Alchemist Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Αν και ο τίτλος του θέματος παραπέμπει σε... antouanικές καταστάσεις, είναι αρκετά πιο ξενέρωτο! :lol: Θέλουμε να κάνουμε ένα Mac (πολύ παλιό) και ένα τελευταίας γενιάς Windows PC να συνεργαστούν. Αλλά πως; Το Mac είναι ψιλοαρχαίο (OS 9.3 αν θυμάμαι καλά) και θα τρέχει ένα σύστημα Pro Tools TDM με DSP κάρτες και κονβέρτορες της Digidesign. Το PC είναι καινούριο και πανίσχυρο, με 2 κάρτες M-Audio Delta 1010LT και Pro Tools M-Powered. Η σκέψη είναι να βρούμε τρόπο ώστε να μπορούμε να τρέχουμε τα instrument plug-ins (σε μορφή RTAS πάντα) και ίσως κάποια effect plug-ins από το PC αφού έχει μπόλικη δύναμη, ενώ η ηχογράφηση και επεξεργασία να γίνεται στο Mac για να εκμεταλλευτούμε τον σαφέστατα ανώτερο ήχο του συστήματος Pro Tools. Εννοείται ότι έχω υπόψη μου τα πάντα να δουλεύουν μέσω του Mac, να βλέπει τα plug-ins που τρέχει το PC σαν δικά του. Αν κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, υπάρχει τουλάχιστον τρόπος να συγχρονιστούν σε επίπεδο transport, πατώντας π.χ. play στο Mac να γίνεται το ίδιο και στο PC; Να σας πω ότι και τα δύο μηχανήματα έχουν κάρτες δικτύου (το Mac 10άρα, το PC gigabit) αλλά και MIDI, SPDIF, word clock. Να υποθέσω ότι το τελευταίο θα μου χρειαστεί σίγουρα; Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας... :wink: :) Yes it is!!!
spirou Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 ωραίο (και πολύπλοκο) αυτό που πας να κάνεις :D δε γνωρίζω αν έχουν κάποιο τέτοιο feature τα pro tools πάντως τσέκαρε το γνωστο wormhole ( εδώ ) αν σε καλύπτει. (και εδώ μια συζήτηση απο κάποιον στα forums που "συγχρόνησε" cubase με logic )
Alchemist Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 OP Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Thanks για τα links φίλε spirou, άκρως χρήσιμα! :wink: Αν και το χαρακτήρισες γνωστό το Wormhole, εγώ δεν το ήξερα για να πω την αλήθεια. Ξέρω ότι υπάρχει wrapper για μετατροπή από VST σε RTAS αλλά μπλέκει πολύ το πράγμα ρε γαμώτο... Στη χειρότερη θα γράφω MIDI στο PC και θα στέλνω σαν audio από τις εξόδους της Delta στους κονβέρτορες των Pro Tools. Μπακάλικο! :lol: Yes it is!!!
boody Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 νομιζω οτι το καλυτερο και πιο χρησιμο ειναι αυτο που μολις ειπες. να στελνεις μιντι απο το πισι να το παιζει και να το ηχογραφεις ξανα στο πισι σαν audio.σαν να εχεις δηλαδη ενα εξωτερικο συνθ. http://the-boody.blogspot.com/
STUDIOM13 Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Λοιπόν ούτε εγώ το έχω κάνει αυτό. Και επειδή δεν γνωρίζω τόσο καλά τα Pro tools αν έχουν τέτοια δυνατότητα δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Όμως με βεβαιότητα μπορώ να σου πω ότι γίνεται με Cubase SX. Και μάλιστα μπορείς να συνδέσεις παρά πάνω από δύο συστήματα με το ίδιο λειτουργικό η με διαφορετικό (XP με XP, XP με Mac κ.λ.π.). Πολύ χρήσιμο θα σου είναι επίσης, σε μια τέτοια κατάσταση, ένα KVM Switch box. Οι ψηφιακές έξοδοι είναι προαπετούμενες και σαφώς και το word clock στις δύο κάρτες ήχου
Alchemist Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 OP Δημοσιευμένο 11 Οκτωβρίου 2006 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! :wink: @boody Είναι ο πιο εύκολος και σίγουρος τρόπος αλλά επειδή το όλο σύστημα θα λειτουργεί σε στούντιο, έψαχνα για μια λύση πιο ολοκληρωμένη. Για να αποφευχθεί η τρελή εναλλαγή από PC στο Mac και πάλι πίσω δηλαδή. Anyway, θα το παλέψω λίγο ακόμα ψάχνοντας. :? @STUDIOM13 Όντως, βρήκα κι εγώ πολλές λύσεις για Cubase και VST hosts γενικά. Τι να κάνω όμως που υπάρχουν κάρτες DSP και κονβέρτορες Digi; Ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν γίνεται να βγουν από τη μέση τα Pro Tools... Yes it is!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση