jazzmaster Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσιευμένο 26 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους. Έχω μια απορία. Διάβασα σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του Paul White το εξής: "When transferring a signal from one device to another, the output impedance of the source device should be at least five times lower than the input impedance of the receiving device" Εμένα το setup αποτελείται από: Πεταλιέρα POD HD500 από την οποία βγάζω με balanced XRL δύο καλώδια που τα συνδέω σε δύο inputs της RME 400 Fireface και από την οποία βγαίνουν επίσης 2 XLR και πάνε στα αυτοενισχυόμενα EVENT 20/20 bas V2. Έψαξα λίγο στα specs των συσκευών και βρήκα αυτά: POD HD500 Guitar Input Impedance - 1M Ohm Aux Input Impedance - 1M Ohm Effect Return Input Impedance -1M Ohm MP3 Input Impedance -20K Ohm Microphone Input - 5K Ohm RME Input impedance: 10 kOhm Microphone 1-2, rear: Input impedance: 2.7 kOhm Output impedance: 75 Ohm DA – Phones, 7/8, front: Output impedance: 30 Ohm EVENT Nominal Input Impedance 4 ohms Power RequirementsInput Impedance 40kW (balanced) Επειδή δεν κατέχω από μονάδες μέτρησης Ohm κ.α., μπορεί κάποιος να μου πει αν πρέπει να προσέξω κάτι ή αν κάτι δεν ταιριάζει κ.τλ.; Ευχαριστώ πολύ! FONT face=impact size=3>once is a mistake twice is jazz...
john_guitar Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσιευμένο 2 Δεκεμβρίου 2014 Είσαι ΟΚ! Αν θές να το ψάξεις περισσότερο για τα impedances, ειδικά σε audio εφαρμογές, ψάξε για "impedance bridging" και "impedance matching". (Προυποθέτει ένα βασικό υπόβαθρο ανάλυσης κυκλωμάτων.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση