Eneekay Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 Καλά όλα αυτά που πρότειναν οι φίλοι, αλλά εκτιμώ ότι είναι one step behind from Blackstar ID ;) Ανάλογα τι θες να κάνεις και πώς ζυγίζεις φορητότητα και απόδοση. Ο Blackstar είναι μεγαλούτσικος, αν σε ενδιαφέρει η φορητότητα, αλλά πιθανώς να είναι καλύτερος. Αυτό μόνο ακούγοντάς τους θα το καταλάβεις, και είναι σχετικά υποκειμενικό. Οπότε, κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείς στην επιλογή σου, και να τα βάλεις σε προτεραιότητα είναι: Πώς σκοπεύεις να τον μεταφέρεις; Αν είναι να ταξιδέψει με αμάξι, σε παίρνει μεγαλύτερος. ΚΤΕΛ/Τρένο οριακά, γιατί έχει και κάποιο κουβάλημα. Καράβι, αρκετό κουβάλημα. Αεροπλάνο, λεφτά έξτρα αν δεν μπορείς να τον πάρεις στην καμπίνα. Θες μπαταρίες; Όντως, μην περιμένεις να παίζεις μέρες με μπαταρίες. Αλλά αν είναι να βγάλεις τον ενισχυτή βόλτα σε παραλίες, κάμπινγκ κτλ, θα πρέπει να μπορείς να παίξεις με μπαταρίες. Θες να έχει εφέ πάνω; Θα έχεις μαζί πεταλάκια για παραμόρφωση ή θα παίζουν από τον ενισχυτή οι όποιες παραμορφώσεις, και φυσικά αν τελικά θες να έχει ψηφιακά εφέ πάνω, όπως reverb, delay chorus κτλ. Το πιο σημαντικό για μένα: Θα παίζεις σε χαμηλή ένταση ή και δυνατά; Το να πάρεις έναν ενισχυτή 20 Watt RMS, αν δεν τον ανοίγεις αρκετά ώστε να μπορεί να παράγει τις σωστές συχνότητες το ηχείο του δεν έχει νόημα, και πιο καλά να τσιμπήσεις κάτι με λιγότερα Watt, μικρότερο και οικονομικότερο. Ένας φίλος μου, για παράδειγμα, πήρε από χαζομάρα 150άρι ενισχυτή για να παίζει στο σπίτι και σε πρόβα (σε μικρό χώρο). Τελικά σε κανένα από τα δύο δεν τον βολεύει. Επίσης, έχεις και την επιλογή της λάμπας. Ο Bugera V5 είναι πολύ ωραίος ενισχυτής (στα αυτιά μου) και έχω δοκιμάσει και τον VOX AC4TV Mini. Και οι δύο στα λεφτά σου περίπου (ειδικά μεταχειρισμένοι), και έχουν και attenuators πάνω, για να ρυθμίζεις ανάλογα με την ένταση που θες να παίξεις. Στις λάμπες βέβαια, θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στην μεταφορά...
Satanas Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 Θα παραθέσω μερικά έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ για μια τέτοιου είδους αγορά... Θέλω ΓΚΑΖΙ ΚΑΛΟ ζητάει ο φίλος εύκολα πατώντας ενα κουμπί...άρα το θα κουβαλάει μαζί του pedalboard πεταλια τροφοδοτικά κτλ κτλ που περιγράφει ο φίλος είναι ΑΚΥΡΟ.... Blackstar Dist & effects ΕΓΓΥΗΣΗ!!!! Για το θέμα μπαταρίες ή όχι εγω προσωπικά γελάω ;D Λαμπα ενισχυτή για περα δώθε κι αυτό κατ εμέ δεν είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή... Και κλείνω με το αν αγοράζαμε ενισχυτή με το σκεπτικό ότι θα πρέπει αυτό που θα πάρουμε, θα παίζει ΜΟΝΟ χαμηλά ή μόνο ΔΥΝΑΤΑ και να κουνάει το μεγάφωνο ΚΑΛΑ και να το ευχαριστιόμαστε νομίζω πάνω από 15W δεν θα υπήρχε amp.... My opinion... Blackstar>>>all the way...and new model του ;)
Eneekay Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 Θα παραθέσω μερικά έτσι όπως τα αντιλαμβάνομαι εγώ για μια τέτοιου είδους αγορά... Δεν έχουν όλοι όμως τις ίδιες προτεραιότητες και είναι καλύτερα να αποφασίσει αυτός για το τι θα πάρει, ανάλογα με το τι τον βολεύει. Θέλω ΓΚΑΖΙ ΚΑΛΟ ζητάει ο φίλος εύκολα πατώντας ενα κουμπί...άρα το θα κουβαλάει μαζί του pedalboard πεταλια τροφοδοτικά κτλ κτλ που περιγράφει ο φίλος είναι ΑΚΥΡΟ.... Σύμφωνοι σε αυτό. Αλλά και ο Micro Cube έχει κάποια αξιοπρεπή βρώμικα. Ίσως όχι όπως του Blackstar αλλά ο Blackstar είναι διπλάσιος σε μέγεθος. Για το θέμα μπαταρίες ή όχι εγω προσωπικά γελάω ;D Blackstar>>>all the way...and new model του ;) Κι αυτός ο τύπος, αλλά μάλλον για διαφορετικό λόγο ;-) Λαμπα ενισχυτή για περα δώθε κι αυτό κατ εμέ δεν είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ επιλογή... Και κλείνω με το αν αγοράζαμε ενισχυτή με το σκεπτικό ότι θα πρέπει αυτό που θα πάρουμε, θα παίζει ΜΟΝΟ χαμηλά ή μόνο ΔΥΝΑΤΑ και να κουνάει το μεγάφωνο ΚΑΛΑ και να το ευχαριστιόμαστε νομίζω πάνω από 15W δεν θα υπήρχε amp.... Συμφωνώ για την λάμπα, όπως λέει και ο Satanas, αν μεταφέρεται συχνά, παίζει να έχεις θέμα με τις λάμπες. Όμως για το θέμα του ήχου, η ένταση στην οποία θα παίζει και η απόδοση είναι σημαντική. Ίσως το πιο σημαντικό στην επιλογή. Εσύ δηλαδή θα έβαζες μια 100άρα κεφαλή λάμπα και μία 4x12 καμπίνα για να παίξεις στο σπίτι; Θα πήγαινες να παίξεις σε πρόβα με τον Micro Cube; Αν είναι να ακούς μόνο μουντίλα, επειδή έχεις 20watt και παίζεις στο 2 για να μην ξυπνήσει η μάνα σου ή το μωρό στο δίπλα δωμάτιο, τότε τι να το κάνεις; Κάθε ισχύς ενισχυτή είναι χρήσιμη, σε διαφορετικές φάσεις. Πάντως, όντως ο Blackstar έχει πολλά features ενδιαφέροντα. 2x5" ηχειάκια, και στέρεο, USB interface και ο ήχος ακούγεται αξιοπρεπής, από τα βίντεο στο YouTube βέβαια. Όπως και να έχει θα πρέπει να τον ακούσεις εσύ για να αποφασίσεις, αν γίνεται. Και κάτι ακόμα για τον Micro Cube και το θέμα μεταφοράς :P:
kwstakhs_rM Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 OP Δημοσιευμένο 28 Μαΐου 2014 ο ενισχυτης θα μεταφερθει με αμαξι δεν εχω θεμα με τον ογκο του blackstar... και ναι αυτο που θελω ειναι καλο γκαζι (σιγουρα στα λεφτα που δινω ετσι!) και δεν με ενδιαφερει να βαλω καποιο πεταλακι κτλ γιατι μονο για τα καλοκαιρια τον θελω η αν παω καπου και θελω και το κιθαρονι μαζι να εχω εναν ενισχυτη να κανω την δουλεια μου! και σιγουρα θα παιζει και πιο χαμηλα αλλα και δυνατα γιατι εκει που μενω το πιο κοντινο σπιτι ειναι σε αποσταση 50 μετρων! πιο κοντα στον blackstar ημουν και ειμαι απλα ηθελα μια γνωμη σχετικα με το αν αξιζει να δωσω λιγα παραπανω φραγκα απο εναν vox 5w η εναν microcube και να παω στον blackstar... απο οτι φαινεται στον blackstar θα καταληξω αν και εχω χρονο ακομα μεχρι να φυγω και να αγορασω καποιον οποτε ακομα το βλεπω... :)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση