Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Καλησπερα φιλε μου!

Θα γραψω οτι ειχα γραψει και σε ενα αλλο παρομοιο ποστ,

το floyd ειναι σπαστικο απτην αποψη οτι αν σου σπασει μια χορδη ειναι +15λεπτα η αλλαγη. Σε λαηβ αυτο δεν γινεται.

Αν δεν εχεις αλλη κιθαρα τοτε δεν το προτεινω, αν εχεις τοτε εισαι οκ.

προσωπικα εχω δυο κιθαρες με floyd και στις 2 το εχω μπλοκαρει (στην jackson με τακο και στην ibanez με tremol-no) στην Ibanez που την εχω απτο 2004 επαθα το κλασικο προβλημα που φαγωνονται τα "μαχαιρια" και δεν λειτουργει σωστα (ξεκουρδιζει)

αλλα επειδη αυτη η κιθαρα δεν θαναι ουτε η πρωτη που παιρνεις ουτε η τελευταια τοτε μπορεις να το ρισκαρεις και μαθαινεις και συ τι θελεις.

Επισης στην jackson γινεται πολυ ευκολα η μοντα με τον τακο που φρακαρει το floyd το ειχα κανει σε μια kelly που ειχα παλιοτερα το προβλημα ομως παραμενει οτι για να αλλαξεις χορδη (πχ σε μια προβα) πρεπει να εχεις μαζι και το καταλληλο κλειδι alen.

Μετα απο τοσα χρονια μπορω να σου απαντησω οτι αν μου χαριζαν μια ακριβη 8χορδη με floyd (ή ακομα και 7χορδη) μονο στην σκεψη της ταλαιπωριας να αλλαξω χορδες θα την πουλαγα αμεσως μολις την επαιρνα.

Αυτα απο μενα!

υγ: προφανως υπαρχουν ατομα που θα διαφωνησουν μαζι μου και ισως σωστα, απλα ειπα να μοιραστω την προσωπικη μου εμπειρια μαζι σου!

All the money of the world can't buy me

• Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Έχω την συγκεκριμένη κιθάρα και επειδή είμαστε κοντά σε μουσικά γούστα να σου πω ότι, το κύριο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσεις με το floyd rose δεν είναι το ξεκούρδισμα τόσο όσο η παραμόρφωση στο ήχο σου εξαιτίας της πίεσης του δεξιού χεριού σε pulm muting.

Εκεί χρειάζεσαι δύο πράγματα, ένα καλό σετάρισμα και καλή τοποθέτηση του δεξιού σου χεριού ώστε παίζοντας να είσαι άνετος και να μην ασκείτε πίεση από το picking hand στο τρέμολο. Επίσης επειδή υπάρχουν τα fine tuners και στο μέταλ κάνουμε πολύ pulm muting είναι συχνό το φαινόμενο να επηρεάζουμε το κούρδισμα της 6ης χορδής (ΜΙ).

Αν δεν είχες την Kelly και πρώτη φορά παίρνεις αυτή την κιθάρα καλό είναι να την δοκιμάσεις σε κάποια μαγαζιά που την έχουν να δεις αν σε βολεύει. Να θυμάσε δεν είναι σουπερστρατ για να έχεις άπλετο χώρο. Εμένα προσωπικά για τους λόγους που σου έιπα παραπάνω με βολεύει αφάνταστα.

Το πρόβλημα του ξεκουρδίσματος θα το ξεπεράσεις αντικαθιστώντας κάποια στιγμή το υπάρχον με ένα σάλερ ή το αυθεντικό Floyd Rose. Kαι τα δύο ταιριάζουν άνετα στο σώμα της και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ή έξτρα κόστος.

Ξεπερνώντας αυτά να σου πω ότι (υποκειμενικά πάντα) αν δεν πάρεις Kelly με Floyd Rose καλύτερα να μην πάρεις καθόλου. Χάνει το 50% της μαγείας της αυτή η κιθάρα και επειδή το μπράτσο της είναι πολύ βολικό για σόλα σύντομα με την κατάλληλη μελέτη θα δεις ότι η κιθάρα η ίδια σε βοηθάει να παίζεις σόλα.

Ελπίζω να σε βοήθησα κάπως να αποφασίσεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...