Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Αν κάνεις λάθος στο κύκλωμα τότε ναι μπορεί και να κάψεις τον μετασχηματιστή ή τις τελικές λυχνίες.

Γι αυτό λέω ότι πρέπει να έχεις σχετική εμπειρία

Μέχρι τα -9db λογικά δεν θα έχεις μεγάλο πρόβλημα ,από τα -12db και κάτω θα χάνεις αρκετά πρίμα

Η ιδέα του yellow jacket καλή είναι για να αλλάξεις τον ήχο σου αλλά δε θα δεις μεγάλη μείωση έντασης στον ενισχυτή σου

Δημοσιευμένο
Αν κάνεις λάθος στο κύκλωμα τότε ναι μπορεί και να κάψεις τον μετασχηματιστή ή τις τελικές λυχνίες.

Γι αυτό λέω ότι πρέπει να έχεις σχετική εμπειρία

Εφτιαξα το Noiz Overdrive προσφατα (βλ. σχετικο άρθρο) και περιέργως δουλεύει οπότε απ' ο,τι φαινεται δεν είμαι και εντελώς άχρηστος. Αλλα εκεί αν έκανα βλακεία το πολύ πολυ να εκαιγα κανα τρανζιστοράκι, εδώ αλλάζει κάπως το πράμα.

Σκέφτηκα όμως οτι μιάς και έχω συνδέσει το PC μου με κάτι παλιά ηχεία 10W, 8Ω και το ηχείο του ενισχυτή είναι 8Ω επίσης, δεν θα μπορούσα να δοκιμάσω το T-bridge στα ηχεία του PCιου πρώτα; Αν δουλεύει εκει είναι θα έχω λογικά αρκετές ελπίδες να πάνε όλα καλά και στον ενισχυτή.

Έσυ έχεις φτιάξει T-Pad; Έχεις κανένα λινκ με καλές οδηγίες;

Η ιδέα του yellow jacket καλή είναι για να αλλάξεις τον ήχο σου αλλά δε θα δεις μεγάλη μείωση έντασης στον ενισχυτή σου

¶λλωστε ο ενισχυτής μου ήδη χρησιμοποιεί EL84 απ' ότι φαίνεται...

Δημοσιευμένο

http://www.londonpower.com/kits/psbox.htm

Φιλε μεγαλο το θεμα που εχεις θεσει.

Εχω δοκιμασει 3εις λυσεις μεχρι σημερα

THD Hotplate (καλο αλλα αν θες πραγματικα χαμηλη ενταση χανεις σε ποιοτητα ηχου)

Matamp Vari-Power 0.01W->50W

Maven Peal Sag-Power Control 0.5->50W

Φυσικα οι 2,3 λυσεις ειναι μακραν καλυτερες. Τωρα θα μου πεις... τι να κανεις εσυ που εχεις ηδη αγορασει ενισχυτη χωρις powerscaling

http://www.londonpower.com/kits/psbox.htm

Αυτο το παιρνεις και ησυχαζεις και μεταφορικα και κυριολεκτικα. Προσωπικα δεν το εχω δοκιμασει. Εχω ακουσει ομως τα καλυτερα για αυτες τις λυσεις.

Με τον Ματαμπ που εχω ενδεικτικα σου λεω οτι εχω 2χ EL34 ClassAB με το master volume παντα στο 10/10 και μπορω να παιζω σε αστειες εντασεις απο αποψη "χαμηλοτητας"¨σε διαμερισμα με καμπινα 2χ12.

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Δημοσιευμένο

Σωστός ο math2014

Το matamp Vari-power και το London Power Psbox είναι δύο κυκλώματα της ίδιας περίπου φιλοσοφίας τα οποία δεν λειτουργούν όπως τα εξωτερικά attenuator δλδ μετά τον μετασχηματιστή εξόδου αλλά πριν από αυτόν.

Αυτό που κάνουν είναι ότι μεταβάλλουν την τάση σε κάποια από τα ποδαράκια των λυχνιών εξόδου.

Στα θετικά είναι ότι οι συχνότητες παραμένουν όσο το δυνατόν αναλλοίωτες. Το μόνο ίσως αρνητικό ηχητικά είναι η μείωση του headroom που επιφέρει η μείωση της τάσης. Η μείωση είναι σχετικά μικρή γιατί η αναλογία τάσης - βατ εξόδου ευτυχώς δεν είναι γραμμική αλλά για κάποιον που γνωρίζει τον ήχο του ενισχυτή του είναι αισθητή.

Επίσης χρειάζεται περισσότερη εμπειρία για να εγκαταστήσεις ένα τέτοιο κύκλωμα στο εσωτερικό του ενισχυτή σου.

Δημοσιευμένο

Στα επισης θετικα ειναι και οτι ο ενισχυτης καταπονειται λιγοτερο οταν λειτουργει σε χαμηλοτερα βολτ, με αποτελεσμα οι λαμπες να κρατανε λιγο περισοτερο (οχι πολυ περισοτερο ομως μιας και ΔΕΝ χαμηλωνουν ΟΛΑ τα ρευματα μεσα στον ενισχυτη).

okai LS85Q

Matamp 1224MkX, thd hotplate, HBE BigD, Soulbender and a useless guitarist

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...