Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Αν θεωρείτε ότι αυτό είναι πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση μην του δώσετε σημασία. Απλά, πιστεύω ότι οι εποχές που ήταν, απλά, πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση έχουν περάσει. Νομίζω ότι είναι καθαρά υλικό ζήτημα πλέον. Ποιος κερδίζει και ποιός χάνει.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, θυμάμαι κάτι παλιές ταινίες όπου ο Παπαμιχαήλ (ως φτωχόπαιδο), τύγχανε της ερωτικής στοργής της κόρης ενός εφοπλιστή, οπότε κάποια ώρα βρισκόταν σε μία γραφειάρα (ως σώγαμπρος) και ξαφνικά χρειαζόταν να πάρει σκληρές αποφάσεις ενάντια στο προσωπικό που μέχρι πρότινος ήταν συνάδελφοι και φίλοι του.

Όπως καταλαβαίνεις, αυτά γίνονται μόνο στις κακές ελληνικές ταινίες: στην πραγματικότητα, και ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (που είναι η τεράστια πλειοψηφία στην Ελλάδα), οι εργοδότες δεν μισούν τους εργαζόμενους υπαλλήλους τους. Όταν η δουλειά πηγαίνει καλά, κερδίζουν και οι δύο. Όντως, δεν κερδίζουν εξίσου, διότι δεν έχουν αναλάβει το ίδιο ρίσκο απέναντι στην αγορά, τις τράπεζες, το Νόμο, τους προμηθευτές τους και τον εαυτό τους. Σε πληροφορώ, ότι μου έχουν προσφέρει (όταν εργαζόμουν ως υπάλληλος) ποσοστό σε εταιρεία προκειμένου να αμοίβομαι σε ευθεία αντιστοιχία με τα κέρδη, αλλά είχα αρνηθεί διότι ήθελα το βράδυ να βλέπω τη γκόμενά μου, ενώ τα δύο παιδιά που είχαν την εταιρεία φεύγαν κάθε βράδυ στις 11 από το γραφείο.

Βεβαίως, υπάρχουν και κτήνη. Πολύ συγγενικό μου πρόσωπο απολύθηκε πρόσφατα από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην οποία εργαζόταν, από έναν διευθυντή προσωπικού που προσλήφθηκε ακριβώς για να απολύσει κόσμο, άτομα που δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του!!!

Άμα πέσεις σε τέτοιον, και το καταλάβεις εγκαίρως, απλώς την κοπανάς με ελαφρά πηδηματάκια... κανείς δε σε υποχρεώνει να εργάζεσαι αν δεν σε εκτιμούν. Και - βεβαίως - αν έχεις τα άντερα, κάνεις τη δική σου επιχείρηση, παίρνεις απόφαση ότι μερικές φορές θα τελειώνεις τη δουλειά σου μετά τις 9 το βράδυ, σου κάνουν καζούρα κάποιοι φίλοι επειδή δεν πηγαίνεις πλέον παρέα τους, και δεν έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου... όπως έκαναν πολλές γενιές των πατεράδων και των παπούδων μας.

Η μισθωτή εργασία έχει προβλήματα. Το να είσαι "αφεντικό" έχει επίσης προβλήματα. Απλώς διαλέγεις την παρτίδα προβλημάτων που πιστεύεις ότι μπορεί να αντέξεις.

Mea Culpa

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Η μισθωτή εργασία έχει προβλήματα. Το να είσαι "αφεντικό" έχει επίσης προβλήματα. Απλώς διαλέγεις την παρτίδα προβλημάτων που πιστεύεις ότι μπορεί να αντέξεις.

Δεν είναι θέμα επιλογής!

Υποψιάζομαι ότι ιδιαίτερα ο εργάτης που αμοίβεται με 600 E (400 και κάτι πλέον), σε αντίθεση με κάποιον εργοδότη που ενδεχομένως να αμοίβεται (για αντίστοιχη εργασία) με κάποιες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, δεν επέλεξαν ακριβώς το να βρεθούν σε αυτήν τη θέση.

Συμφωνώ πάντως στο ότι από φτωχόπαιδο να βρεθείς πλουσιόπαιδο, είναι κάτι που παρατηρείται στις ταινίες, αφού ότι "αποφάσεις" και αν πάρεις, δύσκολα από οικοδόμος, για παράδειγμα, θα γίνεις εργολάβος (όσα ρίσκα και αν είσαι διατεθιμένος να πάρεις)

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Πώς ο εργάτης και ο εργοδότης έχουν αντίστοιχη εργασία;

Πρόσφατα δούλευα σε ένα φωτοτυπάδικο, που ο εργοδότης μου έκανε αντίστοιχη εργασία, αν όχι λιγότερη, με τη μόνη διαφορά ότι έφευγε όποτε ήθελε, ενώ εγώ ερχόμουνα ( όποτε ήθελε)  ;D

Ο εργοδότης δηλ είναι κληρονομικό δίκαιο;

Όχι! Σίγουρα όμως δεν είναι πάντα επιλογή! (τι να γίνω, ας γίνω εργοδότης!)

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Δημοσιευμένο

Αν μετρήσουμε τη γνώμη των ευρωπαϊκών λαών, αλλά και του αμερικάνικου, όχι απλά δε χρειαζόμαστε rebranding αλλά νομίζω ότι όλοι μας έχουν ήδη αρκετά ψηλά (και δε θέλω να φανώ καθόλου εθνικο-οτιδήποτε). Και μας έχουν ψηλά γιατί ξέρουν ότι ότι γίνεται εδώ θα γίνει και σε αυτούς και ξέρουν ότι πολλά θα κριθούν από το πώς θα αντιδράσει ο ελληνικός λαός. Και μέχρι στιγμής ο ελληνικός λαός δεν τους έχει απογοητεύσει. Περιμένουν πολλά από μας και μαθαίνουν από μας. Μαθαίνουν πως ανατρέπεται μια σκληρή νεοφιλελεύθερη επίθεση.

οτι δεν τους εχουμε απογοητευσει ειναι σιγουρο.....αφου πηδαει το γαιδουρακι μας λενε? πεταει λεμε,τσιμπα την τσ@που μας λενε .......τρεχουμε ολοι να τσιμπησουμε.Καμια απογοητευση προς αυτους ολα πανε κατ'ευχην. ::)

RUN FOREST....RUN!!!!

Δημοσιευμένο

Πρόσφατα δούλευα σε ένα φωτοτυπάδικο, που ο εργοδότης μου έκανε αντίστοιχη εργασία, αν όχι λιγότερη, με τη μόνη διαφορά ότι έφευγε όποτε ήθελε, ενώ εγώ ερχόμουνα ( όποτε ήθελε)  ;D

Δλδ είχες τσοντάρει κι εσύ για να αγοράσει τα φωτοτυπικά, το χαρτί, το μελάνι, να πληρώσει το ενοίκιο, το ρεύμα και άλλα πολλά που δεν μπορώ να φανταστώ; Αν ναι, τότε οκ, είχατε αντίστοιχη εργασία.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...