Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Έχω ένα mix, που έχει drums, cabassa VST, παλαμάκια VST :o, μπάσσο, μία ακουστική κιθάρα, μία ηλεκτρική, φωνή/φωνητικά και ένα πιάνο VST.

Ποια η γνώμη σας για το "παναρισμα" των cabassa, παλαμάκια και πιάνου;(Το πιάνο συνοδεύει τις κιθάρες με ακόρντα, αλλά και μελωδία ταυτόχρονα)

Αν π.χ. πάω το πιάνο ας πούμε L 50, πρέπει να το κάνω αντιγραφή το track και να το πάω και R 50 με άλλα EQ; Ή δεν είναι ανάγκη να πάει το πιάνο και από τις 2 πλευρές; 

Δημοσιευμένο

Καταρχην δεν υπαρχει κανενας λογος να ...αντιγραφεις καναλια για να κανεις panning...

Το piano vst σου κατα 99% ειναι STEREO οποτε απλα αστο στο...κεντρο για να ειναι.....stereo & να γεμιζει το track.

Αν εχεις γραψει τις κιθαρες μονοφωνικα βαλε την ηλεκτρικη ενα 20%-30% αριστερα και την ακουστικη ενα 20%-30% 

Τα παλαμακια και την cabasa εγω θα τα εβαζα 40%-40% δεξια και αριστερα.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Καταρχην δεν υπαρχει κανενας λογος να ...αντιγραφεις καναλια για να κανεις panning...

Το piano vst σου κατα 99% ειναι STEREO οποτε απλα αστο στο...κεντρο για να ειναι.....stereo & να γεμιζει το track.

Με αυτόν τον τρόπο δε γεμίζει όλο το Left και Right κανάλι με το πιάνο;

Av κάτσει κάπου δεξιά ή αριστερά δεν θα είναι πιο ατμοσφαιρικό και ελεγχόμενο;

Από την άλλη μεριά όμως, αν το βάλω μόνο του αριστερά ας πούμε, δεν θα ακούγεται άδειο το άλλο κανάλι;

Στην περίπτωση που θέλω να έχω 2 πιάνα, γιατί το ένα παίζει και οκτάβες από πίσω και γλυκαίνει πολύ το κομμάτι, που θα τα πάναρες;

Αν εχεις γραψει τις κιθαρες μονοφωνικα βαλε την ηλεκτρικη ενα 20%-30% αριστερα και την ακουστικη ενα 20%-30% 

Τα παλαμακια και την cabasa εγω θα τα εβαζα 40%-40% δεξια και αριστερα.

Αν αυτά τα 2 τα βάλω κέντρο με την λογική του πιάνου πιο πάνω, είναι άκυρο;

Πιστεύεις θα έχαναν την ατμόσφαιρα που δίνουν;

Συγνώμη για τη ζαλάδα και σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες.

Δημοσιευμένο

Με αυτόν τον τρόπο δε γεμίζει όλο το Left και Right κανάλι με το πιάνο;

ε,και?τι κακο βλεπεις σε αυτο?...τα stereo instruments....για αυτον τον λογο ειναι...στερεο :)

Στην περίπτωση που θέλω να έχω 2 πιάνα, γιατί το ένα παίζει και οκτάβες από πίσω και γλυκαίνει πολύ το κομμάτι, που θα τα πάναρες;

δεν υπαρχουν κανονες,συνηθως τα lead οργανα τα παναρω ,αν ειναι μονοφωνικα,γυρω στο 30% με 40% δεξια ή αριστερα

Αν αυτά τα 2 τα βάλω κέντρο με την λογική του πιάνου πιο πάνω, είναι άκυρο;

Πιστεύεις θα έχαναν την ατμόσφαιρα που δίνουν;

δεν υπαρχουν κανονες,πειραματισου,εγω παντως θα τα εβαζα οπως σου ειπα ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...