jks4050 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Καλησπερα, μερικά άρθρα στο παρόν φόρουμ περι φυσαρμόνικας μου κέντρισαν το ενδιαφέρων και σε μια παραγγελιά απο τον θωμα μπήκε και μια φυσαρμόνικα C ματζόρε ;D Με την βοηθεια καποιον άρθρων και βιντεο ενος χρηστη στο φόρουμ το όργανο αυτο με κέρδισε μιας και ασχολούμαι με αυτο τις τελευταίες μέρες. Έχω την εξής απορία - αν και έχω καταλάβει της Θέσης Straight & Cross. 1.Για να παίξω Βlues πρέπει να εξασκηθώ περισσότερο σε Cross Harp. ??? 2.Πως να ξέρω ποιο κλειδί πρέπει να επιλέξω (αυτό με των κύκλο των 4ων και 5ων) - αυτο ειναι η έλλειψη μουσικής παιδείας ετσι ??? 3.Το U block νομιζω δεν θα το καταφερω ποτε - ειναι τοσο δυσκολο ??? 4.Τα ακκορντα σε ολα τα κλειδια ειναι στις ιδιες τρυπες - δηλαδη φυσωντας 1^2^3 παίρνεις C σε μια C ματζορε - σε μια που ειναι στο κλειδι του Α παίρνεις τα αντίστοιχα Α κτλ ??? Αυτα προς το παρων, και ελα τραγουδακι να χαλαρωσουμε λιγο 8) 8) 8)
marathon Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Φιρί-φιρί το πάς...να ξαναγυρίσει.... 8) Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή
jks4050 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 OP Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Μarathon δεν ασχολούμαι με ξύλα και φινιρίσματα, πεταλακια και καλώδια, μην μου το χαλας - έχω γιατρευτεί ;D ;D ;D Το τραγουδακι σου αρεσε, εχεις και Reso - παιζουμε
kostas80 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 1.Για να παίξω Βlues πρέπει να εξασκηθώ περισσότερο σε Cross Harp. ??? 4.Τα ακκορντα σε ολα τα κλειδια ειναι στις ιδιες τρυπες - δηλαδη φυσωντας 1^2^3 παίρνεις C σε μια C ματζορε - σε μια που ειναι στο κλειδι του Α παίρνεις τα αντίστοιχα Α κτλ ??? ΝΑΙ και στα δύο . 2.Πως να ξέρω ποιο κλειδί πρέπει να επιλέξω (αυτό με των κύκλο των 4ων και 5ων) - Το πινακάκι που ανέβασες τα λέει ωραία .... όταν παράδειγμα παίζει η μπάντα από Μι επιλέγεις φυσαρμόνικα Λα . Όταν παίζει από Σολ, εσυ φισαρμόνικα Ντο . Η τέταρτη βαθμίδα της κλίμακας που παίζει το blues δλδ . :) www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
audiokostas Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Το πινακάκι που ανέβασες τα λέει ωραία .... όταν παράδειγμα παίζει η μπάντα από Μι επιλέγεις φυσαρμόνικα Λα . Όταν παίζει από Σολ, εσυ φισαρμόνικα Ντο . Η τέταρτη βαθμίδα της κλίμακας που παίζει το blues δλδ . Το πινακάκι μιλάει για την πέμπτη της root.... ;) Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
kostas80 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Το πινακάκι μιλάει για την πέμπτη της root.... ;) Αν κοιτάξεις καλύτερα θα δεις ότι η πρώτη στήλη αναφέρεται στη φυσαρμόνικα που χρησιμοποιούμε ...... η δεύτερη και η τρίτη στις κλίμακες που παίζουν ;) www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
audiokostas Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Έχεις δίκιο, συγγνώμη. Με μπέρδεψαν οι επικεφαλλίδες. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.
kostas80 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Είναι λίγο μπερδευτικό όντως .... μπορεί να ξεμπερδεύτηκε και ο saviola όμως ;D www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
jks4050 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 OP Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Kostas80 - 5 κλειδια επανω δηλαδη θα μετραω για την straight harp. πχ αν παιξεις κιθαρα σε κλειδι Ε, τοτε επιλεγω φυσαρμονικα με κλειδι Β για να εχω σε Straight Position κλειδι B ή >> >> Ε >> >> Cross Position E ??? ??? ???
kostas80 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Δημοσιευμένο 8 Μαρτίου 2012 Kostas80 - 5 κλειδια επανω δηλαδη θα μετραω για την straight harp. πχ αν παιξεις κιθαρα σε κλειδι Ε, τοτε επιλεγω φυσαρμονικα με κλειδι Β για να εχω σε Straight Position κλειδι B ή >> >> Ε >> >> Cross Position E ??? ??? ??? ΟΧΙΙΙΙΙΙΙΙ Παίζω κιθάρα απο Ε ..> παίζω φυσ/κα straight απο Ε ..> παίζω φυσ/κα Cross από Α . Κοιτάς κι εσύ το πινακάκι ανάποδα . είπαμε η πρώτη στήλη είναι η φυσαρμόνικα οι άλλες δύο η κιθάρα. www.facebook.com/kostas.antonakopoulos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση