Κώστας Εγγλέζος Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2012 OP Δημοσιευμένο 26 Μαρτίου 2012 Επανέρχομαι, καλοί μου φίλοι, με νέα απορία! Ρυθμίσεις στο μεικτάκι... Ποιες πρέπει να είναι οι τιμές των gain και των faders ανά κανάλι; Ποια πρέπει να είναι η master στάθμη που θα δίνει το κονσολάκι στον ηχολήπτη για να μη δημιουργεί προβλήματα με peak-αρίσματα, αλλά και για να του δίνει και λίγο αέρα-περιθώριο να σε ανεβάσει σε κάποια στιγμή του live. Αναλυτικά τι κάνω: Κατεβάζω όλες τις στάθμες στο minimum. Ρυθμίζω τα πλήκτρα περίπου στο 70-80% της έντασης. Παίρνω gain από το μεικτάκι μέχρι να peak-άρει και μετά κατεβάζω λίγο. Ρυθμίζω τα faders των καναλιών στο 0. Ανεβάζω το master του μείκτη στο 0, επίσης. Ακούω από τα monitors που έχω συνδέσει στο control-room-out του μείκτη και από τα ακουστκά, ενώ παράλληλα συμβουλεύομαι το vu meter του μείκτη. Ρυθμίζω και ισοσταθμίζω ανάλογα. Που είναι η απορία... Το vu meter δεν έχει και πολύ αναλυτική κλιμάκωση. Έχει 4 led με τιμές "20", "0", "6" και "peak". Όταν ρυθμίζω την ένταση που πρέπει να φτάνει το σήμα; Να υποθέσω ότι πρέπει να γεμίζει μέχρι το ledάκι του 0; Να γεμίζει δηλαδή όλα τα πράσινα ledάκια; Θα είναι το ίδιο σε όλους τους ήχους; Σε ποια master στάθμη να βρίσκομαι κατά τη διαδικασία; Μέχρι τώρα το κάνω με το master στο 0, αλλά μερικοί ήχοι του nord wave τα σπάνε όλα... Π.χ. τα leads λογικά δεν πρέπει να είναι πιο ψηλά από τα pads; τα organs δεν πρέπει να peak-άρουν για να βρωμίζουν και λίγο παραπάνω; Αν βοηθάει, αναφέρω ότι ο εξοπλισμός μου είναι nord wave, nord electro-3 και behringer xenyx-1202fx. Δεν ξέρει κανείς ή είναι τόσο αυτονόητο και σας κουράζω; ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση