Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Από όταν πήρα το Triton Le,δεν ασχολήθηκα πολύ με την σύνθεση ήχων και κατά συνέπεια με την επεξεργασία τους.

Από την αρχή βρέθηκα στην εύκολη λύση,να βρω και να αποκτήσω έτοιμους ήχους και μιας οι ήχοι για την σειρά αυτή της Korg,μπορούν να βρεθούν κάτω από κάθε πέτρα,μου ήταν "άχρηστο" να μάθω να το δουλεύω το όργανο όπως πρέπει!

 

Επειδή δεν είναι ώρα για δικαιολογίες,ας ρωτήσω αυτό που έχω βάλει ως τίτλο στο θέμα:

Πως ρυθμίζεις το touch στο κλαβιέ,όσο αφορά τον ήχο της νότας?

Δηλαδή,πως κάνεις off την λειτουργία όπου ανάλογα με την δύναμη που πατάς το πλήκτρο βγαίνει σιγανά ή δυνατά η κάθε νότα?

Στην προκειμένη ένταση θέλω σε μια κιθάρα που έφτιαξα,ο ήχος να βγαίνει το ίδιο όπως και να πατήσω το πλήκτρο..

 

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός!

 

 

 

Δημοσιευμένο

Γιατι δεν περνας μια βολτα απ'το...manual του Triton σου?idea.gif Εκει τα λεει ολα. Ελπιζω μονο αυτη η λειτουργια να μην ειναι τοσο σπασιμο νευρων να τη βρεις οπως στο M50 που εχω.

 

www.iub.edu/~emusic/361/triton_manuals.htm

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Δημοσιευμένο

Γιατι δεν περνας μια βολτα απ'το...manual του Triton σου?idea.gif Εκει τα λεει ολα. Ελπιζω μονο αυτη η λειτουργια να μην ειναι τοσο σπασιμο νευρων να τη βρεις οπως στο M50 που εχω.

 

www.iub.edu/~emusic/361/triton_manuals.htm

 

Πραγματικά,δεν μπορώ να συμπεράνω κάτι από το manual..Ψάχνω να βρω λέξεις-κλειδιά που πιθανόν να με οδηγήσουν εκεί που θέλω,αλλά τίποτα..

 

Δημοσιευμένο

Αυτό που ήθελα να ακούσω...Σε ένα PSR-A1000 που είχα,είχε την ένδειξη touch που σου έκανε την ζωή εύκολη πάνω στο ζήτημα..

Το Le με ζόρισε σε αυτό γιατί όπως προανεφερα δεν το έψαξα όπως έπρεπε!!!

 

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για την γρήγορη απάντηση σας :)

  • Guru
Δημοσιευμένο

Συνήθως κάποια αρμόνια (arrangers) π.χ. τύπου oriental όπως το Yamaha PSR-A1000 αλλά και άλλων κατασκευαστών, διαθέτουν τέτοιου είδους λειτουργίες, με το πάτημα ενός κουμπιού (Velocity Fix) πάνω στο πάνελ. Αφορά την ακύρωση ευαισθησίας του velocity σε όποιον ήχο επιλέξεις. Τα synth συνήθως δεν διαθέτουν τέτοιο κουμπάκι, μπορείς όμως να το επεξεργαστείς σε κάθε patch και να το αποθηκεύσεις ξεχωριστά μαζί με το patch :)

Δημοσιευμένο

το aftertouch στο triton καθορίζεται απο τα oscillators που χρησιμοποιείς, σε καθε προγραμμα, αν ειναι σε διπλό το mode του oscillator μπορείς ουσιαστικα να ορίσεις 4 θέσεις δυναμικής των oscillator που θα χρησιμοποιήσεις ανάλογα με ποση δύναμη εφαρμόζεις.

Ετσι π.χ. χρησιμοποιούμε σε ενα προγραμμα που φτιαξαμε σε κάθε oscillator ιδιο δειγμα (sample) με διαφορετικες ρυθμίσεις ενεργοποιησης της νοτας ωστε να προσομοιώσουμε την διαφορά εντασης αναλογα με το ποσο πατάμε την νότα.

Δεν ξερω πως εφτιαξες το προγραμμα σου της κιθαρας, με τα samples της μνημης ή με δικά σου sample?

 

Παντως και στις δυο περιπτωσεις υπάρχει ενα κολπο για να φτιαχνεις τέλεια προγραμματα με aftertouch "εργοστασιακό"

 

Να παρεις ενα ετοιμο πρόγραμμα κιθάρας που να μοιαζει με αυτο που θελεις να φτιάξεις και να επιλέξεις μεσα στους oscillators του, π.χ. τους 4 που αποτελουν το ενα προγραμμα το ιδιο sample, οι ρυθμισεις ειναι ετοιμες για το aftertouch και ετσι θα εχεις ακριβως αυτο που χρειάζεσαι.

  Ετσι π.χ. ειχα φτιαξει εγω ενα δικο μου πιανο 16mb σαμπλαροντας το πιανο της μαμας μου νοτα νοτα (ανα τρια ημιτονια ψψψψψψψ)  και μετα για να εχω το σωστο αftertouch εκανα με τα oscillators αυτο που σου περιεγραψα, χρησιμοποιώντας ενα ετοιμο programm πιανου , απλα αλλαζοντας τα samples με τα δικα μου στους oscillators. δηλαδη το ιδιο sample και στους 4 oscillators οι οποιοι ειχαν τις αντιστοιχες ρυθμισεις για να προσομοιωνουν το aftertouch και βουαλά, μερσι μπεαουκουπ

 

Το velocity intensity που περιγραφτηκε αναφέρεται κυριως οταν θελεις να χρησιμοποιήσεις αναλογα με την ταχυτητα και την πιεση του πληκτρου σε ποια δυναμη θα ακουστει ή δεν θα ακουστεί η νότα. Παραδειγμα αμα θελουμε να ασκησουμε λιγη πιεση και να ακουγεται ο βιολι σε ενα layer η στην πολλη πιεση να μην ακουγεται, αλλα και το αντίστροφο να παταμε λιγο και να ακουγεται η πολυ και να μην ακουγεται ή να ακουγεται κατι άλλο,

έτσι ωστε π.χ. αναλογα με την πιεση να εχουμε την δυνατοτητα ακομα και να ακουγεται άλλο οργανο εφοσων στο range εχουμε πολλα οργανα, τετοιες κυριες χρησεις.

 

Το aftertouch που ζητησε ο φιλος ειναι στο section programm edit/οscillators

 

Επειδη το εχω στη θηκη τωρα, αμα το ανοιξω και μπω στο μενου επειδη δεν το θυμαμαι απ εξω, αν θελεις σε παω βημα βημα , αρκει να μου πεις αν χρησιμοποιησες τα ηδη υπαρχοντα samples της rom για να φτιαξεις τον ηχο σου, ειτε δικά σου.

 

Σας αγαπώ ολους πάρα πολυ. Παω στο ψυγειο για κοκα κολα!!!

 

 

 

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημοσιευμένο

Φιλε μου συγνώμη, μάλλον απο οτι κατάλαβα θελεις να κανεις το αντίθετο, να βγάλεις το aftertouch. Διαβασα γρηγορα το αρχικο σου ποστ και λογω κουρασης, νυστας κλπ ..........

Παντως δεν πειράζει, αν κανεις αυτα που εγραψα αντιθετα στο ιδιο section , θα πετυχεις αυτο που θες.

 

Οπως επίσης αμα πατησεις GLOBAL στην καρτέλα BASIC δηλαδη στο πρωτο μενου που βλεπεις μπροστα σου εχει επιλογή να αυξομοιωσεις το aftertouch αλλα για ολο το όργανο, δηλαδη για όλους τους ηχους και τα combination την προκειμενη στιγμη. Μπορεις να το βαλεις στο 1 και να μην εχεις καθολου, αλλα οπως σου ειπα γενικα, οχι μονο για τον ενα ηχο που εφτιαξες. Αμα ζητας αυτο ... οριστε

 

Οπως σου ειπα στην αρχη καταλαβα οτι ηθελες σε εναν ηχο που εφτιαξες να βάλεις aftertouch, δηλαδη καλα κρασα.............. σορρυ

Πιανίστας, Διδάκτωρ Γιουροβιζιονολογίας

με εξειδίκευση στα ΣΥΝΘΕΣΑ'ΙΖΕΡ

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...