David Gilmour Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Θα δώσω μερικές απαντήσεις σαν κατασκευαστής περιορισμένου αριθμού πεταλιών όχι φυσικά με βιοποριστικές η κερδοσκοπικές βλέψεις αλλά για δική μου χρήση ,ελπίζω να βοηθήσω . 1. Θα ήθελα να βεβαιώσω οτι το 90% των εταιρειών χρησιμοποιούν υλικά εμπορίου. Αυτό συμβαίνει για 2 λόγους, ο πρώτος οτι αγοράζουν μεγάλες ποσότητες από κάθε υλικό και έρχεται φτηνά και δεύτερον 2 ίδια πετάλια τους μεταξύ τους έχουν πολύ κοντινό ηχο δηλαδή δεν μπορεί ο μέσος μουσικό να παρατηρήσει διαφορές ανάμεσα σε 2 ίδια πετάλια επειδή οι ανοχές των υλικών είναι αρκετές και όχι ιδιαίτερες. 2. Ενας κλώνος για εμένα θα στοιχήσει με τα καλύτερα υλικά στο εμπόριο 50 ευρώ για τον κατασκευαστή με υλικά εμπορίου θα στοιχήσει 40 ευρώ ,θέλω να πω οτι εκτός τα ακριβά υλικά (κουτί , footswith, IN @ Output jack,dc jack, ) που κάνουν το μεγάλο έξοδο στην κατασκευή (όλα αυτά μαζί κάνουν γύρω στα 25-30 ευρώ) και δεν μπορείς να μειώσεις το κόστος χωρίς να πέσει η όλη εμφάνιση και η λειτουργικότητα και φυσικά η διάρκεια ζωής !!! όλα τα υπόλοιπα είναι τρίχες ... η αντίσταση εμπορίου κάνει 4 λεπτά και η καλύτερη στο κόσμο 10 λεπτά !!! φυσικά αυτά τα 5 ευρώ στην όλη διαφορά της κατασκευής για τις ,μεγάλες εταιρείες είναι ίσως και το "καλό κέρδος" που τις κάνει βιώσιμες .... 3. Υπάρχουν οι κλασικές τεράστιες σακούλες με ποσότητες 100 ή 1000 ή 10.000 τεμαχίων από κίνα ,χόνκ κόγκ ,μαλαισία κτλ που σου βγαίνει πολύ φτηνά ...στο ΕΒΑΥ πολλοί γερμανοί και άγγλοι πουλάνε αυτά τα ίδια υλικά με το τεμάχιο αφου "σπάνε την ασιατική σακούλα των 10.000'' και αποκομίζουν κέρδος μεγάλο. Οταν ψάχνεις καλό υλικό με μικρές ανοχες και άριστη ποιότητα και είσαι γνώστης ψάχνεις μόνο με Μάρκα και όχι με μαγαζί ή χώρα που το πουλάει. 4. Βάζοντας πυκνωτές φίλμ και αντικαθυστώντας τους φτηνούς (πρόσέξτε διαφορά τιμής !!! 13 λεπτά έναντι 10 των κεραμικών και τους λέω ακριβούς ...εννοόντας για τις εταιρείες) κερδίζεις πολύ από θόρυβο ... φυσικά δεν είναι πάντα σωστό η ζητούμενο ή ακουστικά καλό αυτή αντικατάσταση. Επίσης ένα καλό τσιπάκι ή ολοκληρωμένο καλής εταιρείας μπορέι να κάνει ενα ευρώ ακρριβότερα αλλά είναι η μέρα με την νύχτα. Για τέτοιες διαφορές τιμής μιλάμε γενικά. Οταν πάμε σε πετάλια μπουτίκ εκεί έχουμε αρκετές διαφορές ακόμα και στα καλώδια εσωτερικά τις μονώσεις ,κόληση με καλάι ΄με περιεκτικότητα χρυσού κτλ ... τέλος πάντων για να ολοκληρώσω κάποια πράγματα χρειάζονται να γίνονται και κάποια υλικά κανούν καλά την δουλειά τους ( στα πετάλια FAZZ τα ΝΟΣ τρανζίστορ του 50, 60 και 70 είναι ολο το μυστρικό της επιτυχίας) απλά μην τρελαινόμαστε κιόλας και βασικά λίγα πετάλια αξίζουν πάνω απο 150 ευρώ να τα πληρώσεις .... θα δώσω ένα παράδειγμα εγώ κλωνοποιώ 100% το mad professor Sweet Honey OD από 270 μόνο με 1/3 των χρημάτων και 8 ώρες δουλειάς , Το Pete Cornish G2 το πλησιάζω 99,5% και από 560 ευρω και αναμονή 1 χρόνο ή 1200 δολάρια ετοιμοπαράδοτο στο ΕΒΑΥ μόνο με 120 ευρω και 12 ώρες δουλειάς , άρα καταλαβαίνει κανείς τι βγάζουν οι περισσότερες εταιρείες .... κάποιες πληροφορίες όπως και πολλές εικόνες με τα "εντόσθια" χειροποίητης κατασκευής ,κλιπάκια τέστ , κλιπαρίσματα διόδων μπορείτε να βρείτε στην σελίδα μου εδώ : http://www.facebook.com/Analogdesign www.analogdesignaudio.com
bloody_sunday Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Tο να υπολογίζεται μόνο η αξία των υλικών που συμπεριλαμβάνονται αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα και αφελή λάθη στο θέμα αυτό. Όσο για την κοστολόγηση ενός οποιουδήποτε προϊόντος, δεν παίζει μόνο ρόλο η απλή λογική της πρόσθεσης του κόστους των υλικών αλλά και η χώρα κατασκευής, η έρευνα που έχει προηγηθεί, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η αρχική επένδυση, η υλοποίηση, η χρονοβόρα επίλυση προβλημάτων που τυχόν παρουσιαστούν, οι alpha, beta και real world δοκιμές, και από κει και πέρα το market placement, το target group, η μοναδικότητα του προϊόντος, τα περιθώρια κέρδους και η ζητούμενη μεγιστοποίησή τους, η στελέχωση, οργάνωση και στήριξη του support κλπ. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
Vasmar Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 offtopic: Bloody σπάω το κεφάλι μου να βρω πού ξαναδιάβασα ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια λόγια από εσένα!Σε κάποιο άλλο thread σίγουρα,αλλά σε ποιό?!Μιλάμε για copy paste φίλτατε ;D it's all about balance...
David Gilmour Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Tο να υπολογίζεται μόνο η αξία των υλικών που συμπεριλαμβάνονται αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα και αφελή λάθη στο θέμα αυτό. Όσο για την κοστολόγηση ενός οποιουδήποτε προϊόντος, δεν παίζει μόνο ρόλο η απλή λογική της πρόσθεσης του κόστους των υλικών αλλά και η χώρα κατασκευής, η έρευνα που έχει προηγηθεί, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η αρχική επένδυση, η υλοποίηση, η χρονοβόρα επίλυση προβλημάτων που τυχόν παρουσιαστούν, οι alpha, beta και real world δοκιμές, και από κει και πέρα το market placement, το target group, η μοναδικότητα του προϊόντος, τα περιθώρια κέρδους και η ζητούμενη μεγιστοποίησή τους, η στελέχωση, οργάνωση και στήριξη του support κλπ. αγαπητέ μου μιλάμε δια Do It Yourself DIY όση ώρα τι σχέση έχει αυτό που λές ??? εκτός αν σχεδιάζεις μόνος σου πετάλια ή κάνεις πειράματα και έρευνες εγώ απάντησα για τα παιδιά εδώ που ουσιαστικά θα προσπαθήσουν να φτιάξουν κάποιο κλώνο ή κάποιο κίτ ....εκεί μόνο τα υλικά μετράνε ... τα πιο συνηθισμένα και αφελή λάθη είναι να απαντάμε μια μία ξύλινη απάντηση για όλα τα θέματα ... δυστυχως η απάντηση σου είναι βούτυρι στο ψωμί αυτών που πουλάνε φίκια για μεταξωτές κορδέλες και ζητάνε τα μαλιοκέφαλα τους και κάποιοι αφελείς τα σκάνε ... με αγάπη όλα αυτά φυσικά ....δεν στην λέω από κακό www.analogdesignaudio.com
bloody_sunday Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 αγαπητέ μου μιλάμε δια Do It Yourself DIY όση ώρα τι σχέση έχει αυτό που λές ?? Έχουν σχέση με αυτά που ο ίδιος έγραψες λίγα λεπτά πριν: Οταν πάμε σε πετάλια μπουτίκ εκεί έχουμε αρκετές διαφορές ακόμα και στα καλώδια εσωτερικά τις μονώσεις ,κόληση με καλάι ΄με περιεκτικότητα χρυσού κτλ ... απλά μην τρελαινόμαστε κιόλας και βασικά λίγα πετάλια αξίζουν πάνω απο 150 ευρώ να τα πληρώσεις .... θα δώσω ένα παράδειγμα εγώ κλωνοποιώ 100% το mad professor Sweet Honey OD από 270 μόνο με 1/3 των χρημάτων και 8 ώρες δουλειάς , Το Pete Cornish G2 το πλησιάζω 99,5% και από 560 ευρω και αναμονή 1 χρόνο ή 1200 δολάρια ετοιμοπαράδοτο στο ΕΒΑΥ μόνο με 120 ευρω και 12 ώρες δουλειάς , άρα καταλαβαίνει κανείς τι βγάζουν οι περισσότερες εταιρείες .... τα πιο συνηθισμένα και αφελή λάθη είναι να απαντάμε μια μία ξύλινη απάντηση για όλα τα θέματα ... δυστυχως η απάντηση σου είναι βούτυρι στο ψωμί αυτών που πουλάνε φίκια για μεταξωτές κορδέλες και ζητάνε τα μαλιοκέφαλα τους και κάποιοι αφελείς τα σκάνε ... H "ξύλινη απάντηση" δόθηκε πάνω σε κάτι που σχολίασες. Όσο για τους αφελείς που τα σκάνε, υπάρχουν περιπτώσεις που όντως τα σκάνε αδικαιολόγητα και άλλες που μερικοί τους βαφτίζουν αφελείς σαν απόπειρα ευτελισμού μερικών αξιόλογων προσπαθειών για τους δικούς τους σκοπούς (πχ. να φανούν έξυπνοι και αυτοί που ξεμπροστιάζουν τη συνομωσία μέσα σε μια συζήτηση, να βγάλουν όλους τους υπόλοιπους κορόιδα ενώ οι ίδιοι είναι μάγκες, να κρύψουν το γεγονός πως αδυνατούν οι ίδιοι να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες ή έστω κάτι αξιόλογο δικιάς τους έμπνευσης κλπ). με αγάπη όλα αυτά φυσικά ....δεν στην λέω από κακό Α, ούτε κι εγώ! ;D Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
David Gilmour Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 επειδή το 'εχω ψάξει χρόνια και το έχω και σπουδάσει θα μου επιτρέψεις να γνωρίζω περισσότερα για τα έσω των πεταλιών ...τα σχέδια είναι συγκεκριμένα δεν είναι άπειρα αλλά δεν είναι και λίγα το ίδιο και ο βασικός σχεδιασμός οι τιμές μερικών υλικών αλλάζουν συνήθως σε παρεμφερή πετάλια. Τα Muff από τότε που βγήκαν πριν 40 χρόνια μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει 100 μοντέλα αλλάζοντας 3 τιμές σε 3 πυκνωτές και άλλες 3 τιμές σε 3 αντιστάσεις του σχεδιου. Επίσης θα ήθελα να μου πέις το KLON CENTAUR που σου το φτιάχνω 100% ίδιο με 4-5 ώρες δουλειά με 100 ευρω τι θεωρούν οτι πουλάνε και ζητούν 1800 δολάρια στο ΕΒΑΥ ??? ειναι η χώρα κατασκευής, η έρευνα που έχει προηγηθεί, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η αρχική επένδυση, η υλοποίηση, η χρονοβόρα επίλυση προβλημάτων που τυχόν παρουσιαστούν, οι alpha, beta και real world δοκιμές, και από κει και πέρα το market placement, το target group, η μοναδικότητα του προϊόντος, τα περιθώρια κέρδους και η ζητούμενη μεγιστοποίησή τους, η στελέχωση, οργάνωση και στήριξη του support ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΟΛΑ ΜΑΖΙ? www.analogdesignaudio.com
bloody_sunday Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Oι ερωτήσεις που βάζεις είναι πολύ εύκολες... και τις απαντάς και ο ίδιος: 1800 - αν είναι να κάνει τόσο γιατί αυτά που βλέπω εγώ παίζουν από 500 μέχρι 1200 - το πουλάνε στο Ebay. Όποιος τρελός καταφέρει να το πουλήσει τόσο, μαγκιά του που βρήκε αγοραστή. Εγώ ξέρω ότι ποτέ δεν θα ήμουν αυτός, ακόμη κι αν είχα τόσα χρήματα. Yπάρχουν άλλα πολύ καλύτερα παραδείγματα για αυτό που προσπαθείς να ρωτήσεις, αλλά δεν θα σε βοηθήσω. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
David Gilmour Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 κοιτα τι πληρώνει 288 ευρω οποιος γουσταρει Matthew Bellamy "ήχο" ... κόστος ούτε 15 ευρώ ...... ειναι η χώρα κατασκευής, η έρευνα που έχει προηγηθεί, ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η αρχική επένδυση, η υλοποίηση, η χρονοβόρα επίλυση προβλημάτων που τυχόν παρουσιαστούν, οι alpha, beta και real world δοκιμές, και από κει και πέρα το market placement, το target group, η μοναδικότητα του προϊόντος, τα περιθώρια κέρδους και η ζητούμενη μεγιστοποίησή τους, η στελέχωση, οργάνωση και στήριξη του support καλή συνέχεια το KLON CENTAUR ας μοιρασουμε την διαφορα :) 1499$ www.analogdesignaudio.com
bloody_sunday Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 7 Δεκεμβρίου 2011 Προσπαθώ να καταλάβω αν απαντάς σε αυτά που γράφω ή αν, ωσάν τον Ιωάννη τον Περιπατητή, συνεχίζεις να περπατάς. Αλλά θα μου πεις... έχει σημασία? Και θα σου πω: νόου, νοτ ρίαλλι. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
E.G. Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2011 στο θεμα homemade πεταλια (δεν εχω καμια εμπειρια) αλλα βλεποντας τις τιμες που δημοσιευσε ο David Gilmour βλεπω οτι ειναι ενδιαφερον να σχοληθει κανεις αν του αρεσει αλλα οχι για να φτιαξει ενα πεταλι και να του βγει ποιο φθηνο. για ενα πεταλι δεν αξιζει να ασχοληθεις. διοτι οι ωρες που θα αφιερωσεις σε ερευνα ειναι παρα πολλες, ασε που πρεπει και να ψαχτεις για τα καλα υλικα. Αν ομως καποιος θελει να φτιαχνει πεταλια σαν hobby οπως ο David δεν βλεπω κατι το απαγορευτικο, ισα ισα αν εχεις το DIY μεσα σου ειναι ακρως δελεαστικο (μου τρεχουν τα σαλια αλλα δεν με βλεπω λογω χρονου)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση