ex-tzo777 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Μιας και αυτό το διάστημα ξαναψάχνω τα κουρδίσματα και παίζω και slide μαζί ήθελα να ρωτήσω μερικά βασικά πράγματα που με προβληματίζουν. Το πρώτο είναι σχετικά με τους μαγνήτες .Διπλός ή μονός βγάζει τον καλύτερο δυνατό ήχο? Ο Rory έπαιζε σε στρατο αλλά ο Duane με les paul. Ο ry cooder? Παίζει ρόλο η κιθάρα? ή είναι μόνο θέμα χορδών και high action? Πόσo πάνω πρέπει να βγουν οι χορδές, αυτό δεν επηρεάζει τον ήχο αφού μεγαλώνει η απόσταση από τους μαγνήτες, μήπως γι΄υτο βολεύει διπλός μαγνήτης που είναι πιο δυνατός η κάνας μίνι διπλός?) Σε ακουστική αν φέρω λίγο το trasroad για να ανέβει το action θα χω κάνα θέμα με τον καιρό? Το θέμα με το τι σλάιντ να χρησιμοποιείς είναι κάτι που το βρήκα σχετικά εύκολα στο ιντερνέτ ,αν και με χρόνια δοκίμασα διάφορα και κατάλαβα περίπου τι παίζει. Σκέφτομαι αργότερα να πάρω μια κιθάρα φτηνή μόνο για αυτή την δουλεία ,δηλ κουρδίσματα και slide. Τι να προτιμήσω ? Υ.Γ Διάβασα το άρθρο σχετικά με το slide στο φόρουμ από την αρχή.
audiokostas Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Ο ry cooder? Δες στο rycooder.nl Μέσα σε όλες είναι μία ‘60s Strat με μαγνήτη Oahu για lap steel και στο neck έναν Tiesco. :o Τι να προτιμήσω ? Μια ακουστική. Και αφού το κουλαντρίσεις εκεί, το πας και στην ηλεκτρική. Όσο για μαγνήτες, ο καθείς έχει τα γούστα του. Εμένα μου αρέσει με P90. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
ex-tzo777 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Δες στο rycooder.nl Μέσα σε όλες είναι μία ‘60s Strat με μαγνήτη Oahu για lap steel και στο neck έναν Tiesco. :o Μια ακουστική. Και αφού το κουλαντρίσεις εκεί, το πας και στην ηλεκτρική.Eχω ηδη μια yamaha ηλεκτρακουστικη και παιζω αρκετα εκει με κουρδισματα και slide.Απλά εχω μονο μια ηλεκτρικη βαριεμαι καθε ωρα να αλαζω κουρδισμα κτλ.Νταξει θελω να δοκιμασω και κατι αλλο στον ηχο.Τοσα χρονια στρατοκαστερ, Όσο για μαγνήτες, ο καθείς έχει τα γούστα του. Εμένα μου αρέσει με P90.
ex-tzo777 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Γενικα εχω μια αλφα εξικιωση με τον ελεγχο κτλ στο slide.Μπορει να μην μελετησα ,αλλα παιζω χρονια.
RayDTutto Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Το υλικό και το βάρος του slide έχουν πολύ σημαντικό ρόλο που δεν ξέρω πόσο τον υπολογίζεις. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.
ex-tzo777 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Δημοσιευμένο 6 Απριλίου 2012 Το υλικό και το βάρος του slide έχουν πολύ σημαντικό ρόλο που δεν ξέρω πόσο τον υπολογίζεις. Kαι φυσικα τα υπολογιζω,Ηθελα να τα γραψω αλλα κοιταξα να μεινω κυριως στους μαγνητες και στην κιθαρα.Εχω απο παλια ενα μεταλικο dunlop,ενα πειραματικο χαλκινο απο σωληνα καλοριφερ και ποσα εσπασα παλι dunlop γυαλινα με τα χρονια,δεν εχω δοκιμασει κεραμικο ομως ουτε αυτα που πουλανε και ειναι σαν κοτακι απο φαρμακα.Προσωπικα προτιμω το μεταλικο γιατι ειναι το πρωτο που ειχα και εχω ακομα ,αλλα και το γυαλι ειναι πιο μαλακο στο ηχο και δεν βγαζει αυτην την καφριλα αν το οργανο δεν ειναι καπως φτιαγμενο για σλαιντ,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση