Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Το εσπρεσόμπρικο που είχα κι εγώ .......Βασικά διότι η μηχανή με την αντλία πιέσεώς της παρέχει ένα ικανό αριθμό από bar (συνήθως τουλάχιστον 15 την σήμερον ημέρα), ο οποίος εξασφαλίζει πως το βραστό νερό θα διέλθει από τους λεπτούς κόκκους του εσπρέσσο με τόσο μεγάλη πίεση έτσι ώστε να περάσει σωστά η εσσάνς στον καφέ. Το μπρικάκι δεν είναι σε θέση να το κάνει αυτό. ......

 

Γι’ αυτό είπα για brikka (και όχι mokka), η οποία έχει βαλβίδα για την πίεση.  ;)

Το "Bialetti", αδιαπραγμάτευτο.

  • Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Λου Κου ειλικρινά και το άλλο που πρότεινες μου φαίνεται ημίμετρο, το οποίο εν πάσει περιπτώσει θα αγόραζα λόγω οικονομικής στενότητας, ή για το εξοχικό (αν είχα!).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Λου Κου ειλικρινά και το άλλο που πρότεινες μου φαίνεται ημίμετρο, το οποίο εν πάσει περιπτώσει θα αγόραζα λόγω οικονομικής στενότητας, ή για το εξοχικό (αν είχα!).

 

O traditional  έσπρεσος έτσι ξεκινήσει.

Είναι μια σχέση analog vs digital.

;D ;D ;D ;D

Δημοσιευμένο

Για να το λες κάτι θα ξέρεις, αλλά θυμάμαι σε ένα καφέ στην Φλωρεντία που είχα πει την ωραιότερη σοκολάτα και τον ωραιότερο καπουτσίνο ever, πως για αυτά ήταν υπεύθυνη μια σχεδόν αρχαία θεόρατη μηχανή (λειτουργώντας και ως πόλος έλξης στο πολύ αριστοκρατικό εκείνο καφέ) που την φρόντιζαν σαν τα μάτια τους... εννοώ πως αρκετά σύντομα πρέπει να πέρασαν σε πιο τεχνολογικώς προηγμένα μέσα, με την ανάλογη βελτίωση στην γεύση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Για να το λες κάτι θα ξέρεις, αλλά θυμάμαι σε ένα καφέ στην Φλωρεντία που είχα πει την ωραιότερη σοκολάτα και τον ωραιότερο καπουτσίνο ever, πως για αυτά ήταν υπεύθυνη μια σχεδόν αρχαία θεόρατη μηχανή (λειτουργώντας και ως πόλος έλξης στο πολύ αριστοκρατικό εκείνο καφέ) που την φρόντιζαν σαν τα μάτια τους... εννοώ πως αρκετά σύντομα πρέπει να πέρασαν σε πιο τεχνολογικώς προηγμένα μέσα, με την ανάλογη βελτίωση στην γεύση.

 

Εννοείται, και εγώ υπερ του digital είμαι γενικά.

Δημοσιευμένο

O traditional  έσπρεσος έτσι ξεκινήσει.

Είναι μια σχέση analog vs digital.

;D ;D ;D ;D

 

γαμώτο με πρόλαβες ;D

 

Λοιπόν, εγώ έχω από αυτές με τις κάψουλες : πέραν του οτι πληρώνω σαν κερατάς τις κάψουλες (~0,40€ η μία βγαίνει), τσαντίστηκα_μη_αναστρέψιμα όταν μου έβγαλε μήνυμα οτι θέλει αφαλάτωση. Πάω manual σαν γυναίκα που παρκάρει σεντάν και μου προσβάλλει τη νωειμωσοίνει: "χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ ταμπλέτες της PIASOKOLI γιατί αλλιώς θα πεθάνει ό,τι αγαπάτε", αλλά δεν εξηγεί και γιατί. Ούτε ένα "γιατί έχουν διπλό αμμωνιαζόλ" ή "γιατί έχουν ενεργά συστατικά". Πάω κι εγώ να δω πόσο κάνουν (γιατί έχω και συναισθήματα) και βλέπω οτι οι 6 κάψουλες (=3 αφαλατώσεις) κάνουν 12,30€. Ε όχι, αγανάχτησα. Λέω "θα τα παίξω όλα για όλα" και πάω και παίρνω μια random σκόνη με 0,50€, αλλά το γυαλί που ράγισε δεν ξανακολλάει. Από τότε μπορεί κάθε μέρα να μου φτιάχνει καφέ που πίνεται (δεν είναι τόσο ψηφιακός όσο φαίνεται, δηλαδή βλέπεις 100100111010121100100111100...11), αλλά μετά συνειδητοποίησα και πόσο αντι-οικολογικό είναι να πετάς κάθε μέρα ενα πλαστικό παπάρι στα σκουπίδια (την ώρα που αποφεύγω συνειδητά να σκέφτομαι τι ωραία πολυμερή θα περνάμε στην εσάνς σε τόσο μεγάλη πίεση και θερμοκρασία).

 

Ηθικό δίδαγμα : πάρε λαμπάτη.

  • Moderator
Δημοσιευμένο

 

Λοιπόν, εγώ έχω από αυτές με τις κάψουλες : πέραν του οτι πληρώνω σαν κερατάς τις κάψουλες (~0,40€ η μία βγαίνει), τσαντίστηκα_μη_αναστρέψιμα όταν μου έβγαλε μήνυμα οτι θέλει αφαλάτωση.

 

Εγώ είμαι φόλα του φραπέ και δεν ξέρω από αυτά τα... ευρωπαϊκά. Όμως η Χριστίνα είναι των εσπρέσο και συναφών και πάντα υπάρχει μια μάκινα στο σπίτι.

 

Για τα άλατα, έχω δει που έβαζε ξύδι στο νερό, δούλευε την μηχανή και υποτίθεται ότι αυτό καθάριζε το σύστημα...

 

Δεν ξέρω πάντως  αν κάνει δουλειά... Η προηγούμενη σούπερ ντούπερ εσπρεσιέρα αποσύρθηκε, μετά από αρκετά ξυδιάσματα. Τώρα Dolce Gusto της Nesγκαϊφέ.

 

 

ΥΓ: Ενώ το ξυδάκι στην μπασοχορδή κάνει θαύματα  ;) ;D     

all this has happened before and will happen again

Δημοσιευμένο

Το ξύδι λένε ότι χαλάει τις τσιμούχες.

 

Βέβαια, τώρα πώς το ξύδι που το τρώμε χαλάει τσιμούχες και δεν τις χαλάνε τα άλλα τα "proprietary και καλά" δηλητήρια που προτείνουν... δεν ξέρω...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...