Affectuoso31 Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2004 Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου το Hong-Kong σε μαθητές ηλικίας 6-15 ετών προέκυψε το συμπέρασμα ότι τα παιδιά που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο έχουν καλύτερη μνήμη και είναι πιο επιδέξια στη χρήση της γλώσσας. Ακόμα άτομα που έχουν υποστεί κάποια εγκεφαλική βλάβη ή έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι και έχουν απολέσει την μνήμη τους αναρρώνουν γρηγορότερα και πολλές φορές επανακτούν μέρος της χαμένης μνήμης μαθαίνοντας ένα μουσικό όργανο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου εξασκεί και αναπτύσει τον αριστερό κροταφικό λοβό του εγκεφάλου, ο οποίος επεξεργάζεται τα ακουστικά ερεθίσματα που λαμβάνει κάθε άτομο. Μαγνητική τομογραφία που έγινε στον κροταφικό λοβό μουσικών απέδειξε ότι το συγκεκριμένο μέρος του εγκεφάλου τους, ευθύνεται και για την προφορική μνήμη των ανθρώπων είναι πιο ανεπτυγμένο από το αντίστοιχο των υπόλοιπων ανθρώπων.
Affectuoso31 Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2004 OP Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2004 Η μουσική βελτιώνει τη μνήμη' date=' αλλά και η μνήμη βελτιώνει τη μουσική...[/quote'] :wink: ή αλλιώς τό'να χέρι νίβει τ'άλλο και τα δυό το "πρόσωπο"...
Affectuoso31 Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2004 OP Δημοσιευμένο 17 Σεπτεμβρίου 2004 Απόλυτα κατανοητή η μεταφορική έννοια του σχολιασμού σου.¶λλωστε βιολογική υπόσταση ούτε είχε και όυτε θα μπορούσε ποτέ να αποκτήσει η άυλη κοσμοθεωρία της μουσικής. Συμφωνώ και επαυξάνω πως πριν καταργήσουμε ή μεταλλάξουμε ή ακόμα και δημιουργήσουμε κάθε τι στη μουσική πρέπει πάντα να σκύψουμε με σεβασμό και δέος σε ότι προυπήρξε.... Πιό αναλυτικά εξέθεσα ίσως τις απόψεις μου στο σχετικό topic περι συγκερασμού.
kourosava Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2004 Αλιεύωντας στο ίντερνετ: http://www.esoterica.gr/articles/contributions/alt_med/music_pscsom/music_pscsom.htm
kourosava Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2004 Αλιεύωντας στο ίντερνετ: http://www.in2.gr/dygeia.php?id=2677
Affectuoso31 Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2004 OP Δημοσιευμένο 18 Σεπτεμβρίου 2004 Πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία που μας μετέφερες από την έρευνα σου στο internet αν και το αρχικό μου σκεπτικό ήταν το αποτέλεσμα στην μνήμη, την νοητική διαύγεια και την αυξημένη ευφυΐα των ατόμων που ασχολούνται με τη εκμάθηση μουσικής. Για τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής μπορούμε να μιλάμε για μέρες άλλωστε μιά και είναι ένας πολύπλευρός τομέας που δεν έχει να κάνει με την εκμάθηση και την ενασχόληση όμως, αλλά με την επιρροή που μπορούν να έχουν συγκεκριμένα μουσικά ήδη η και απλοί μεμονωμένοι ήχοι. Ειλικρινά χαίρομαι που βλέπω νέους ανθρώπους να αναζητούν πάσης φύσεως πληροφορία σχετική με αυτό που αγαπούν να κάνουν. Αυτό είναι πρόοδος. Ευτυχώς κανείς δεν πέθανε ακόμα καταφέρνοντας να γνωρίσει από όλες τις πτυχές της τη μουσική. Ευτυχώς ακόμα νοιώθω πως είμαι μόλις στο πρώτο σκαλοπάτι. Αλίμονο σε αυτούς που θα προλάβουν να τα μάθουν όλα .Από παντογνώστες άλλωστε ποτέ δεν έπασχε ο κόσμος μας. Από ερευνητές και ταπεινούς εργάτες που δεν διστάζουν να μοιραστούν το έργο τους πάντα πάσχαμε. Συνέχισε έτσι, αλλά αν μου επιτρέπεις ίσως με μικρότερες καταχωρήσεις ή με κάποια links που να μας παραπέμπουν στις πληροφορίες εφόσον αυτές είναι δυνατόν να αναζητηθούν στο διαδίκτυο . Απο την όποια πείρα μου στο net έχω διαπιστώσει που τα μεγάλα κείμενα σπάνια κάποιος τα διαβάζει ολόκληρα και ίσως μερικές φορές κουράζουν. Προτιμότερο είναι πιστεύω να μην δίνουμε μασημένη τροφή αλλά απλώς την σπίθα που θα «πυροδοτήσει» ….
kourosava Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 19 Σεπτεμβρίου 2004 ...αλλά αν μου επιτρέπεις ίσως με μικρότερες καταχωρήσεις ή με κάποια links... :wink:
alexx decode Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δυστυχώς όσο οφέλιμες είναι οι επιδράσεις της μουσικής στην υγεία (και δεν μιλάμε για όλα τα είδη μουσικής - οι έρευνες επικεντρώνονται στα οφέλη της μουσικής υψηλών συχνοτήτων όπως πχ. η κλασσική, και όχι της μουσικής που το μπάσσο σου μπουμπουνίζει το στομάχι) άλλο τόσο επιβλαβείς είναι οι επιδράσεις της παραγωγής της μουσικής σε συνθήκες studio... Το πράγμα θέλει προσοχή... Είναι πλέον γνωστό ότι η πολύωρη έκθεση μπροστά στον υπολογιστή επιφέρει απώλεια της short term μνήμης, προβλήματα στην όραση, απώλεια ενέργειας και αποδυνάμωση του ανοσιοποιητικού συστήματος, και σαν worst case scenario καρκίνο του εγκεφάλου (φτου, φτου, μακριά...). Για κάθε μία ώρα έκθεσης στον υπολογιστή θέλει 1 τέταρτο διάλειμμα. Επίσης, αν προκαλούνται ζαλάδες, αίσθηση κόπωσης, απώλεια ενέργειας κλπ. καλύτερα να σταματήσουμε αμέσως τη δουλειά και να πάμε που και που και για κανένα check up... Η πρόληψη δεν έκανε κακό σε κανένα. Αν οι συνθήκες εργασίας στο studio είναι αυτές που ξέρουμε : - πολλά ντεσιμπέλ - sub woofers με μπουμπουνάιζερς - κλειστός χώρος με aircondition που ξηραίνει την ατμόσφαιρα - τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια, 25 φραπέδες all day long - έκθεση σε κάθε είδους ακτινοβολία από όλα τα ηλεκτρονικά μηχανήματα - σκόνη (και θρύψαλα) παντού ε, τότε καλό είναι ή να αλλάξουμε κατά κάποιο τρόπο τις συνθήκες αυτές (να πάρουμε ionizer, να καπνίζουμε σε άλλους χώρους, να ελλατώσουμε τους καφέδες, να κάνουμε συχνά διαλείμματα, να μην έχουμε τις εντάσεις στο τέρμα, να κοιμόμαστε πολύ, να τρεφόμαστε σωστά... και να κάνουμε check up και μία μικτή ασφάλεια ζωής!) Ο καλός παραγωγός είναι ο ...ζωντανός παραγωγός!
indianos Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2004 να συμφωνησω απολυτα με τον φιλο alex δυστυχως 7 χρονια προυπηρεσιας μεσα σε γα.....να computer rooms , με αρκετα μηχανηματα , υπολογιστες , rack mount servers , εχουν κανει την μνημη μου σκουπιδι . το εχω καρατσεκαρει δυστυχως . για ολες αυτες τις αρνητικες επιδρασεις στην μνημη που αναφερεται ο alex , εχει απολυτο δικιο . εχω ξεχασει παρα πολλες μελωδιες και μουσικες φρασεις επειδη ο μαλακας δεν τις εγραψα σε ενα πενταγραμμο . η μουσικη βοηθαει την μνημη , αλλα οχι και τα computers . alex και κατι για την οραση . οταν δουλευουμε πολλες ωρες μπροστα σε μια οθονη , καλο ειναι οταν κανουμε διαλλειμα , να παμε στο παραθυρο μας και να αφησουμε τα ματια μας να κοιταξουν για λιγα λεπτα καπου μακρυα στον οριζοντα . ακουστε τον indiano .
indianos Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσιευμένο 20 Σεπτεμβρίου 2004 εν ολιγοις και εν συντομια , οσο καλο μας κανει στην μνημη η μουσικη , μας το παιρνει πισω η πολυωρη εκθεση στο pc . μια ασχολια η οποια δεν αποφευγεται και ουτε μπορει να ελαττωθει , γιατι οσο ωραια πραματα και να παιζεις με το οργανο , στο τελος το recording και η επεξεργασια αυτου , θα γινει απο το computer. τελικα οτι ειναι γενους θυληκου ( ή και σκετο θυληκο ) , εχει επιπτωσεις παντα σε καποια λειτουργια του εγκεφαλου ... 8O :?: :P :lol: 8)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση