Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Δηλαδή όποιος έχει μια εταιρία δικαιωμάτων περνάει και εισπράττει ?

Δηλαδή περνάει η ΑΕΠΙ από το καφενείο/καφετέρια και λέει φέρε μου τόσα, και μετά περνάει ο ΑΠΟΛΛΩΝ και ζητάει άλλα τόσα?

Και τελικά, σαν καλλιτέχνης που βγάζεις ένα CD πρέπει να ανήκεις σε μία από τις 2 εταιρίες, ή δεν σε υποχρεώνει ο νόμος να ανήκεις κάπου?

Παρακαλώ οι γνώστες διαφωτίστε μας.

• Administrator
Δημοσιευμένο

Δηλαδή όποιος έχει μια εταιρία δικαιωμάτων περνάει και εισπράττει ?

Δηλαδή περνάει η ΑΕΠΙ από το καφενείο/καφετέρια και λέει φέρε μου τόσα, και μετά περνάει ο ΑΠΟΛΛΩΝ και ζητάει άλλα τόσα?

Η ΑΕΠΙ (Ανώνυμος Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας), προστατεύει τα πνευματικά δικαιώματα των συνθετών και στιχουργών και αναλαμβάνει τη διαχείριση των δικαιωμάτων αυτών. Με την διαχείριση των συγγενικών δικαιωμάτων ασχολούνται οι οργανισμοί Ερατώ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Τραγουδιστών - Ερμηνευτών Συν.Π.Ε.), Απόλλων (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Μουσικών Συν.Π.Ε.) και Grammo (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης & Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Υλικών Φορέων Ήχου ή Εικόνας και Ήχου).

Και τελικά, σαν καλλιτέχνης που βγάζεις ένα CD πρέπει να ανήκεις σε μία από τις 2 εταιρίες, ή δεν σε υποχρεώνει ο νόμος να ανήκεις κάπου?

Η προστασία αυτών των δικαιωμάτων έχει κατοχυρωθεί νομικά σε όλο τον κόσμο. Εθνικές νομοθεσίες αλλά και διακρατικές και παγκόσμιες συνθήκες εξασφαλίζουν την σε παγκόσμια κλίμακα προστασία των κάθε λογής δικαιούχων. Επιτρέπουν επίσης τη σύσταση Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων που αναλαμβάνουν' date=' για λογαριασμό των μελών τους, να επιβλέπουν την ορθή τήρηση των κανόνων που ισχύουν καθώς και να αποδίδουν τα δικαιώματα εκμετάλλευσης στα μέλη τους.[/quote']

Live and let Live.

Δημοσιευμένο
half the truth???

χμμμ.. παντως σίγουρα δεν είναι μία εταιρία με ηθικό χαρακτήρα, στο 31.40 και μετά που αναφέρει για ψευδομάρτυρες με έπληξη διαπίστωσα πως αναγράφεται και ένα άτομο που γνωρίζω και είναι εισπράκτορας της αεπι και κρίνοντας απο αυτό το άτομο έχω την εντύπωση πως για εισπράκτορες προτιμούνται άτομα με όχι κ ιδιαίτερους ηθικούς ενδοιασμούς...  ;)

• Guru
Δημοσιευμένο

Νίκο,

Επειδή κάτι μου λέει ότι η ΑΕΠΙ δεν είναι στο νοιζ για να μας μιλήσει σχετικά με το θέμα, και μιας και αναφέρεις (ως γνώστης) ότι το βίντεο βγάζει 'half truth' όπως το καταλαβαίνω (αν και υπάρχει και συνέχεια), μήπως θα μπορούσες να αναπτύξεις πιο πολύ τη γνώμη σου; Δηλαδή σε ποιά σημεία το βίντεο, δε λέει όλη την αλήθεια, και αφήνει λάθος αιχμές, κλπ;

Με ενδιαφέρει το θέμα, όπως καταλαβαίνεις, πάρα πολύ!

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...