Abraxas Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Σε συνέχεια όσον είπαμε σ'αυτό το θέμα, παρουσιάζω εδώ τα πειστήρια του εγκλήματος... την περί ου ο λόγος κιθάρα. Οι φωτογραφίες (sorry, οι ικανότητες μου σαν φωτογράφος είναι ακόμα χειρότερες απ'αυτές σαν κιθαρίστας... :oops: και ξέχασα και να την καθαρίσω για τις φωτό... :oops: ) λοιπόν. Εδώ βλέπετε... τα συστατικά της συνταγής: Αναθέτουμε σε έναν καλό... σεφ να ανακατέψει σωστά τα υλικά, ψήνουμε αργά για 10 μέρες περίπου και το αποτέλεσμα είναι αυτό: Οι προδιαγραφές: - Σώμα Alder, πανάλαφρο - Μπράτσο one piece maple 22 τάστα - Vintage steel block tremolo, ζυγίζει 10 κιλά... - Gotoh Vintage lock tuners - Tusq nut, no string trees - Vintage mint pickguard - Τα γνωστά καλά ηλεκτρικά που πουλάει ο Rockinger, CRL, Switchcraft, κλπ Πέραν αυτών, στην κιθάρα εφαρμόστηκε μια διεξοδική διαδικασία shielding. Όλες οι κοιλότητες περάστηκαν με υγρό shielding και φύλλο χαλκού. Το pickguard με αλουμινόχαρτο. Η δε συνδεσμολογία είναι αυτή που περιγράφεται στο guitarnuts.com (συνδεσμολογία αστέρα), ενώ έχει γίνει η πατέντα του Kinman με πυκνωτή και αντίσταση σε σειρά, στο volume pot. Φύλλο χαλκού: Shielding fluid: Και το pickguard θωρακισμένο: Δυστυχώς δεν έχω φωτό από την συνδεσμολογία, προσεχώς... Όλα αυτά απέδωσαν καθώς η κιθάρα είναι πολύ πιο αθόρυβη απ'όσο... θα όφειλε. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως οι Eric Johnson είναι unpotted. Σαν κατασκευή και αίσθηση, είναι μια από τις καλύτερες Stratocaster που έχω πιάσει στα χέρια μου. Πολύ απλά το όργανο 'σπαρταράει' όταν παίζεις ακουστικά και φαίνεται να 'αναπνέει' μέσα από τον ενισχυτή. Σ'αυτό συμβάλλουν σίγουρα το πολύ tight neck pocket, το nut (στις ανοιχτές) και το τρέμολο. Κουρδισμένα ξύλα κατά τύχη; Σίγουρα ναι!! :P :D :D Το μπράτσο είναι σχετικά χοντρό, D-shape, πολύ άνετο. Μόνο η ρύθμισή του είναι a pain in the ass (ρυθμίζεται από τη βάση). Παρ'όλα αυτά, είναι ένα project ακόμα under development. Όπως θα είδατε, με μισή καρδιά, έχω βάλει το μπράτσο προς πώληση μόνο και μόνο γιατί τελικά βλέπω να με 'φτιάχνει' περισσότερο η προοπτική ενός vintage 21-fret μπράτσο... από την άλλη διστάζω πολύ γιατί δεν ξέρω αν θα πετύχω πάλι το ταίριασμα τόσο καλά... :? :?
elavd Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 :o :o :o :o ΤΕΛΕΙΑ www.facebook.com/YourPaintedSmile
jonn Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 off topic: Στην έκτη φωτογραφία πίσω και αριστερά, πρώτη επάνω στο stand και με 2 P90s αν είδα καλά...περί τίνος πρόκειται???
Superfunk Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Παρολο που αντιπαθω σφοδρα τα 22 ταστα θα σου ελεγα αφου εκατσε το γλυκο,να μην την πειραξεις :wink: Εκτος κι αν θες να βαλεις το φοβερο cbs style μπρατσο που εχει η ROCKINGER ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ στον πλανητη με 21 ταστα & τζαμπο :wink: www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
Abraxas Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 OP Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 off topic: Στην έκτη φωτογραφία πίσω και αριστερά' date=' πρώτη επάνω στο stand και με 2 P90s αν είδα καλά...περί τίνος πρόκειται???[/quote'] PRS SE Soapbar II w/Jason Lollar pickups :wink:
menelaos Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 PRS SE Soapbar II w/Jason Lollar pickups :wink: Λίγο off topic ακόμα: τι λέει αυτή; Δεν έχω ακούσει ποτέ prs soapbar.... και πάντα είχα την απορία :)
takis Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 στο ειχα πει και θα στο ξαναπω:ΚΟΥΚΛΑ!και οπως ειπε και ο νικος αφου σου εκατσε καλη η ..συνταγη ή το ..κουρδισμα :lol: ,οπως το λεει ο suhr καλυτερα μην την πειραξεις..
Abraxas Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 OP Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 στο ειχα πει και θα στο ξαναπω:ΚΟΥΚΛΑ!και οπως ειπε και ο νικος αφου σου εκατσε καλη η ..συνταγη ή το ..κουρδισμα :lol: ' date='οπως το λεει ο suhr καλυτερα μην την πειραξεις..[/quote'] Τάκη είμαι στο 50/50 αυτή τη στιγμή... το σίγουρο είναι πως τέτοιο resonance δεν έχω ξανανοιώσει. Δεν αποκλείεται να φτιάξω άλλη μία Strat, πιο vintage η οποία θα έχει τους David μαγνήτες. Και σ'αυτή να αφήσω τους Suhr. Θα δούμε... Τώρα που είπα Σουρ, ρε παλιοαλήτη... :lol: :lol: γιατί δε σου αρέσουν οι Σουρ στον Univalve??? Καταρχάς ο Univalve ταιριάζει και 'ξεγυμνώνει' κάθε κιθάρα!! Επειγόντως υπνοπαιδεία με Κοτσαδόρο για βελτίωση του ηχητικού γούστου :lol: :lol: :lol:
Abraxas Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 OP Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Λίγο off topic ακόμα: τι λέει αυτή; Δεν έχω ακούσει ποτέ prs soapbar.... και πάντα είχα την απορία :) Καταπληκτική και όχι μόνο 'για τα λεφτά της'. Η αμέσως επόμενη επιλογή απ'το να βρεις μια original Les Paul Junior
takis Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Δημοσιευμένο 16 Ιουνίου 2006 Τώρα που είπα Σουρ' date=' ρε παλιοαλήτη... :lol: :lol: γιατί δε σου αρέσουν οι Σουρ στον Univalve??? Καταρχάς ο Univalve ταιριάζει και 'ξεγυμνώνει' κάθε κιθάρα!! Επειγόντως υπνοπαιδεία με Κοτσαδόρο για βελτίωση του ηχητικού γούστου :lol: :lol: :lol:[/quote'] αυτο που λες (να κανεις αλλη μια vintage strat),ειναι το καλυτερο! μονο ο univalve ξεγυμνωνει καθε κιθαρα;; :lol: ο univalve μου αρεσει μονο με humbuckers...(βεβαια μπορω να πω με σιγουρια οτι δεν εχω ακουσει καλυτερο ενισχυτη να παιζει ετσι με humbuckers αν εξαιρεσεις τον germino club 40). α!και με τον κωστα δεν εχουμε ακριβως τα ιδια γουστα στον ηχο! 8)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση