το πλήκτρο σου έχει κάποιο πρόβλημα στο usb του και θέλει ανταλλακτικό, να στην χαρίσω, αλλά μόνο αν είσαι από θεσσαλονίκη, δεν μπαίνω στη διαδικασία να την στείλω.

Δεν την στέλνω επειδή θα πρέπει να σιγουρευτώ πρώτα ότι το oxygen κάποιου έχει πρόβλημα για να του την δώσω διότι ο στόχος εδώ είναι να βοηθηθεί κάποιος και να διορθώσει το πρόβλημα του ΔΩΡΕΑΝ και όχι να πληρώσει. Έτσι, αν μου έλεγε κάποιος ψέματα ότι έχει πρόβλημα και του το έστελνα, θα μπορούσε αυτός να πουλήσει το ανταλλακτικό σε κάποιον άλλον και ο στόχος θα είχε αποτύχει. Για αυτό δεν το στέλνω πουθενά. Εάν κάποιος είναι να βγάλει χρήματα από το ανταλλακτικό, ο κάποιος θα είμαι εγώ που είμαι και άνεργος και δεν έχω μία. 8)

(Αυτό δεν είναι αγγελία κύριοι moderators, είναι σημείωση, δεν χρειάζεται να το σβήσετε. Αφήστε να το δεί και κάποιος άλλος που ίσως έχει πρόβλημα το οξυγόνο του και του την χαρίσω εκείνου).

Δημοσιευμένο

Καλημέρα καλο μήνα,

ευχαριστώ για την απάντηση,

για αρχή μου φαίνεται είμαι καλυμμένος, κατέβασα το προγραμματάκι και μου φαίνεται μια χαρα, θα το δοκιμάσω το βράδυ στο σπίτι και θα σου πω αν όλα οκ...

Την sb audigy se δε τη βρίσκω να πωλειται... πρέπει να είναι αρκετά παλιά, θα με ενδιέφερε μια λύση σε pci express ή κ usb καλύτερα, τι πρέπει να προσέξει κανείς για μια τέτοια αγορά? να υποστηρίζει asio drivers?...?

Ευχαριστώ για τη προσφορά.. αλλα είμαι Αθήνα... αν ποτε χαλάσει... βλέπομε...

Δημοσιευμένο

Η audigy se που σου είπα είναι όντως παλιά, δεκαετίας αλλά πολύ καλή για χαμηλό latency. Πωλείται ακόμα σε κάποια καταστήματα αλλά είναι pci. Αν θέλεις pci express ή usb σίγουρα θα κοιτάξεις να υποστηρίζουν asio drivers.

Προσωπικά πάντως τις usb πλέον τις αποφεύγω, ακόμα και οι pci τρέχουν γρηγοροτερα από τις usb και δεν προκαλούν προβλήματα όπως οι usb π.χ. στα ξαφνικά να παθαίνουν κάτι οι drivers και να μην λειτουργεί και να θέλει ξανά εγκατάσταση κ.λ.π. Οι pci express είναι οι καλύτερες, έτσι νομίζω. 8)

Δημοσιευμένο

axtarmas να σε ευχαριστήσω και πάλι, μου γλύτωσες ΤΟΝ χρόνο ψαξίματος...

ήρθα σπίτι τα εγκατέστησα, Sampletank, asio4all τσουπ σε 5 λεπτά μέσα ΠΑΙΖΩ!!!  ;D ;D ;D

μια χαρά τα παει το asio4all!!! καμιά σχέση με το pc που είχα τότε και είχα δοκιμάσει και απελπιστεί...

στο επόμενο βήμα θα σε ενοχλήσω παλι :P

καλο βράδυ παιδιά!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...