Mistral Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2013 Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2013 Ο Carl έχει αυτό το setup sto tremolo, το οποίο έχει υιοθετήσει κι εγώ. Από την άλλη, η Fender προτείνει για floating τρέμολο απόσταση από το σώμα της κιθάρας 1/8, περίπου 3,2 mm. Έχει μία ελαφρά κλίση προς τα πάνω δηλαδή η γέφυρα από το σώμα. Από την άλλη πάλι, ο John Cruz έχει απαντήσει πως δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά η θεωρία του Carl, αφού έχει ο ίδιος (Cruz) μετρήσει την τάση των χορδών κλπ κλπ. Ο ίδιος λοιπόν (Cruz) ακολουθεί την μέθοδο της fender και χρησιμοποιεί την τριγωνική διάταξη των ελατηρίων. Σημειώνει μάλιστα, πως η μέθοδος του Carl είτε το σετάρισμα του Jeff Beck είναι το ιδανικό για το παίξιμο των συγκεκριμένων κιθαρωδών και ο καθένας πρέπει να το προσαρμόζει στο δικό του παίξιμο. Προσωπικά, έχοντας την διάταξη του Carl πραγματικά η κιθάρα μου δεν ξεκουρδίζεται (εντάξει ανεπαίσθητα με πολύ πολύ σκληρή και βίαιη χρήση με έντονα dive bombs). Τέλος στην ερώτησή σου, με τα 5 ελατήρια σίγουρα δεν θα ξεκουρδίζεται εύκολα και θα κάνεις bends χωρίς να σηκώνεται η γέφυρα επηρεάζοντας τις ανοικτές, μην ξεχνάς όμως πως τα bends θα είναι δυσκολότερα (μεγαλύτερη αντίσταση). Συνήθως χρησιμοποιούν 5 ελατήρια σε μεγαλύτερο πάχος χορδών. Αλλά εσύ δοκίμασε και δες τί σε βολεύει. Προσωπικά, έχω βολευτεί με τη μέθοδο του Carl και απλά, όταν στα bends θέλω να χτυπήσω και την από κάτω χορδή ή μία ανοικτή, φροντίζω να χαλαρώσω λίγο το bend μου για να ισορροπήσει η γέφυρα. Ελπίζω να γίνομαι καταννοητός ;D
theStratWithin Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 Να ρωτησω κατι αλλο: Στη mexico strat μου το τρεμολο ειναι flush (κολλημενο στο σωμα της κιθαρας). Οποτε παιζω μ'αυτην, νιωθω τις δονησεις των χορδων να μεταδιδονται σ'ολοκληρη την κιθαρα, μια αισθηση που γουσταρω πολυ! Στην αμερικανα strat μου, που ειναι floating το τρεμολο, δε νιωθω την ιδια δονηση οταν παιζω. Επισης, στον ενισχυτη μου ακουγεται πιο "μουντη" απο την mexico (εχει κι αλλους μαγνητες βεβαια...). Το flush τρεμολο μεταδιδει καλυτερα τις δονησεις των χορδων στο σωμα της κιθαρας; Επηρεαζει κ την καθαροτητα του ηχου οπως υποψιαζομαι; Αν ναι, προτιμαω φουλ να ρυθμισω flush το τρεμολο κ να κανω μονο dive...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 Γουστα ειναι αυτα,πειραματησου και δες τι σου αρεσει,ναι οταν ειναι flush η κιθαρα εχει διαφορετικο ηχο απο οταν ειναι floating. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
bloody_sunday Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 2 Ιουνίου 2013 καλησπέρα! έχω μια στρατοκάστερ και εργοστασιακά είχε 3 tremolo bar springs (δεν ξέρω πως τα λένε στα ελληνικά :P ) Να ρωτησω και γω κατι: θελω να εχω γενικα το τρεμολο της στρατοκαστερ μου floating (να ανεβαινει και να κατεβαινει ο τονος) αλλα και να μπορω να παιξω μια ανοιχτη χορδη, ταυτοχρονα με bend σε αλλη χορδη, χωρις να ξεκουρδιζεται ΚΑΘΟΛΟΥ (ή εστω ανεπαισθητα) η ανοιχτη χορδη. Μπορω να το εχω αυτο; Με 5 ελατηρια θα σφιξει αρκετα; Ή με floating αναγκαστικα ξεκουρδιζονται οι ανοιχτες; Αυτό εμπεριέχει και μια πιο σύνθετη ερώτηση από την απλή γενική σταθερότητα του κουρδίσματος σε μια στρατ... αν με το απλό vintage style τρέμολο της στρατ μπορεί να παίζει ταυτόχρονα δυο ή και τρεις χορδές, κάνοντας bend στη μια από αυτές και αφήνοντας την άλλη άθικτη ή και ανοιχτή, με την άθικτη (μη bended) χορδή να μην ξεφεύγει καθόλου από τη νότα της, μιας και με bend ασκείται έξτρα τάση και οι νότες συνήθως "πέφτουν" λίγο σε τόνο, πχ. μισό ημιτόνιο, ακουγόμενες κάπως άσχημα. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
theStratWithin Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Δημοσιευμένο 3 Ιουνίου 2013 Μα ναι, αν δεν κανω λαθος ηδη απαντηθηκε αυτο στην προηγουμενη σελιδα.. Προσωπικα με βλεπω οχι μονο να κανω flush το τρεμολο αλλα και οσο πιο σκληρο παει. Ο ηχος και η αλλαγη τονικοτητας κατα τα bends τελικα μου φαινονται μεγαλη απωλεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση