theoctapus Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Κάνοντας και πάλι τον δικηγόρο του διαβόλου, με το μπλιμπλίκι αυτό υποκαθιστάς πολλά πετάλια, εφόσον μόνο ένα χαλάσει Άρα "αντέχεις" ένα single failure, όποιο από τα 5 ή ίσως και 10 πετάλια σου χαλάσει Διαφορετικά θα έπρεπε να κουβαλάς 2*Ν πετάλια, τώρα κουβαλάς Ν+1 Δεκτόν, αλλά για να κάνω κι εγώ τον δικηγόρο του διαβόλου, έχει ήδη προταθεί η λύση της line6. Και επίσης, αν πάρεις ένα δεύτερο πετάλι θα έχεις ακριβώς τον ήχο του χαλασμένου και όχι έναν στο περίπου. Όχι βέβαια ότι αν έχεις τα πετάλια σου επί 2 είναι και καμιά οικονομική λύση, αλλά γενικά λύσεις υπάρχουν. Προσωπικά iphone επί σκηνής δεν θα έβαζα. Ναι, αλλά εδώ είμαστε κιθαρίστες. Αν υπήρχαν λαμπάτοι υπολογιστές, τέτοιους θα είχαμε ;D Εεε, εντάξει. Δεν είμαστε δα και τόσο φανατικοί γεροντολάγνοι και τεχνοφοβικοί. Το ότι μπορεί να μην θεωρείς και τίποτα σπουδαίο το istomp δεν αποδεικνύει τα προηγούμενα σε καμιά περίπτωση. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί
antonisg Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 [οφ-τοπικ] Φανταστείτε να βγάζανε αυτήν την τεχνολογία, σε πιο open πλατφόρμα με δωρεάν sdk με intuitive GUI για την δημιουργία "πεταλιών" από οποιοδήποτε "αδαή"* χρήστη. Χαμός θα γίνονταν... Ακόμα και 'γώ που δεν τα έχω, τα 180€ θα τα έδινα για ένα τέτοιο... *Σε εισαγωγικά διότι δεν είναι και trivial θέμα η επεξεργασία σήματος. [/οφ-τοπικ] threadender
theoctapus Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 [οφ-τοπικ] Φανταστείτε να βγάζανε αυτήν την τεχνολογία, σε πιο open πλατφόρμα με δωρεάν sdk με intuitive GUI για την δημιουργία "πεταλιών" από οποιοδήποτε "αδαή"* χρήστη. Χαμός θα γίνονταν... Ακόμα και 'γώ που δεν τα έχω, τα 180€ θα τα έδινα για ένα τέτοιο... *Σε εισαγωγικά διότι δεν είναι και trivial θέμα η επεξεργασία σήματος. [/οφ-τοπικ] Εδώ σ' έχω http://line6.com/tcddk/ Δεν το έχω βρεί πουθενά ρε γαμώτο αλλιώς θα το είχα τσιμπήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. And let the burning (εκ του κάψιμο) begin. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί
bloody_sunday Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Παιδιά είναι πολύ απλά τα πράγματα... το αγοράζεις, πειραματίζεσαι με τα πεταλάκια, βρίσκεις ένα που να σου αρέσει και το χρησιμοποιείς. Αν θες, δοκιμάζεις και τα άλλα, και στο τσακίρ κέφι βάζεις και κανένα άλλο χωρίς να συνεχίσεις να ξοδεύεις χρήματα για κανονικά πεταλάκια, και το σημαντικότερο χωρίς να μπαίνεις καν στη λογική των μενού, των πολλών παραμέτρων και των presets. Πού το δύσκολο ή ακατανόητο? Επίσης, μπορεί πολλοί από μας να μην έχουν την γκατζετομανία και να την θεωρούν εντελώς περιττή, αλλά σας πληροφορώ πως σε άλλες χώρες όπως πχ. Αμερική τα iPhone κλπ. θεωρούνται πια εδώ και πολύ καιρό ψωμοτύρι, επομένως μη νομίζετε πως η Digitech και όλες οι άλλες εταιρίες που σκέφτονται όμοια (πχ. η TC με τα Toneprints μέσω iPhone ή τηλεφώνου Android) δεν έχουν κάνει εξοντωτική έρευνα αγοράς. Σκεφτείτε επίσης και τη χρησιμότητα άλλων παρεμφερών λύσεων τύπου VST loading box όπως το Plugiator και το SM Pro Audio V-Machine, που βρίσκονται ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
antonisg Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Εδώ σ' έχω http://line6.com/tcddk/ Δεν το έχω βρεί πουθενά ρε γαμώτο αλλιώς θα το είχα τσιμπήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. And let the burning (εκ του κάψιμο) begin. Μπράβο ρε Χταπόδι! Πιστεύω θα έχει πολύ ενδιαφέρον. threadender
marathon Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 αλλά σας πληροφορώ πως σε άλλες χώρες όπως πχ. Αμερική τα iPhone κλπ. θεωρούνται πια εδώ και πολύ καιρό ψωμοτύρι, επομένως μη νομίζετε πως η Digitech και όλες οι άλλες εταιρίες που σκέφτονται όμοια (πχ. η TC με τα Toneprints μέσω iPhone ή τηλεφώνου Android) δεν έχουν κάνει εξοντωτική έρευνα αγοράς. Πολύ σωστό σε βρίσκω...αλλά που να το καταλάβουν οι ιθαγενείς...Μιλάμε για ένα μαζικό πιά προϊόν, που οι δικοί μας βαφτίζουν Ναι αλλά δεν είναι trendy... 8) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή
theoctapus Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Το ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι (πολλοί) που γουστάρουν να χαλάνε τα λεφτά τους (ΙΜΗΟ) σε gadget και το ότι υπάρχουν εταιρίες που ικανοποιούν αυτή την ανάγκη τους, δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω προϊόντα έχουν κάποια πραγματική χρησιμότητα ούτε ότι λύνουν κάποιο ουσιαστικό "πρόβλημα". Τα VST loading boxes είναι λίγο διαφορετική ιστορία αφού απευθύνονται σε άλλο κοινό, σ' αυτούς που τα αγοράζουν για πραγματική χρήση και όχι για παιχνίδι. Μπράβο ρε Χταπόδι! Πιστεύω θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Κορυφή είναι σου λέω. Αν το βρεί πουθενά κανείς Ευρώπη ας το σφυρίξει, μην ντραπεί ;D. Στο e-shop τις line6 λένε ότι δεν το στέλνουν Ευρώπη. :-[. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί
RayDTutto Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 OP Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 το Line6 M5 συμπεριλαμβάνει 100 πετάλια και κάνει 185€. Μη-λάθος επιχείρημα αλλά όχι απαραίτητα σωστό. ;) Π.χ. εγώ αγόρασα την HD300 η οποία πραγματικά με απογοήτευσε από πλευράς "πεταλιών" (αντίθετα από τους ενισχυτές της). Τα μισά είναι άχρηστα (για μένα αλλά και για μια πλειονότητα των κιθαριστών πιστεύω) για το 99,99% του παιξίματός μου ενώ και αυτά που χρησιμοποιώ π.χ. chorus, flanger, octaver απλά δεν μου άρεσαν σε σχέση με τα π.χ. αντίστοιχά τους Boss. Θα έδινα κάλλιστα και 200 ευρώ παραπάνω που λεέι ο λόγος να είχα την πεταλιέρα στην οποία θα κατέβαζα τα εφέ που μου αρέσουν. Να σημειώσω πάντως εδώ ότι το θρεντ το άνοιξα για τις δυνατότητες της τεχνολογίας και όχι για το ίδιο το πεταλάκι το οποίο δεν θα αγόραζα καθώς δεν έχω καν iphone. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.
bloody_sunday Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Το ότι μπορεί να υπάρχουν κάποιοι (πολλοί) που γουστάρουν να χαλάνε τα λεφτά τους (ΙΜΗΟ) σε gadget και το ότι υπάρχουν εταιρίες που ικανοποιούν αυτή την ανάγκη τους, δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω προϊόντα έχουν κάποια πραγματική χρησιμότητα ούτε ότι λύνουν κάποιο ουσιαστικό "πρόβλημα". Κανένα (που να μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή) προϊόν της μουσικής τεχνολογίας δεν λύνει πια κάποιο πρόβλημα. Για την ακρίβεια, ελάχιστα προϊόντα βγαίνουν σήμερα που να το κάνουν πράγματι σε οποιονδήποτε τομέα. Αυτό όμως δεν εφαρμόζεται σε χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης όπου η χρηστικότητα δεν είναι πάντα το Α και το Ω, και το εξαρτηματάκι 1 μπορεί να σου κάνει κλικ πολύ περισσότερο από το 2 για χίλιους λόγους μη λογικά εξηγήσιμους. Και θα έλεγα πως είναι αναγκαίο να κοιτάμε τι συμβαίνει σε αγορές πολύ μεγαλύτερες από τη δική μας, και γενικά σε target group στα οποία εμείς δεν ανήκουμε (πχ. ούτε εγώ είμαι γκατζετάκιας, είμαι όμως "βαμμένος" πεταλάκιας). Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
gdevelek Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Δημοσιευμένο 28 Ιουνίου 2012 Παιδιά είναι πολύ απλά τα πράγματα... το αγοράζεις, πειραματίζεσαι με τα πεταλάκια, βρίσκεις ένα που να σου αρέσει και το χρησιμοποιείς. Αν θες, δοκιμάζεις και τα άλλα, και στο τσακίρ κέφι βάζεις και κανένα άλλο χωρίς να συνεχίσεις να ξοδεύεις χρήματα για κανονικά πεταλάκια, και το σημαντικότερο χωρίς να μπαίνεις καν στη λογική των μενού, των πολλών παραμέτρων και των presets. Πού το δύσκολο ή ακατανόητο? H λογική του "πάρτο και παίξε μαζί του, μπορεί να σου αρέσει" δεν έχει κάτι το δύσκολο ή ακατανότητο, αυτό όμως δεν την κάνει απαραίτητα και περισσότερο ελκυστική ;) Φαντάζομαι καποιον που θα παει να παίξει ζωντανά αλλά καποια στιγμή θα ξεχάσει σε ποιο knob βρίσκεται ποιό σετάρισμα του flanger/delay/etc. και αφού φωνάξει ένα "Μισό!" στο κοντινώτερο μικρόφωνο θα βγάλει το iPhone να το συνδέσει για να τσεκάρει... ;D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση