GregSia Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 Παιδιά καλησπέρα σας! Θέλω τη βοήθειά σας για ένα θέμα που αντιμετωπίζω. Έχω συνδεδεμένο στο pc ένα usb μικρόφωνο και για DAW χρησιμοποιώ το reaper.Το θέμα μου είναι το εξής : Επειδή προσωπικά προτιμώ τον φυσικό ήχο από τον ηλεκτρικό στο μπουζούκι μου,και όταν θέλω να παίξω σε μία παρέα ή μάζωξη με τα δικά μου backing tracks και κομμάτια δε θέλω να χρησιμοποιώ ενισχυτή,όπως αναγκαστικά κάνω σε χώρους εργασίας,αλλά μικρόφωνο.Το θέμα είναι πως ενώ υπάρχει αρκετά καλή ποιότητα ήχου και ωραία εφέ παρατηρώ μία μικρή καθυστέρηση στον ήχο και δε μπορώ να συγχρονιστώ με τα κομμάτια.Sorry για τον μπακαλίστικο τρόπο που χρησιμοποιώ για να εκφράσω το πρόβλημά μου αλλά είμαι νέος σε τέτοιου είδους θέματα!Τι μπορώ να κάνω? Γρηγόρης Σιατερλής
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 Γεια σου Greg, Χρειάζεσαι μια καλή κάρτα ήχου που να υποστηρίζει ASIO Drivers [ http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_Stream_Input/Output ] Μιας και το μικρόφωνο σου ειναι USB υποπτευομαι (αλλα δεν ξέρω σίγουρα) οτι θα ήρθε πακέτο με κάποιους τέτοιους drivers. Τους εγκατέστησες? Αν ναι, θα πρέπει μέσα από το reaper να ενεργοποιήσεις αυτούς τους drivers. Έπειτα, μέσα από κάποιο συνοδευτικό πρόγραμμα των drivers αυτών θα πρέπει να καθορίζεις το λεγόμενο buffer size το οποιο καθορίζει το trade-off ανάμεσα στον υπολογιστικό φόρτο που επωμίζεται ο επεξεργαστής σου και το lag (καθυστέρηση) που έχεις στην αναπαραγωγή - όσο μικρότερος ο buffer τοσο μικρότερη καθυστέρηση αλλά τόσο μεγαλύτερος φόρτος στο σύστημα και ανάποδα. Κοίτα τα λίγο αυτά ξεκινώντας απο τους drivers και τις ρυθμίσεις τους και τα ξαναλέμε :) Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι
GregSia Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 OP Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 Σ' ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση! Θα το ψάξω και τα λέμε !!!! Γρηγόρης Σιατερλής
AuditoryDriving Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 Δημοσιευμένο 7 Αυγούστου 2014 Σ' ευχαριστώ πολύ για τη γρήγορη απάντηση! Θα το ψάξω και τα λέμε !!!! Τίποτα, ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα ;) Μια διόρθωση γιατί ξαναδιάβασα αυτό που έγραψα και σηκώνει παρεξήγησει - αν το usb mic σου (ποιο μοντέλο ειναι?) υποστηρίζει λειτουργία με ASIO drivers (εδω θα μας πει καποιος ποιο έμπειρος σε usb μικρόφωνα) και για τη χρήση που κάνεις δεν χρειάζεσαι και έξτρα κάρτα ήχου - καλύπτεσαι λογικά απο το μικρόφωνο και τους drivers του όσον αφορά τη χρήση μόνο αυτού. Αν δεν έχει επίσημους drivers η εταιρία του μικροφώνου, δοκίμασε και τους Asio4all σαν δεύτερη καλύτερη λύση :) Το Ξεκούρδιστο Πορτοκάλι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση