Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

...ειχα καιρο να φτιαξω κατι και ειπα επιτελους να σχοληθω με το phase45 που ειχα παρατημενο πανω στο ραστερ για πανω απο χρονο...

Στην αρχη ελεγα να το κανω σε perfboard (τρυπητη πλακετα), αλλα κυριολεκτικα βαρεθηκα να ...κεντησω κι ετσι πηγα στην ευκολη λυση της αγορας pcb απο τον παλιο γνωριμο General Guitar Gadgets.

Απο τοτε που εχω να παρω κατι απο τον JD η ποιοτητα στις πλακετες του εχει ανεβει εκθετικα! Παραγματικα pro κατασκευη η οποια οπως αποδειχτηκε στην πορεια εξελιξης του πεταλιου δεν μασαει τιποτα (πολλαπλα re-solders).

76d8d0f8fec10cca94c431435d0aed76.jpg

Οπως ειναι αντιληπτο ξεκινησα πανω στο stock MXR phase45, δοκιμαζοντας / εφαρμοζοντας ομως και μερικες μοντες του φιλτατου jc maillet.

"Καρδια" του ολου συστηματος ειναι τα (απαραιτητα) ματσαρισμενα jFET τρανζιστορ. Εγω χρησιμοποιησα ενα ζευγαρι 2N5952 που πηρα απο τον banzai (http://www.banzaimusic.com/2N5952-matched-transistors.html)

Για να μπορεσω να πετυχω αυτο που ηθελα απο πλευρας ηχητικης και οχι μονο συμπεριφορας, χρησιμοποιησα βασεις για τα "κρισιμα" υλικα και οπως καταλαβατε επεσε πολυ βγαλε-βαλε...

Για να παρετε μια ιδεα απο τη διαδικασια εξελιξης, δειτε εδω (σε αρκετα προχωρημενο

σταδιο):

Testing.jpg

...με τα πολλα, κατεληξα (σχεδον) σ'αυτο:

Testing1.jpg

και λεω σχεδον γιατι δευτερολεπτα πριν την ολοκληρωση του project, εκανα την απιστευτη μ@λακια και εβαλα αναστροφη τροφοδοσια...  >:(

Ε ναι, πηρα στο χερι τελεστικους, τρανζιστορ, διοδο και ηλεκτρολυτικους...  :-[

Ευτυχως που ο ...Θειος olaf (banzai)  ;D εχει 4 τρανζιστορ στο πακετο.

Τελικα κατεληξα στο οριστικο configuration με δυο 4558 chips, εναν "tropical fish" ως output cap και εναν Jupiter vintage για input, ο οποιος εχει προϋπηρεσια στον twin...

Εχω προσαρμοσει ενα Depth control που οπως λεει και ο τιτλος ελεγχει την ...ποσοτητα του εφφε, δηλαδη το ποσο βαθυ θα ειναι το phasing.

Ο διακοπτης που φαινεται ειναι ενας 4PDT, πανω στον οποιο εχω τους στανταρ phase caps και ενα ζευγος πυκνωτων με τιμες αντιστοιχες με αυτες που μπαινουν σε univibe.

Τελος, το LED ακολουθει την ταλαντωση του LFO, δηλαδη αναβοσβηνει με τον ρυθμο που επιβαλει το speed control.

Αυτα βεβαια λιγους ενδιαφερουν, οποτε ριξτε μια ματια στην τελικη μορφη των εντοσθίων:

pH45_guts.jpg

Και να το εξωτερικο:

pH45_top.jpg

pH45_top_side.jpg

και το κατω καπακι:

pH45.jpg

κι εδω με τον VOX που χρησιμοποιησα για την εξελιξη του κυκλωματος:

pH45AC4.jpg

Το κουτι ειναι το πρωτο ever κουτι που ειχα παρει και εχει φιλοξενησει πολλα εφφε απο τοτε, με αποτελεσμα να εχει και αρκετες ασχετες τρυπες.

Αρα το ντεκορ με ...φυλλα mahogany ;D (καλο ΚΑΙ για phaser) ηταν επιβεβλημενο...

Χθες εγραψα κι ενα βιντεακι με την καμερα για να δειτε και το flashing LED.

Οπως ειναι αναμενομενο ο ηχος δεν μπορει να ειναι ιδιαιτερα ποιοτικος, αλλα μπορειτε να παρετε μια ιδεα για το τι μπορει να κανει το πεταλι. Αρχικα παιζει με στοκ phase caps και μετα βαζω και τους "vibe caps".

Το αρχειο βρισκεται εδω: pH45.flv_16.8Mb

Κι αμα σας αρεσει θα ηχογραφησω και κανονικο...  ;)

wood matters

Δημοσιευμένο

Προσωπικα ο ηχος του ΔΕΝ με ξετρελανε

αλλα ρε φιλε καψωσα με το ολο look του πεταλακιου

Συγχαρητηρια απο εμενα και ενα μεγαλο Μπραβο

αν επιτρεπεται απο που ειναι τα knobs ?

think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band

Terry rules the bass

Δημοσιευμένο

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας.

Το μεγαλο κουμπί είναι σίγουρα απο Banzai.

Το μικρό το είχα κατι χρόνια ξεχασμένο, αλλά πιθανότατα είναι κι αυτό απο κει.

Το ...mahogany ειναι απο το πράκτικερ.  ;D

wood matters

Δημοσιευμένο

To κανονικό εχει μονο κεντρικο ποτ.

Το δευτερο ποτ και το διακοπτάκι τι κάνουν???

Πολύ ωραιο προτζεκτ θελω να το κάνω και εγω 8)

Δημοσιευμένο

To κανονικό εχει μονο κεντρικο ποτ.

Το δευτερο ποτ και το διακοπτάκι τι κάνουν???

αυτα:  :)

Εχω προσαρμοσει ενα Depth control που οπως λεει και ο τιτλος ελεγχει την ...ποσοτητα του εφφε, δηλαδη το ποσο βαθυ θα ειναι το phasing.

Ο διακοπτης που φαινεται ειναι ενας 4PDT, πανω στον οποιο εχω τους στανταρ phase caps και ενα ζευγος πυκνωτων με τιμες αντιστοιχες με αυτες που μπαινουν σε univibe.

Εμφανισιακά είναι εξαιρετικό, μπράβο, ακουστικά δε μπορώ να το ακούσω τώρα  :P

ουαουαου :o :o

εμφανιση ηχος ολα μαζι.......

θενξ!  :)

wood matters

Δημοσιευμένο

Οσον αφορα στον ηχο του πεταλιου, αξιζει να σημειωθει οτι το εν λογω phaser ειναι by design "ελαφρυ" χωρις πολυ βαθος.

Ειναι σχεδιασμενο ως "studio quality phase shifter", δηλαδη οσο γινεται πιο "καθαρο".

Μπορεις βεβαια να πειραξεις το pH45 για να αποκτησεις περισσοτερο "βαθος", αλλα αυτο θα γινει αναγκαστικα εις βαρος της γραμμικοτητας.

Το δοκιμασα κι αυτο, αλλα δεν μπορω να πω οτι εντυπωσιαστηκα απο το αποτελεσμα.

Επισης για να επαναφερω κατι που λεγαμε παλιοτερα, ως phase shifter μπορει να μετατραπει και σε vibrato με μια μικρη επεμβαση στο κυκλωμα.

Κι αυτο το δοκιμασα, αλλα μιας και δεν χρησιμοποιω ποτε vibrato δεν μπηκα στον κοπο. Αλλωστε αν θελω εχω απο το univibe...  ;)

wood matters

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...