Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Είχα ένα κουρδιστήρι από Γερμανία μεριά το οποίο μου κόστισε πάρα πολύ φτηνά, έκανε καλή δουλείτσα, αλλά δυστυχώς το έχασα σήμερα. :'(     

 

Έχετε να μου προτείνετε κάτι φτηνό και αξιόπιστο;

Δημοσιευμένο

Προσωπικά χρησιμοποιώ σχετικά φτηνά (10-14 ευρώ) κουρδιστήρια τύπου clip-on,για να μην βάζω-βγάζω καλώδια όλη την ώρα.

 

Αυτή τη στιγμή έχω αυτό:

http://www.thomann.de/gr/samson_ct20_cliptuner.htm

 

Πιο πριν είχα αυτό:

http://www.thomann.de/gr/golden_ton_wst_523_clip_tuner.htm

 

Τότε όμως η μάρκα λεγόταν αλλιώς,εμφανισιακά και στις λειτουργίες της οθόνης φαίνεται το ίδιο.Τα κακάρωσε μετά από 3 χρόνια περίπου,όπου 9/10 φορές που το έβαζα δεν άκουγε τις χορδές,παρότι άναβε η οθόνη κανονικά.

 

Παρότι φτηνά κάνουν τη δουλειά τους μια χαρά.Χτυπάς τις χορδές με τη σάρκα του αντίχειρα και πιάνουν ακόμα καλύτερα.

 

 

Δημοσιευμένο

Έχω και εγώ ένα τέτοιο αλλά δεν θυμάμαι μάρκα.Κάτι σαν Casio :P

Tο πήρα 10 ευρώ απο Αθήνα το Guitar Store. Μια χαρά είναι και για μπάσο και για κιθάρα. Και όντως δουλεύει καλύτερα όταν χτυπάς με δάχτυλα! (ίσως γιατί χρησιμοποιεί τη δόνηση του ξύλου για να βρεί τις συχνότητες ??? )

Δημοσιευμένο

Έχω και εγώ ένα τέτοιο αλλά δεν θυμάμαι μάρκα.Κάτι σαν Casio :P

Tο πήρα 10 ευρώ απο Αθήνα το Guitar Store. Μια χαρά είναι και για μπάσο και για κιθάρα. Και όντως δουλεύει καλύτερα όταν χτυπάς με δάχτυλα! (ίσως γιατί χρησιμοποιεί τη δόνηση του ξύλου για να βρεί τις συχνότητες ??? )

 

Τα κουρδιστήρια ακούν την "βασική" (fundamental) συχνότητα που αντιστοιχεί στη νότα που παίζεις.

 

Οι διπλάσιες,τετραπλάσιες,(τριπλάσιες κτλ σε μικρότερο βαθμό) κτλ συχνότητες (overtones) οι οποίες αναπαράγονται κατά το παίξιμο της νότας δίνουν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό χρώμα στον ήχο,όμως μπερδεύουν τα κουρδιστήρια διότι έχουν περισσότερες συχνότητες να επεξεργαστούν.

 

 

Χτυπώντας με τη σάρκα του αντίχειρα τα overtones ακούγονται λιγότερο,οπότε κάνεις τη δουλειά του κουρδιστηριού πιο εύκολη,καθώς ακούει καλύτερα τη fundamental.

 

 

ΜΕΡΙΚΕΣ φορές βοηθάει να χτυπάς με το δάχτυλο πάνω από το 12ο τάστο (όχι φυσική αρμονική,απλά χτυπάς πάνω από το... σιδεράκι του τάστου για να ακουστεί περισσότερο η fundamental).Προσωπικά χρησιμοποιώ αντίστοιχο "τρικ" όταν ρυθμίζω intonation,δλδ παίζω τη νότα στο 12ο τάστο χτυπώντας στο 24ο.

 

Σε περίπτωση που η κιθάρα επικοινωνεί με καλώδιο με το κουρδιστήρι,βοηθάει να χρησιμοποιούμε neck μαγνήτη,και να κόβουμε τελείως το tone του.Ο neck είναι λιγότερο πριμαριστός (=λιγότερα overtones) και το tone ουσιαστικά είναι ένα low pass filter (κόβει ψηλές συχνότητες=λιγότερα overtones).

Δημοσιευμένο

Πάμ-φθηνο, αξιόπιστο και πάρα πολυ μικρό (το πιο μικρό που εχω δει εγω τουλάχιστον) είναι αυτό και το συστήνω ανεπιφύλακτα:

http://www.thomann.de/gr/korg_pitchclip.htm

 

+10

 

Άψογο. Του πίνω το αίμα, αλλά με εκνευρίζει συνέχεια γιατί μάλλον τα παλιά μου κουρδοστάνταρντς είχαν ξεχειλωμένες ανοχές...  ;D ;D

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Δημοσιευμένο

τα παλιά μου κουρδοστάνταρντς είχαν ξεχειλωμένες ανοχές...  ;D ;D

 

Χμμ...λες για αυτό να μου έβγαζε τέλειο intonation στο μπάσο εχθές....

 

μου έκανε εντύπωση γιατί έχει πάνω χορδές ενός χρόνου (ίσως και παραπάνω) και τον τελευταίο καιρό παίζεί αρκετες ώρες... και λέω "μετά απο 2 ώρες παίξιμο όύτε κούρδισμα έχασε  ούτε τίποτα! Μπράβο σετάρισμα!  :D"

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...