bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Ενημερωτικά τελείως: οι μόνοι πραγματικοί Class A ενισχυτές που μπορείς να βρεις πρακτικά στην αγορά, είναι οι single ended (με μία τελική λυχνία). Έτσι νόμιζα κι εγώ μέχρι και πριν από περίπου δυόμισι χρόνια που συζητήθηκε σε εκείνο το μακροσκελές νοϊζοθρεντ το γιατί ούτε αυτοί είναι Class A, παρά μόνο σε ένα μικρό "παράθυρο" λειτουργίας όταν δεν έχουν μπει σε μη γραμμική περιοχή, κάτι που θα γίνει εξαιρετικά εύκολα αμέσως μόλις ζοριστούν (σύγχυση προερχόμενη από έναν... αρχαίο ορισμό για audio ενισχυτές που δεν λάμβανε υπόψη την - ανήκουστη - παραμόρφωση). Εστω ενας κλασης Α πως του δινεις περισσοτερα βατ αν δεν προσθεσεις και αλλη λυχνια?Άσχετα από το αν είναι class A ή όχι, πιστεύω πως δεν μπορείς να αποκομίσεις περισσότερα βατ αν δεν προσθέσεις και άλλη τελική λυχνία. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Ποια εταιρία να ξεκίνησε άραγε το θέμα με τo class A? Και καλά οι ενισχυτές μας είναι pure class A κτλ κτλ, ελπίζω όχι η Vox!? ;D H Mesa Boogie μπορεί! Είμαι περίεργος! ::)
bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Μα η Mesa έχει μάλλον το πιο πολυδιαβασμένο και πιο συχνά αναφερόμενο άρθρο που απομυθοποιεί το "τρέντυ" class A... (http://www.mesaboogie.com/US/Smith/ClassA-WebVersion.htm) Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Υποθέσεις κάνω! :) Το άρθρο είναι πρόσφατο από τον Randall όπως φαίνεται, παλιότερα? Πότε να ξεκίνησε το θέμα? 80s? 90s? Δεν θέλω να θίξω κάποια εταιρία, καθαρά από περιέργεια. Έχω διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο και νομίζω πως δεν το απομυθοποιεί, ίσα ίσα συνεχίζει το θέμα με τις τάξεις και έβγαλε τη Simul-Class! ;D
jks4050 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Τελικα ειναι κλασης Α η' ΑΒ ???
The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Απο οτι εχω καταλαβει απο αρθρα ειναι μια εντελως αλλη λειτουργια των λυχνιων η Α με την ΑΒ, προυποθεση για να ειναι ενας ΑΒ ειναι οι τουλαχιστον 2 λυχνιες. Εστω ενας κλασης Α πως του δινεις περισσοτερα βατ αν δεν προσθεσεις και αλλη λυχνια? Όχι, μπορεί να είναι ΑΒ και με μία λυχνία, χρησιμοποιώντας τα 2 μισά της. Βαριέμαι να ψάξω για παραδείγματα, αλλά θυμάμαι ότι γίνεται (και έχει υλοποιηθεί) σε ενισχυτές κιθάρας. Μπορείς να "βγάλεις περισσότερα βατ" δουλεύοντάς τον σε μεγαλύτερη τάση (με τα προφανή επακόλουθα στη ζωή των λυχνιών). Υπάρχουν (ελάχιστοι) ενισχυτές με 2 τελικές λυχνίες που δουλεύουν σε single ended διαμόρφωση. Παρεμπιπτόντως, οποιοσδήποτε ενισχυτής κάποια στιγμή μπορεί να περάσει και σε Τάξη C. Δηλαδή να λειτουργεί σαν πομπός. Αυτό δε σημαίνει ότι, σχεδιαστικά, και προφανώς και στο χαρακτήρα του ήχου του, δεν είναι τάξης Α. Μη τα γαμάμε όλα. :) Τελικα ειναι κλασης Α η' ΑΒ ??? ::) Διάβασε ρε παληκάρι μου και τα παραπάνω... όχι είπαμε. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Τελικα ειναι κλασης Α η' ΑΒ ??? Pure class AB. :)
jks4050 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Οκ τωρα που εμαθα οτι ειναι ΑΒ κλασης οταν τον δοκιμασω ειμαι σιγουρος οτι θα ακουσω κατι οχι αρκετα καλο...
myster_maze Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Οκ τωρα που εμαθα οτι ειναι ΑΒ κλασης οταν τον δοκιμασω ειμαι σιγουρος οτι θα ακουσω κατι οχι αρκετα καλο... ;D
jks4050 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2012 Οταν με το καλο τον δοκιμασει κανεις ας γραψει 2 κουβεντες. Αν και ηδη με ψηνει ο ατιμουλης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση