Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Άρη είσαι απόλυτα σωστός. Τα watt παίζουν καθοριστικό ρόλο στο headroom. Αν ο φίλος μας ήθελε καθαρό ενισχυτή θα ήταν τελείως διαφορετικές οι προτάσεις μας  ;)

Ο jet city πχ δεν θα παίξει καθαρά εκτός σπιτιού όπως και οι πενταρηδες που προτάθηκαν. Αλλά αν το ζητούμενο είναι τα καθαρά τότε γιατί να πάει σε μεταλοενισχυτη?

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

τι ειναι το headroom που αναφερατε? επισης γιατι θελω ενισχυτη με master volume?

επειδη ο Randall RD 5 που ειδα δεν εχει master. παντως εχω πειστει οτι για το δωματιο 5 watt ειναι μια χαρα

Δημοσιευμένο

5 watt είναι πολύ περισσότερο από ότι θα χρειαστείς. Είχα τον Blackstar τον 5άρι, πάνω από το 2 δεν το άνοιξα σε διαμέρισμα, όχι γιατί ενοχλούσα, δεν έχω τέτοια προβλήματα, αλλά γιατί δεν άντεχα εγώ. Τον έτρεχα σε μία 2χ12 Engl καμπίνα. Επίσης ο Marshall SL5, 5άρης με Vintage 30 ηχείο και closed back, ούτε για πλάκα πάνω από το 2. Ακόμα και στην επιλογή για 1watt ζήτημα να πάει μέχρι τη μέση. Και σου ξαναλέω επειδή εγώ δεν άντεχα :P

Δημοσιευμένο

Αν δεν θες καθαρά δεν σε ενδιαφέρει το headroom. Μια λέξη είναι μόνο με χρησιμότητα μεγαλύτερη στις συζητήσεις παρά στον ενισχυτή. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για practice που δεν χρειάζεται να ψειρίζεις και πολύ την μαιμού. Τα 5watt είναι υπεραρκετά.

Αλλά ακόμα και καθαρά να θες αν το ζητούμενο είναι οι χαμηλές εντάσεις πάλι το περιορισμένο headroom των μικρών ενισχυτών δεν αποτελεί πρόβλημα.

Και μια που το συζητάμε, γιατί ένας μικρός (σε watt) ενισχυτής πρέπει ντε και καλά να έχει μικρό headroom. Αν το τελικό στάδιο έχει σχεδιαστεί να μην παραμορφώνει ακόμα και σε τέρμα εντάσεις γιατί να υπάρχει πρόβλημα;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Δημοσιευμένο

Σοβαρά τωρα ;

Αν παίζεις σε εντάσεις δωματίου σοβαρότατα.

Μου φαίνεται έχετε μπερδέψει λίγο τι σημαίνει headroom.

Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι, ένας ενισχυτής πολλών watt ΔΕΝ έχει απαραίτητα περισσότερο headroom από έναν ενισχυτή με λίγα watt (αν μιλάμε για αναλογίες μεγεθών). Εκεί που διαφέρουν, και προσέξτε ακριβώς τι λέω, είναι ότι ο μεγάλος ενισχυτής μπορεί να παίξει σε εντάσεις που το διαθέσιμο headroom δεν θα είναι πρόβλημα ενώ συγκριτικά ο μικρός όταν φτάσει σε παρόμοιες εντάσεις (αν μπορεί) μπορεί να χρειάζεται περισσότερο headroom ώστε να μην παραμορφώσει.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Δημοσιευμένο

Γιατί παραξενευτικες Άρη? Αν θες καθαρό ενισχυτή να τον φορτώνεις πετάλια μπροστά τότε πας σε άλλα μοντέλα από αυτά που προτάθηκαν. Αν θες γκάζι λαμπατο από πουσαρισμενες λάμπες τότε δεν χρειάζεσαι πεντακάθαρο κανάλι με μεγάλη ένταση. Ακόμα και για πιο soft παιξιματα εγώ πχ προτιμώ το αρπαγμενο καθαρό ενός vox/Marshall/orange παρά τα κρυστάλλινα καθαρά ενoς fender/peavy κτλ.

www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens

Δημοσιευμένο

Δες πόσα θέματα έχουν ανοιχτεί στο noiz για τα Joyo και πόσα για το υπερπέταλο Biyang ταδε...

Να σημειωθει βεβαια οτι τα joyo τα φερνει στην Ελλαδα η μεγαλυτερη αλυσιδα μουσικων καταστηματων εδω και πααααρα πολυ καιρο και τον τελευταιο χρονο εγινε αυτος ο χαμος με αυτα..στην αρχη ολοι ελεγαν "joyo? τα ξερει η μανα τους?" "ελα ασε μας με τα κινεζικα", "αγνωστα κινεζικα πεταλια που ειναι για τον π.." μεχρι να τα ακουσουν!

Εγω που εχω ηδη 3 πεταλακια Joyo στην 'πισω' αλυσιδα του pedalboard δεν μπορω να πω οτι ειμαι 100% ευχαριστημενος.

α) αμα βγαλεις την τροφοδοσια και πας να την ξαναβαλεις μεχρι να μπει , οταν πλησιαζεις το βυσμα δημιουργει σπυνθηρες η ακρη του βυσματος με το σωμα των πεταλιων.

β) στο chorus οταν το ενεργοποιω αυξανει κατα πολυ την ενταση του σηματος με αποτελεσμα να πρεπει 'να τρεχω' να χαμηλωνω εντασεις απο αλλου...

γ) το delay μου κανει καποια κοπλα με το repeat ... σε σημειο που φτανει να σφηριζει στο τελος.

'Αληθεια???'

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...