Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Πρόβλημα: Τελικά η Mark Jenny Strat που έκανα με τους Lawrence Noiseless L200SL, SM και SN - στην οποία είχα βάλει πεντακοσάρια pots καθ' υπόδειξη της Becky για περισσότερο quack - μου βγαίνει πολύ πρίμα. Θέλω να αλλάξω λοιπόν σε 250k.

 

Ερώτημα: Πρέπει να αλλάξω όλα τα pots ή το volume φτάνει; Τι γίνεται αν αλλάξω μόνο το ένα; (Σιχαίνομαι το soldering αλλά αν πρέπει να τα αλλάξω όλα, θα το κάνω.)

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημοσιευμένο

Εγω σου λεω να μην τα αλλαξεις,δεν θα ακουσεις καποια ιδιαιτερη διαφορα,απλα οι μαγνητες του Bill εχουν μπολικα πριμα μια και ειναι hi fi μαγνητες,με το tone δεν μπορεις να κοψεις αυτα που σε ενοχλουν?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Γενικά θα προτιμούσα να έχω μια σταθερή κατάσταση και να μην παίζω με τα tone pots. Όταν δεν μου κάνει ο ήχος, όλο εκεί πηγαίνω.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημοσιευμένο

Θα μπορούσες να αφήσεις τα pots ως έχουν και να παίξεις με αντιστάσεις και πυκνωτές, είτε παράλληλα, είτε σε σειρά με το volume pot. Δες εδώ για πιο αναλυτικές πληροφορίες:

http://www.projectguitar.com/tut/potm.htm

 

(το κολλητήρι δεν το γλυτώνεις πάντως ;) )

Δημοσιευμένο

Χαχα... Εσύ μου λες να μπλέξω περισσότερο.

 

Τεσοαν, το ερώτημα είναι αν με το ένα ποτ γίνεται δουλειά...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Στη συνηθισμένη συνδεσμολογία το volume είναι αυτό που πρέπει να αλλάξει  αν θέλεις να έχεις τη σχετική διαφορά στον ήχο. (Οι έξοδοι των μαγνητών πηγαίνουν στα άκρα του και "βλέπουν" συνεχώς όλη του την αντίσταση. Output παίρνεις από τον "δρομέα" έτσι ώστε το όλο σύστημα να λειτουργεί σαν διαιρέτης). 

 

Τα tone είναι συνδεδεμένα σαν μεταβλητές αντιστάσεις σε σειρά οπότε αλλάζοντάς τα σε μικρότερα είναι το ίδιο σαν να βάλεις τα υπάρχοντα στο "8" ή το "9" και να τα ξεχάσεις εκεί.

(Είναι λογαριθμική η τιμή της αντίστασης με τη θέση του ποτενσιομετρου, οπότε αν βάλεις τη μισή τιμή (500Κ--->250Κ) δεν είναι σαν να βάζεις τα 500άρια στο "5" αλλά σαν να τα βάζεις σχεδόν το τέρμα (το "8" ή το "9" που έλεγα)).

 

 

 

Δημοσιευμένο

Μάλιστα.

Αλλά έτσι όπως τα λες, τα tone pots παίζουν και αυτά ρόλο στον ήχο, άρα πρέπει να αλλαχτούν και αυτά για το real thing. Σωστά;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

  • Moderator
Δημοσιευμένο

Ναι, παίζουν ρόλο αλλά με τα tone μπορείς να πετύχεις το ισοδύναμο της αλλαγής σε μικρότερο απλά "κλείνοντας" λίγο τα υπάρχοντα.

Με άλλα λόγια, μπορείς να μετρήσεις την τιμή του ποτενσιομέτρου (του tone)  μεταξύ του μεσαίου ποδιού και του άλλου που είναι συνδεδεμένου (το 3ο είναι "στον αέρα") και να γυρίσεις το κουμπί μέχρι η τιμή αυτή να είναι 250Κ. Τότε ο ήχος θα είναι θεωρητικά ο ίδιος με το να βάλεις ποτενσιόμετρο 250K και να το έχεις στο "10".

Αν αποφασίσεις ότι θέλεις μόνιμα αυτή την αλλαγή τότε μπορείς να τα αλλάξεις και να μην έχεις να θυμάσαι ότι το tone πρέπει να το βάζεις (π.χ.) στο "8μιση".

 

Με το volume δεν είναι το ίδιο. Αλλάζοντας τη θέση του (γυρίζοντας το κουμπί του) δεν αλλάζεις ουσιαστικά την τιμή της αντίστασης που "βλέπουν" που μαγνήτες.  Οι μαγνήτες το "βλέπουν" πάντα ολόκληρο.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...