Superfunk Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Στο headroom του τελικού, όμως, δεν θα αλλάξει κάτι, πάλι το ίδιο headroom θα έχει, στην ίδια ένταση. Σαφως, αλλα επειδη ο HRD δεν παραμορφωνει παρα μονο αν τον βαλεις στο τερμα (στο καθαρο καναλι) μια low gain V1 βοηθαει σε εναν πιο καθαρο ηχο (αν βεβαια σου αρεσει και το ηχοχρωμα μια και αυτο αλλαζει) σε ολο το φασμα των λογικων εντασεων που μπορει καποιος να παιξει. Προσωπικα με εχουν σωσει οι low gain V1 γιατι παιζω πλεον με μικρους ενισχυτες που εχουν περιορισμενο headroom αλλα με αυτες κατορθωνω παιζω καθαροτερα σε μεγαλυτερες εντασεις διατηρωντας ομως και τον πιο γεματο και κομπρεσσαρισμενο ηχο που αυτοι οι ενισχυτες δινουν. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
bloody_sunday Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν έχω κρατήσει επαφή με τις versions του Hot Rod Deluxe... 'Οταν τον είχα εγώ πριν από 5-6 χρόνια (αυτόν με την ασημί επιφάνεια των controls), είχε το κλασσικό πρόβλημα με το volume που με λίγα χιλιοστά πιο πάνω από το μηδέν άρχιζε τον πανικό, αχρηστεύοντας ουσιαστικά ένα τεράστιο range νορμάλ εντάσεων και με τη Fender να έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την τεράστια μλκια που είχε κάνει ως wow factor της έντασής του για το ανίδεο κοινό που τον δοκιμάζει στα μαγαζιά. Επίσης, η καμπίνα συντονιζόταν σε τέτοιο βαθμό που μια από τις λάμπες μου κουδούνιζε (στην χορδή ρε, νομίζω). Εκείνος τι έκδοση ήταν και η νυν τι το διαφορετικό / καλύτερο έχει? Ο νέος παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα? Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
kostas80 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Να ρωτήσω κάτι γιατί δεν έχω κρατήσει επαφή με τις versions του Hot Rod Deluxe... 'Οταν τον είχα εγώ πριν από 5-6 χρόνια (αυτόν με την ασημί επιφάνεια των controls), είχε το κλασσικό πρόβλημα με το volume που με λίγα χιλιοστά πιο πάνω από το μηδέν άρχιζε τον πανικό, αχρηστεύοντας ουσιαστικά ένα τεράστιο range νορμάλ εντάσεων και με τη Fender να έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την τεράστια μλκια που είχε κάνει ως wow factor της έντασής του για το ανίδεο κοινό που τον δοκιμάζει στα μαγαζιά. Λεπτομέρειες που διορθώνονται απλά και με ελάχιστο κόστος :) λίγο ευαίσθητο χέρι θέλει ή ένα volume control στη λούπα . www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
myster_maze Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 'Οταν τον είχα εγώ πριν από 5-6 χρόνια (αυτόν με την ασημί επιφάνεια των controls), είχε το κλασσικό πρόβλημα με το volume που με λίγα χιλιοστά πιο πάνω από το μηδέν άρχιζε τον πανικό, αχρηστεύοντας ουσιαστικά ένα τεράστιο range νορμάλ εντάσεων Όσων αφορά το volume στο clean κανάλι, δεν έχει αλλάξει κάτι. Και στον ΙΙΙ είναι το ίδιο ευαίσθητο όπως στα παλιότερα μοντέλα. Προσωπικα με εχουν σωσει οι low gain V1 γιατι παιζω πλεον με μικρους ενισχυτες που εχουν περιορισμενο headroom αλλα με αυτες κατορθωνω παιζω καθαροτερα σε μεγαλυτερες εντασεις διατηρωντας ομως και τον πιο γεματο και κομπρεσσαρισμενο ηχο που αυτοι οι ενισχυτες δινουν. Αλλάζοντας τις προενισχύτριες με άλλες χαμηλότερου gain δεν αλλάζει το headroom του ενισχυτή, μόνο η συμπεριφορά του volume αλλάζει. Ο τελικός πάλι στην ίδια ένταση "αρπάζει", για να αλλάξει αυτό πρέπει να πειράξεις τον τελικό.
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 3 Οκτωβρίου 2012 Αλλάζοντας τις προενισχύτριες με άλλες χαμηλότερου gain δεν αλλάζει το headroom του ενισχυτή, μόνο η συμπεριφορά του volume αλλάζει. Ο τελικός πάλι στην ίδια ένταση "αρπάζει", για να αλλάξει αυτό πρέπει να πειράξεις τον τελικό. ναι αλλα γινεται πολυ πιο useable το volume ,στον 1974Χ μπορω να παιζω πλεον στο 2 χωρις να μου κανου εξωση ενω στο 4 ,οπου ειναι και τα ορια της...ανθρωπινης αντοχης ;D (αν δεν εισαι κουφος) ο ενισχυτης παραμενει καθαρος ενω με την 12ΑΧ7 βρωμιζε απο το 3. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
myster_maze Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Αυτό ακριβώς, ότι γίνεται πιο usable το ποτενσιόμετρο volume. Κατά τα άλλα το break up του ενισχυτή δεν αλλάζει, γίνεται πάλι στην ίδια ένταση, άρα το headroom δεν επηρεάζεται. Για παράδειγμα, πολύ ενισχυτές, για το wow factor που λέει και ο BloodySunday, έχουν γραμμικό ποτενσιόμετρο volume και η συνολική ένταση έρχεται κλασικά στο 1 ενώ στο 2 έχουν αρχίσει να παραμορφώνουν. Αν το αλλάξουμε σε λογαριθμικό και πλέον αρχίζουν να αρπάζουν στο 4-5 δεν σημαίνει ότι άλλαξε το headroom του ενισχυτή. Ο τελικός πάλι τα ίδια watt θα είναι και το break up θα συμβαίνει στην ίδια ένταση. Επιμένω γιατί είναι κλασικό και το βλέπεις συνέχεια να αναφέρεται ότι, αν αλλάξεις την V1 θα αλλάξει και το headroom του ενισχυτή! Το headroom αλλάζει μόνο αν αλλάξουν τα watt του ενισχυτή. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό και θέλουμε μεγαλύτερη ένταση καθαρού σήματος, η άλλη λύση είναι τα db του μεγαφώνου ή των μεγαφώνων.
elavd Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Σαφως, αλλα επειδη ο HRD δεν παραμορφωνει παρα μονο αν τον βαλεις στο τερμα (στο καθαρο καναλι) Αυτό σκεφτηκα κι εγώ μόλις άκουσα για περισσότερο headroom για το συγκεκριμένο ενισχυτή. Νομίζω ότι για τα Ελληνικά δεδομένα (και ίσως όχι μόνο) δύσκολα κανείς θα καταφέρει να φέρει τον HRD στα όρια του breakup χωρίς να έχει προβλήματα (είτε με τα αυτιά του, είτε με τους γύρω του)... ;D www.facebook.com/YourPaintedSmile
Superfunk Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Θα ηταν καλυτερα να μιλουσαμε για καθαροτερο ηχο με ΔΙΠΛΟΥΣ μια και οι διπλοι παραμορφωνουν και το front end οποτε μια Low gain προενισχυτικη λυχνια εξασφαλιζει καθαροτερο ηχο με τετοιους μαγνητες,ειναι σαν να βαζεις την κιθαρα στην low gain εισοδο του ενισχυτη δηλ.,ισως αυτο εννοουν με το "περισσοτερο headroom". Αλλωστε ακομα και σε twin reverb μια κιθαρα με διπλους εχει καλυτερο καθαρο ηχο στην εισοδο low gain οποτε δεν ειναι μονο θεμα τελικη ισχυος του ενισχυτη ο καθαρος ηχος. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
bloody_sunday Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Δημοσιευμένο 4 Οκτωβρίου 2012 Aυτό της αλλαγής του γραμμικού ποτενσιόμετρου σε λογαριθμικό ήταν και το πρώτο που είχα σκεφτεί (διαβάζοντάς το σαν tip χρόνια πριν όταν τον είχα). Αλλά σαν απάντηση και σε αυτά που έγραψε ο Kostas80, δεν συμφωνώ καθόλου με το να αγοράζεις κάτι και να μην είναι όπως το θες straight out of the box, κι έτσι τελικά να υποχρεώνεσαι να προχωράς σε έξτρα μόντες ή αγορές (που άλλες φορές μεταφράζονται και σε attenuators). Τέτοια οφθαλμοφανή ελαττώματα δεν πρέπει να υποχρεώνεται να διορθώνει ο καταναλωτής. Αυτό το θεωρώ κοροϊδία. (Δεν μιλάω φυσικά για την αλλαγή της λαμπίτσας στην V1 - σε κανέναν ενισχυτή που είχα ποτέ δεν ήταν απαραίτητη ούτε για την στοιχειώδη του λειτουργία, ούτε για μικροβελτιώσεις αργότερα, είτε χρησιμοποιούσα single coils είτε humbuckers.) Δεν μου είπατε και το τι καινούργιο έχει η τελευταία έκδοση του HRD σχετικά με αυτή με το ασημί faceplate... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση