Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

απο ROG εχω φτιαξει πολλα projects και σχεδον ολα επαιζαν καταπληκτικα.

το κορυφαιο για μενα (το οποιο ποτε δεν εφυγε το pedal chain μου) ειναι το thor.

http://www.runoffgroove.com/thor.html

;)

Το άκουσα στο κλιπ και έμεινα μ :-X :-Xκας.

Έχω όμως ένα κόλημα με τα Eq.

Μπορεί στα καθαρά μου π.χ. τα EQ να είναι όλα 12 η ώρα και στο drive να θέλω π.χ. λίγα μεσαία και πολλά πρίμα και μπάσα που μόνο με ένα tone στο πετάλι δεν γίνεται αυτό.

Flying High Again

Δημοσιευμένο

Έχω όμως ένα κόλημα με τα Eq.

Μπορεί στα καθαρά μου π.χ. τα EQ να είναι όλα 12 η ώρα και στο drive να θέλω π.χ. λίγα μεσαία και πολλά πρίμα και μπάσα που μόνο με ένα tone στο πετάλι δεν γίνεται αυτό.

αυτα δεν ειναι προβληματα για τους DIYers...  :)

βρες ενα tonestack της αρεσκειας σου και βαλ'το στη θεση του κυκλωματος του tone.

ουτως η αλλως το thor ειναι κυκλωμα Marshall.

Βρες ενα σχεδιο απο Marshall tonestack κι εγινες!

wood matters

Δημοσιευμένο

...βρηκα και την φωτο απο το δικο μου

Thor1.jpg

κατα τη γνωμη μου, το μεγαλο αβανταζ του Thor ειναι το φιλτρο στο τελος του κυκλωματος που προσωμοιωνει την συχνοτικη αποκριση ενος 4Χ12 cab.

Παρολο που ειχα βαλει διακοπτη για να το απενεργοποιει, κυριολεκτικα δεν χρειαζεται.

ΠΡΕΠΕΙ να ειναι μονιμως on!  :-*

wood matters

Δημοσιευμένο

Το βρήκα και σε full tonestack.

http://www.runoffgroove.com/tc-tone.png

Έχω τα εξής πράματα που με φρενάρουν.

Θα βρω τα υλικά από μαγαζί?

Γιατί από το διαδύκτιο δεν ψωνίζω.

Κάτω αριστερά λέει Adjust for 4.5V at drain of FETs τί γίνεται με αυτό?

Η πλακέτα είναι τελείως αυτόδυάτριτη και δεν ξέρω πόσο υπομονή θα έχω ώστε να μην κάνω κάποιο λάθος,χωρίς το tonestack έχει και layout και είναι λίγο καλύτερα και χωρίς αυτό γίνεται απλά θέλει υπομονή και δεν ξέρω αν θα την έχω,δηλ μπορεί να βιαστώ και να γίνει το φάουλ.

Το guv'nor το είχα στο μυαλό μου ότι θα έχω 70s και jcm800 περίπου ήχους αλλάζοντας ρυθμίσεις στα EQ εννοείται,με αυτό θα τα έχω αυτά?

Δώσε μια γνώμη γιατί ο ήχος είναι κάτσε καλά φέρνει πολύ σε ενισχυτή.

Με έβγαλες εκτός προγράματος ;D ;D ;D(σκεφτόμουν guv'nor και τέλος)

Ευχαριστώ!

Flying High Again

Δημοσιευμένο
Θα βρω τα υλικά από μαγαζί?

οχι ολα.

Γιατί από το διαδύκτιο δεν ψωνίζω.

κακως

Κάτω αριστερά λέει Adjust for 4.5V at drain of FETs τί γίνεται με αυτό?

αυτο ειναι για να γινει σωστο biasing στα jFETs.

Μετρας με το πολυμετρο και πειραζεις το τριμμερακι.

Η πλακέτα είναι τελείως αυτόδυάτριτη και δεν ξέρω πόσο υπομονή θα έχω ώστε να μην κάνω κάποιο λάθος,χωρίς το tonestack έχει και layout και είναι λίγο καλύτερα και χωρίς αυτό γίνεται απλά θέλει υπομονή και δεν ξέρω αν θα την έχω,δηλ μπορεί να βιαστώ και να γίνει το φάουλ.

DIY = (και) υπομονη

Αν εισαι νεος στο ...επαγγελμα, κανε κατι πιο ευκολο για προπονηση.

Το guv'nor το είχα στο μυαλό μου ότι θα έχω 70s και jcm800 περίπου ήχους αλλάζοντας ρυθμίσεις στα EQ εννοείται,με αυτό θα τα έχω αυτά?

Δώσε μια γνώμη γιατί ο ήχος είναι κάτσε καλά φέρνει πολύ σε ενισχυτή.

ειναι οντως πολυ amp-like πεταλι.

Δυστυχως δεν ετυχε ποτε να παιξω κανεναν παλιο Super Lead για να συγκρινω, αλλα οπως και να το κανουμε το πεταλι εχει αρκετο Marshall ...DNA.  :)

αμα μπορεσω θα ηχογραφησω κανα κλιπακι.

wood matters

Δημοσιευμένο

Αν εισαι νεος στο ...επαγγελμα, κανε κατι πιο ευκολο για προπονηση.

Έχω φτιάξει τρία ή μάλλον 4 απλά δεν δούλευε και ακόμα δεν έπιασα να δω τι έχει.

Βάλε 5 για το e-bow το οποίο δεν βρήκα πάλι ένα εξάρτημα(όχι ότι έψαξα και πολύ ;D ;D ;D).Όλα σε αυτοδιάτριτη εκτός από ένα σε vero πλακέτα(πολύ με βόλεψε).

Τα σχεδιάκια μέχρι στιγμής τα βγάζω,αν κάτσω και ασχολιθώ λίγο πιο συγκεντρωμένα θα τα βγάλω και σε vero πλακέτα.

Aπό μόντες που έχω κάνει το μόνο που δεν ήξερα ήταν τι κάνει το κάθε τι π.χ. μεγάλος πυκνωτής φιλτράρει πιο ψιλές συχνότητες κτλ.

Τα υπόλοιπα κάτι swicth εξτρά καλωδιόσεις κτλ από μόνος μου,για το swicth 6 ή 9 επαφών έκατσα με το πολύμετρο να δω την λογική του όταν δεν το ήξερα(γι'αυτό και δεν χρειάστηκα να δω σχέδιο για το A/B swicth ή για LOOP swicth) .

Δεν τα λέω από υπερηφάνια(ψώνιο) ;D  ;D  ;D βέβαια,απλά θέλω να σου πω ότι αυτά που δεν γνωρίζω πιο πολύ είναι  με τις τιμές των εξαρτημάτων να το πω.

Π.χ. Adjust for 4.5V at drain of FETs δεν ήξερα από που να το υπολογήσω.

Ή τι γίνεται όταν μεγαλώσουμε την τιμή της αντίστασης πίσω από έναν πυκνωτή και και φορτίζει πιο αργά ο πυκνωτής,ή μετά τον πυκνωτή και αργεί να ξεφορτίσει ο πυκνωτής(αν δεν κάνω λάθος).

Και άλλα τέτοια παρόμοια.

Από διαδύκτιο έχει πολλά πράματα και καλές τιμές αλλά δεν μ'αρέσει το σύστημα πληρώνω από κάρτα κτλ. :P

Ποιά εξατρήματα είναι αυτά που δεν θα βρω να το ψάξω μπας και.

Παντού χρειάζεται υπομονή και συγκέντρωση αλλά όταν στο κεφάλι σου υπάρχουν χίλια πράματα που προέρχονται ΚΑΙ δημιουργούνται προβλήματα λόγο κρίσης άντε να συγκεντρωθείς.

Μάθαμε και για τα 4,5V σήμερα. :D

Σέυχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και τον χρόνο σου! ;)

Flying High Again

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...