Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 23 Ιουλίου 2013 OP Δημοσιευμένο 23 Ιουλίου 2013 Μια χαρά! johny τα είπαμε και μέσω FB! Hellfire, να'σαι καλά! :) www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/
Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2013 OP Δημοσιευμένο 27 Ιουλίου 2013 800 εμφανίσεις! Όσοι κατεβάσατε τα Multitracks θα μας ενδιέφερε η γνώμη σας, σχόλια για τις πηγές κτλ κτλ. Αν σας ενδιαφέρει θα αναφέρω λεπτομέρειες για την διαδικασία της ηχογράφησης, ή και πως έγινε η μίξη κάθε οργάνου. Thanx! :) www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/
PJ Δημοσιευμένο 28 Ιουλίου 2013 Δημοσιευμένο 28 Ιουλίου 2013 Ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας !!! Μου άρεσαν πολύ ειδικά οι κιθάρες. Θα ήθελα να μάθω πως τα έγραψες. Αυτό που ανέβασες έχει υποστεί mastering?
Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2013 OP Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2013 Ευχαριστούμε που τα μοιράζεσαι μαζί μας !!! Μου άρεσαν πολύ ειδικά οι κιθάρες. Θα ήθελα να μάθω πως τα έγραψες. Χαίρομαι που σου άρεσε PJ! Να’σαι καλά! :) Όλα τα όργανα πλην των τυμπάνων ηχογραφήθηκαν σε home studio, οπότε προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε δεδομένου του χώρου και των συνθηκών. Κάποια Info για τα επιμέρους όργανα στην ηχογράφηση, αν κάποιος ενδιαφέρεται και για τη μίξη μπορώ να αναφέρω πληροφορίες σε κάποιο άλλο post: Κιθάρες: Οι βασικές ρυθμικές κιθάρες είναι quad tracked, δηλαδή 4 διαφορετικά takes. Στο συγκεκριμένο κομμάτι προσπάθησα να κάνω όσο το δυνατόν λιγότερο editing, οπότε κάποια κανάλια αποτελούνται από 2-3 επιμέρους clips. Είχαμε την τύχη να έχουμε μια 80s Hammer με έναν seymour duncan JB για τον σκοπό της ηχογράφησης, οπότε χρησιμοποιήσαμε αυτήν, αλλάζοντας χορδές ανά κάποιες ώρες. Για τα lead χρησιμοποιήσαμε τον neck μαγνήτη μιας Fender Strat. Η αλυσίδα είχε ως εξής: κιθάρα->RedEye DI->GAP PRE73 preamp->Emu κάρτα ήχου Αποφασίσαμε για λόγους διευκόλυνσης να ηχογραφήσουμε το DI (clean) σήμα και στη συνέχεια να το κάνουμε reamping (μια διαδικασία όπου “ταίζεις” το σήμα απο την κάρτα ήχου πίσω σε κανονικό ενισχυτή και παίρνεις εκ νέου το σήμα με μικρόφωνο πίσω στο Pc) Οι ενισχυτές που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ένας bugera 333xl, ένας bugera 6262 και ένας Jet City. Έγινε reamping σε όλους κάνοντας χρήση κυρίως ένός shure sm57 (σε κάποιους 2 μικρόφωνα) και τελικά θεώρησα σωστό να κρατήσω τους 2 τελευταίους σε L και R αντίστοιχα. Μπάσο: Ένα P-Bass με φρέσκες χορδές τις οποίες μάλιστα αλλάζαμε και κατά τη διάρκεια του session. Κατευθείαν στην pre73 προενίσχυση με “τσιτωμένο” το input για περισσότερο χρωματισμό. Φωνητικά: Δοκιμάσαμε διάφορα μικρόφωνα, και τελικά καταλήξαμε στο shure sm57! Κάναμε αρκετά layers για να έχουν περισσότερη παρουσία στην μίξη. Τα μισά κομμάτια γράφτηκαν με τον τραγουδιστή να φοράει ακουστικά, ενώ τα άλλα μισά χωρίς ακουστικά, με τον τραγουδιστή να ακούει κατευθείαν από τα monitor! Μπορεί με τον δεύτερο τρόπο να είχαμε περισσότερο bleeding, αλλά το live feeling βοήθησε για πιο ωραία (κατά τη γνώμη μου) takes! Κατευθείαν στην ήδη “αρπαγμένη” gap pre73. Τα gang φωνητικά είναι 7-8 takes από 4 άτομα μαζεμένα γύρω από ένα πυκνωτικό μικρόφωνο, φωνάζοντας τους στίχους όσο δυνατότερα μπορούν. Αυτό που ανέβασες έχει υποστεί mastering? Αν εννοείς το τελικό κομμάτι (το sample που περιέχεται και στο zip) είναι masterαρισμένο, τα επιμέρους tracks είναι τελείως dry, χωρίς κανένα εφέ. www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/
PJ Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2013 Δημοσιευμένο 29 Ιουλίου 2013 να δουμε θα το ανεβάσω τώρα??? xxx_5.mp3
Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 31 Ιουλίου 2013 OP Δημοσιευμένο 31 Ιουλίου 2013 Nice! Αν και φοβάμαι ότι (από το Limiting;;;) υπάρχουν audible artifacts στο τελικό αποτέλεσμα! Thanx anyway! :) Να σημειώσω ότι μετά τη μίξη στείλαμε ένα κομμάτι για Mastering στον Maor Appelbaum (Halford, Cynic, Sepultura κτλ κτλ) ο οποίος (και πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου) επέμεινε σε ένα σχετικά "σιγανό" Mastering μακριά από τη λογική του brickwall limiting. Το κομμάτι αυτό είναι το βίντεο που πόσταρα στην αρχή του thread, και βοήθησε στην γενική κατεύθυνση του Mastering. Το Mastering του δίσκου έγινε βασισμένο στις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου κομματιού. www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/
PJ Δημοσιευμένο 1 Αυγούστου 2013 Δημοσιευμένο 1 Αυγούστου 2013 Θα πρέπει να λάβεις υπ οψιν σου οτι το πρωτογενές υλικό ήταν mp3 και αυτό που ακούς είναι επίσης mp3 128 mbps. Aν υπάρχουν διαφορές θα πρέπει να αναζητηθούν εκεί και όχι στον Limiter γιατι....δεν έβαλα. :) :) :)
Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 1 Αυγούστου 2013 OP Δημοσιευμένο 1 Αυγούστου 2013 Θα πρέπει να λάβεις υπ οψιν σου οτι το πρωτογενές υλικό ήταν mp3 και αυτό που ακούς είναι επίσης mp3 128 mbps. Aν υπάρχουν διαφορές θα πρέπει να αναζητηθούν εκεί και όχι στον Limiter γιατι....δεν έβαλα. :) :) :) Εννοείται προς θεού, μια (ατυχή) υπόθεση έκανα, 1000 thanx για τον χρόνο σου και τα καλά σου λόγια! :) :) Θα με ενδιέφερε να μου πεις με ποιόν τρόπο ανέβασεις την στάθμη παρεμπιπτόντως. Θα μας ενδιέφερε επίσης η άποψη όσων από εσάς το κατεβάσατε, μην ντρέπεστε :P, 1000+ εμφανίσεις έφτασε το thread, το feedback σας μας βοηθάει! www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/
PJ Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2013 Δημοσιευμένο 2 Αυγούστου 2013 Δεν ήταν καθόλου ατυχής ήταν απολύτως λογικό να το υποθέσεις. Δεν χρειαζόσουν άλλο Limiting όμως και για αυτό δεν σου έβαλα. Το Limiting γενικώς εξαφανίζει τις μποτες και τα ταμπούρα. Δεν θέλω να αποπροσανατολίσω τον σκοπό του thread και γι αυτό δεν θα αναφέρω πολλά πράγματα για το mastering. Αυτό που κάνω εγώ συνήθως είναι να "ζορίζω" την κονσόλα (Trident B Range) τον κομπρέσσορα (Cranesong STC8 / Avalon) και τους κονβέρτορες (Apogee AD/DA16X,Rosetta 800). Τέλος να αναφέρω ότι το αν θα σταματήσει το loudness war δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ αλλά αυτοί που το δημιούργησαν, δηλ. τα διάσημα mastering facilities. Μέχρι τότε ότι περνάει από τα χέρια μου θα είναι τουλάχιστον το ίδιο δυνατό -αλλά και ταυτόχρονα με αίσθηση της δυναμικής περιοχής- σαν τα δικά τους. Όσοι προτείνουν "χαλαρό" mastering σήμερα δεν είναι σίγουρο οτι μπορουν να κάνουν το track να ακούγεται δυνατό ΑΛΛΑ και με αίσθηση δυναμικής περιοχής. Αλλά πάλι αυτή είναι απλώς η γνώμη μου και ως γνωστό όλοι έχουμε από μια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση