Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο
  Στις 31/5/2012 στις 8:04 ΜΜ, metalmike είπε

http://www.vokle.com/events/64108-fred-brum

Λέει πολλά ο τύπος για το μηχάνημα στο βιντεάκι που έχει το παραπάνω link (αφήστε μόνο το volume του player εκεί που είναι γιατί πιο πάνω χαλάει ο ήχος).

Είναι πλέον και AMT artist -> http://www.amtelectronics.com/artisty/fred_brum/

και αυτό που του έστειλα σήμερα, μαζί με την απάντησή του

Έγω

|

V   

Fred Brum

|

V

Καλα ολα αυτα, αλλα, υπαρχει ενα μικρο θεμα. Πρωτον του Brum τη γνωμη δε θα την εμπιστευομουν ποτε σε σχεση με το Laney οχι γιατι "δεν ξερει να παιζει" η "δεν μου αρεσει ο ηχος του κτλ" αλλα καθαρα γιατι ειναι...AMT artist ο οποιος αμφιβαλλω αν εχει ερθει ποτε κοντα σε ενα ironheart.

Δευτερον λεει αρκετες χαζομαρες. Πρωτον και κυριοτερον. Αρκετοι εως παρα πολλοι high gain καταξιωμενοι ενισχυτες δε λοξοκοιτανε προς soldano μερια καμια σχεση μαλιστα (mesa boogie mark και express κτλ, peavey XXX, laney GH/VH, VHT/fryette, diezel VH4) και οσοι λοξοκοιτανε δεν ακουγονται και ιδιαιτερα ιδιοι (ENGL, framus cobra, mesa rectifier, diezel herbert, το 5150 εως ενα βαθμο) για πολλους λογους.

Απο εκει και επειτα το sag που λεει προσωπικα το βρισκω μη θεμιτο σε high gain ενισχυτη. Ναι να εχεις γεματο ηχο αλλα οχι σε βαρος της ταχυτητας και του σφικτου ηχου. Δεν παιζεις vintage rock, μεταλ παιζεις. Για αυτο και χαλαροι ενισχυτες καταληγουν να μπουσταρονται οχι για παραπανω παραμορφωση αλλα για να σφιξουν τον ηχο. Το dynamic range ειναι για μενα πιο συνθετο απο την εισοδο του ενισχυτη ως τον τελικο, αλλα ειδικη σε υψηλη ενταση θελει και καποια watt, οι ενισχυτες λυχνιας γκαζωμενοι αποδιδουν οι τρανζιστορ, οχι παντα και τα 50 ονομαστικα δε με γεμιζουν με ιδιαιτερη σιγουρια. Λεμε τωρα. Γιατι αν το θες για το σπιτι παρε το 3 watt AMT που βγαλανε.

Τριτον. Για να απομυθηποιηθουν λιγο και τα ΑΜΤ δε φτανει που σαν εταιρεια ξεπατηκωνε πολλες αλλες εξαρχης (tech21 για παραδειγμα) αλλα ουσιαστικα...αν σου αρεσει ο ηχος ΑΜΤ λοξοκοιτας προς λαμπα και δεν το ξερεις. Γιατι κατα βαση τα ΑΜΤ ειναι πανω κατω τα σχεδια απο preamps γνωστων ενισχυτων μεταποιημενα να δουλευουν με JFET αντι για προενισχυτριες λαμπες. Και απλοποιημενα. Καλος τρανζιστορ ειναι ο JC-120, οι randall και οι ampeg ss και VH140c και τα ξαδερφια τους crate GX130 (death μεταλλαδικες επιλογες) που δεν ειπαν ποτε να ετσι ειναι οι λαμπες σαν ηχος...

Για μενα λεει χαζομαρες ο Brum.

Τεταρτον. Δεν μπορω με τπτ να δεχτω οτι ειναι καλο value ο stonehead και φταιει ο thomann για την τιμη. Καλα να παθει να μη πουλησει ουτε ενα. Η αρχικη τιμη ηταν 500$? Καπου 370 ευρω. Το οποιο θα ηταν και λογικο.

Γιατι θα ηταν λογικο? Γιατι, 199 ευρω εχει στο thomann ο τρικαναλος ss30 της ιδιας εταιρειας

[flash=200,200]

(παρεμπιπτοντως ο τυπος παιζει φοβερα τσεκαρετε τον γενικα, με πολυ λιγοτερο gain και πιο καθαρη ατακα π.χ. σε σχεση με τον Ola (o οποιος συνοδευει αλλο ηχο και φωνες φυσικα).

ο οποιος πανω κατω ειναι κοντα στον προενισχυτη του stonehead και ουσιαστικα θα επαιρνα αυτο και θα του κοτσαριζα οποιονδηποτε αλλο τελικο γουσταρα και κυριως με περισσοτερα watt, ποδοδιακοπτη ετοιμο και λιγοτερο πιθανα βαρος. Γουσταρω και τρανζιστορ γουσταρω και tube emulation σα τα AMT αλλα δεν μου φαινονται καλη τιμη τα 570 προσωπικα.

Τελος, το αστειο ειναι οτι και εμενα μαρεσει καλυτερα ο ηχος του ΑΜΤ σε σχεση με του ironheart στου ola τα video! Αλλα ειναι σαφως διαφορετικος και λιγοτερο καθαρος, πιο ασαφης για high gain συγκριτικα. Και στου fred brum ειναι πατατα...!

Δημοσιευμένο
  Στις 1/6/2012 στις 8:31 ΠΜ, sofoz είπε

Καλα ολα αυτα, αλλα, υπαρχει ενα μικρο θεμα. Πρωτον του Brum τη γνωμη δε θα την εμπιστευομουν ποτε σε σχεση με το Laney οχι γιατι "δεν ξερει να παιζει" η "δεν μου αρεσει ο ηχος του κτλ" αλλα καθαρα γιατι ειναι...AMT artist ο οποιος αμφιβαλλω αν εχει ερθει ποτε κοντα σε ενα ironheart.

Δε νομίζω να μην έχει παίξει Ironheart γιατί ήταν στο Musikmesse μαζί με τον Οla. Eπίσης όταν είχε δοκιμάσει τον Stonehead εκεί και καραγούσταρε δεν ήταν AMT artist, μετά έγινε. Επίσης, όπως μου είπε και ο ίδιος, έχει στην κατοχή του πολλούς λαμπάτους αλλά παίζει συνέχεια με τον Stonehead. Οπότε Laney ξε-Laney, γουστάρει το doom toaster όπως χαρακτηρίζει τον Stonehead ;D

Παράθεση

Τεταρτον. Δεν μπορω με τπτ να δεχτω οτι ειναι καλο value ο stonehead και φταιει ο thomann για την τιμη. Καλα να παθει να μη πουλησει ουτε ενα. Η αρχικη τιμη ηταν 500$? Καπου 370 ευρω. Το οποιο θα ηταν και λογικο.

Συμφωνώ, προσωπικά απογοητεύτικα απο τα 555 του Stonehead στο thomann, ακόμα και 370 να μην ήταν η τιμή, περίμενα maximum ένα 400ρι. Βέβαια από την άλλη δεν παίρνεις λίγα πράγματα, έχει πολλά και καλά χαρακτηριστικά και απ΄ότι φαίνεται και καλό ήχο, απλά σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν και άλλες επιλογές σε λάμπα. Απλά είναι αυτό το μίκρο του βάρος που μετράει πάρα πολύ για 'μένα, δε μπορώ να ξαναπάρω κεφαλή και στο κουβάλημα να μου πονάει όλη η ραχοκοκαλιά (αυτό συνέβαινε με τον B-52 AT-100, ήταν 25 κιλά...και είμαι και σχετικά γυμνασμένος).

Παράθεση
Τελος, το αστειο ειναι οτι και εμενα μαρεσει καλυτερα ο ηχος του ΑΜΤ σε σχεση με του ironheart στου ola τα video! Αλλα ειναι σαφως διαφορετικος και λιγοτερο καθαρος, πιο ασαφης για high gain συγκριτικα. Και στου fred brum ειναι πατατα...!

Eγώ πάλι, ειδικά στα βίντεο του Ola, μου φάνηκε πιο βαβουριάρικος και ασαφής ο Laney, ενώ ο Stonehead πιο καθαρός, μου φαίνεται και λογικό μιας και ο 2ος ειναι ss. Aυτό που δεν περίμενα από τον Stonehead είναι να καθαρίζει τόσο καλά από τα full γκάζια στο κρυστάλλινα καθαρά (αυτό το δείχνει στο βίντεο του), που δείχνει πως έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στον ενισχυτή, και έχει φτιαχτεί στα πρότυπα ενός λαμπάτου ενισχυτή (εξάλλου το δηλώνουν πως εξομοιώνει λάμπα).

Σκέφτομαι όταν μαζέψω τα λεφτά να τον πάρω από το Thomann και αν τελικά δε μου κάνει για τα γούστα μου να τον επιστρέψω μέσα σε 30 μέρες και να πάρω τα λεφτά μου πίσω. Εκτός αν μέχρι τότε έχω ακούσει τον Laney και μου αρέσει (στο Νάκα μου είπαν πως ακόμα τον περιμένουν, από τα περασμένα Χριστούγεννα).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...