Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλή χρονιά,

θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει μετρονόμος (ψηφιακός ή μη) με δυνατότητα μεταβολής τέμπο μέσω foot pedal. H ιδέα είναι, παίζοντας, να έχει κανείς τη δυνατότητα να μεταβάλλει την ταχύτητα εξάσκησης σταδιακά πατώντας ένα foot pedal της μορφής του volume ή του Wha-Wha...

Ευχαριστώ για την όποια απάντηση!

• Guru
Δημοσιευμένο

Δεν έχω υπ'όψη μου κάτι τέτοιο που να μεταβάλει την ταχύτητα μέσω pedal τύπου volume γραμμικά. Τουλάχιστον σε μικρό - φθηνό μηχάνημα τύπου μετρονόμου. Δεν μου έχει ζητηθεί σε τέτοιο επίπεδο, δεν το γνωρίζω.

Υπάρχουν ορισμένα μηχανήματα (π.χ. drum machines DR-880 κλπ) τα οποία μπορούν να μεταβάλουν την ταχύτητα μέσω foot switch και συγκεκριμένα με την λειτουργία tap tempo ακόμα και κατά την διάρκεια που "τρέχει" ο ρυθμός ή μετρονόμος, αλλά όχι γραμμικά, εάν σε εξυπηρετεί κάτι τέτοιο.

Άλλη λύση είναι να κατασκευάσεις κάτι τύπου DIY ή mod που να λειτουργεί γραμμικά.

Υπάρχει και η περίπτωση που... εάν ο μετρονόμος ή το όποιο μηχάνημα έχει MIDI IN και μπορεί να δεχτεί σχετική πληροφορία (Midi Clock), να γίνει με εξωτερικό μετατροπέα - διασυνδετικό και φυσικά με γραμμικό volume - expression pedal.

Δημοσιευμένο

Σας ευχαριστώ πολύ...

δεν με βολεύει και πολύ η διαδικασία του tap...

έλεγα μήπως μπορεί κάποιος αντί να πατάει το (+) στο μετρονόμο με το χέρι, να το κάνει με το πόδι (αν όχι γραμμικά με pedal τύπου expession πχ Roland EV-5 έστω βηματικά με pedal τύπου foot switch πχ Boss FS-5U...)

από προγραμματισμό midi δεν τα πάω καλά :)

και πάλι ευχαριστώ

Δημοσιευμένο

Σε συνέχεια των προηγουμένων και για λόγους ενημέρωσης,

παραθέτω μια πολύ καλή λύση μέσω internet για μεταβλητό μετρονόμο...

Με κατάλληλες ρυθμίσεις βημάτων η αυξομείωση μπορεί να γίνει σχεδόν γραμμική...

http://bestdrumtrainer.com/st/

έχει καλές οδηγίες..  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...