Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλημέρα! Έχω την εξής απορία... Έχω μια καμπίνα 4x12 της Line6, η οποία μου δίνει την δυνατότητα για 4ohms mono ή 8ohms stereo σύνδεση... Το θέμα είναι πως σαν stereo, δεν έχω σκοπό να την χρησιμοποιήσω... Υπάρχει η δυνατότητα αν την ανοίξω και αλλάξω τον τρόπο σύνδεσης των μεγαφώνων, να έχω επιλογή για 4ohms mono και 16ohms mono....??? Βασικά παρατήρησα πως παρόλο που στα 4 ohms οι ενισχυτές μου αποδίδουν πιο δυνατά... στα 16 ohms έχω την εντύπωση πως έχω καλύτερο ήχο... Περιμένω τη βοήθεια σας! Ευχαριστώ!

Δημοσιευμένο

Με τις αντιστάσεις που αναφέρεις (8ohm τα 2 και 4 ohm όλα) υπάρχουν δύο πιθανές αντιστάσεις για κάθε ηχείο.

Ή να είναι 4 Ohm to καθένα ή 16 Ohm. Αν είναι 4 ohm μπορείς να τα βάλεις όλα στη στειρά και να έχεις mono στα 16 ohm. Αν είναι 16 Ohm μπορείς να φτιάξεις δύο δυάδες που η κάθε μία έχει 2 ηχεία παράλληλα (=8ohm) και να συνδέσεις τις δυάδες στη σειρά (=16ohm).

Αλλά και πάλι θα έχεις μία επιλογή σαν input. Αν θές να έχεις δύο επιλογές 4ohm ή 16ohm θα πρέπει να βάλεις κάποιον διακόπτη που να αλλάζει τις συνδέσεις.

Επιπλέον, ο ενισχυτής σου έχει να διαλέξεις impedance? Πρόσεξε ότι γενικά είναι επίφοβο να χρησιμοποιείς λιγότερη αντίσταση από αυτήν που αναφέρει ο ενισχυτής σου στο speaker output. Στην μεγαλύτερη δεν υπάρχει τέτοιος φόβος.... αλλά χρησιμοποιώντας γενικά άλλη αντίσταση από αυτήν  που αναφέρει ο ενισχυτής, σημαίνει ότι του αλλάζεις το bias point οπότε αλλάζει και ο ήχος (είναι σαν να αλλάζεις το κύκλωμα του τελικού ενισχυτή).

(Γι'αυτο και έχουν speaker impedance selection -> για να φτιάχνουν σε κάθε περίσταση το bias point και να παραμένει ίδιο)

Δημοσιευμένο

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! Τα ηχεία μου είναι 16ohms το καθένα. Όσο για τον ενισχυτή μου, μου δίνει δυνατότητα και για 4 και για 8 και για 16! Απλά στα 16 μου ακούγεται καλύτερα! Η απάντηση σου πάντως με κάλυψε!

Δημοσιευμένο

Τα μεγάφωνά σου είναι 16 ohms, έκαστο! Ηχείο είναι η καμπίνα ολόκληρη. Η Line 6 διαθέτει διακόπτη εναλλαγής της ωμικής αντίστσης σε mono 4 ή 16 και stereo σε 8! Πάρε ένα τηλέφωνο στον Νάκα να μάθεις τιμή και χρόνο παράδοσης. Ζήτα τους το back panel της Spider Cab! Αυτό χρειάζεσαι. Και όντως στα 16 ο ήχος είναι πιο γλυκός!

Let nobody blame you that you cannot hear the superiority of TUBES!!!!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...