BlackForest Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 Καλησπερα κοσμε του νοιζ! Σημερα μιας και βλεπω οτι τελευταια υπαρχει μια δοση δημιουργικοτητας στον αερα ειπα να ανεβασω και εγω ενα κομματι που μολις τελειωσαμε να ηχογραφουμε με ενα φιλο (αυτος βασικα επαιξε εγω απλα ημουν υπευθυνος για την "παραγωγη" :P )! Δεν ξερω ποσο μεγαλο ειναι το πληθος των black metallαδων στο νοιζ αλλα πιστευω οτι ολο και καποιον θα βρω :P Προφανως καθε σχολιο δεκτο και για το παιξιμο και για την ηχογραφηση! My spirit sighs in peace - Opeth
geodimitri Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Το συγκεκριμένο είδος μουσικής δεν το ακούω λόγω των φωνητικών κυρίως. Οπότε το ότι δεν ακούγονταν τα φωνητικά το έκανε πολύ πιο εύκολο για μένα. ;D Παιχτικά ήταν πολύ καλό κατά τη γνώμη μου. Ηχητικά όμως δεν μου πολυάρεσε. :)
BlackForest Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 OP Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Αυτο ειναι το κανονικο κομματι. Το ποσταρω απλα για μια συγκριση ηχου με το cover! dimitri αμα θες πες λιγο κατι παραπανω στο τι δεν σου αρεσε :) ειναι θεμα συχνοτητων η γενικα η ηχογραφηση? My spirit sighs in peace - Opeth
geodimitri Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Θεωρώ ότι είναι συχνοτικό το θέμα. Θα ήθελα περισσότερο όγκο στον ήχο γιατί ακούγεται πολύ "λεπτός". Θα μου πεις τώρα τι θα πει "λεπτός". Δυστυχώς δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα. :) Από την άλλη βέβαια ο ήχος είναι υποκειμενικό ζήτημα. Σε μένα μπορεί να μην αρέσει σε άλλους 100 να αρέσει. Οπότε αν αρέσει σε σας που ακούτε και το συγκεκριμένο είδος μουσικής εμένα δε μου πέφτει λόγος. ;) Τέλος να ρωτήσω πώς ηχογραφήσατε. Μέσω της κάμερας ή τραβήξατε το βίντεο και βάλατε εν συνεχεία τη μουσική μέσω υπολογιστή;
kbasilis Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 ". Θα μου πεις τώρα τι θα πει "λεπτός" θα βοηθίσω εγώ σε αυτή την έννοια. Ο ήχος ακούγεται σαν να έχει βάλει κάποιος μια κασέτα ρδιοφώνου να παίζει στο γρήγορο(χωρίς να έχω ειρωνικό σκοπό). Απ'όσο είδα και στο or τον προσεγγίσατε πολύ τον ήχο αλλά δεν παύει να είναι πολύ "λεπτός" Flying High Again
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Moderator Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Αυτο ειναι το κανονικο κομματι. :o :o :o :o Ο φίλος σου σαν γενικότερη θεώρηση το «έχει» το είδος. Ο ήχος ήταν λίγο «λεπτός»- το οποίο όμως δεν είναι απαραίτητα και κακό. Πάντως καταλαβαίνεις τι παίζει ο άνθρωπος και δεν βαβουριάζει. Πάντως λόγο της βιντεοσκόπησης, ο ήχος ήταν λίγο από το... πηγάδι ;) ΥΓ:Χωρίς να θέλω να φανώ biased, αλλά πέραν του γεγονότος ότι δεν μπορώ να ακούσω αυτό το ιδίωμα, αυτό που δεν μπορώ ούτε με... χάπια, δεν είναι οι φωνές. Είναι τα τύμπανα ;D Όταν αρχίζουν αυτό το τρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ ;D ;D ;D με αγχώνουν. Σαν να αδειάζει κάνα φορτηγό τούβλα μου ακούγεται αυτό το παίξιμο ;D all this has happened before and will happen again
HeathenMV Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Ο ήχος στο black metal (στο συγκεκριμένο τουλάχιστον) δεν θέλει όγκο, πρέπει να είναι λεπτός για να σε διαπερνάει ;D Δεν είμαι fan του είδους αλλά η διασκευή είναι πολύ ωραία και παιχτικά και ηχητικά. Έχετε πιάσει νομίζα την απαραίτητη παγωμάρα ;) Είναι όντως one take το κομμάτι?
BlackForest Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 OP Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 @geodimitri Οντως ο ηχος δεν ειναι και ο καλυτερος αλλα πιστευω πως προσεγγιζει αρκετα τον ηχο των περισσοτερων black metal κομματιων... ειναι ηχορυπανση με λιγα λογια :P Ηχογραφησαμε με εναν Vox vt20+ μεσω 2 μικροφωνων, sm57 & se2000, μια φαστ τρακ c400 και pro tools. Μετα τραβηξαμε το βιντεο (playback) @kbasilis αυτο το οτι "κάποιος εχει βαλει μια κασέτα ρδιοφώνου να παίζει στο γρήγορο" πρωτη φορα το ακουω σαν σχολιο ;D Δεν ξερω αμα ειναι θετικο ή αρνητικο αλλα αμα παρατηρησεις τα περισσοτερα κομματια αυτης της κατηγοριας ετσι ειναι πανω κατω... @HeathenMV Αυτο ακριβως οσον αφορα την "λεπτοτητα" ;D Nαι ειναι οντως one take :p My spirit sighs in peace - Opeth
Moderator Terry RoscoeBeck5 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Moderator Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Ο ήχος στο black metal (στο συγκεκριμένο τουλάχιστον) δεν θέλει όγκο, πρέπει να είναι λεπτός για να σε διαπερνάει ;D Έχεις δίκιο. Είναι μπόλικες οι αξίες που παίζουν και αν ήταν κάνας ήχος «να» (με το συμπάθιο), με πολύ headroom, «ουρές» κλπ θα γινόταν της καημένης. Θέλει πιο «λεπτό». ατακαριστό ήχο αυτή η μουσική. Εξάλλου στον όγκο συνεισφέρουν όλα τα όργανα αφού παίζουν unison τα rif (ή τουλάχιστον έτσι μου έχει φανεί από τα ελάχιστα που έχω ακούσει από το είδος) ;D ΟΚ λοιπόν, άξιος ο φίλος Black Forest. Τσίμπησε το στιλ που ήθελε να ηχογραφήσει- οπότε μένω στο βάθος του ήχου της βιντεοσκόπησης. all this has happened before and will happen again
kwstas79 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Ο ήχος είναι μιά χαρά, ίσα-ίσα είναι και κάπως fat γιά τα γούστα μου :D Φέρνει ελαφρώς σε Bergtatt στο πιό hi-fi του, είσαι σε καλό TRVECVLT δρόμο. @Terry: αν θές να νιώσεις την Αγάπη, ακού: LEGO people live in houses made of their own flesh.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση