Superfunk Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Οι κλασσικοι ενισχυτες,τα προενισχυτικα τους σταδια δηλ. (χωρις Master Volume) ειναι σχεδιασμενοι να μενουν καθαροι μεχρι να τους ανοιξεις πολυ οποτε αυτο που ακους απο πλευρα βρωμας ειναι το τσιτωμα των τελικων , αλλωστε τοσοι "εφετζιδες" κιθαριστες (οι περισσοτεροι) με τετοιους παιζουν (Gilmour,Edge,Marr & καμμια ...πεντακοσαρια αλλοι),για αυτο αλλωστε ποτε δεν ειχαν προβλημα με τα εφε τους (μπορεις αλλωστε να δεις τα rig τους με ενα απλο google) Aλλωστε τα effect loops ειναι "προσφατη" εφευρεση & απολυτα χρησιμη στους μοντερνους πολυκαναλους ενισχυτες που εχουν ΣΟΒΑΡA pre-amp gain stages & καναλια και προεκυψε απο την αναγκη της χρησης εφε με αυτα,και πριν να βγουνε μια χαρα επαιζε με delay & reverb ο κοσμακης... ;D Παρεμπιπτόντως, ο 12/20 είναι "κανονικός" ενισχυτής, έχει και προενίσχυση (επίτηδες πολύ "καθαρή", πράγμα που ρυθμίζεται βέβαια σε οποιονδήποτε ενισχυτή με τις κατάλληλες λυχνίες). Δεν είναι κάτι σαν Power Engine με λάμπες δηλαδή. ναι ρε συ μια χαρα ειναι και επειδη εχει πολυ καθαρη προενισχυση (οπως οι παλιοι καλοι μονοκαναλοι ενισχυτες) μια χαρα θα ειναι για εφε και χωρις το effect loop. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Eίναι ένας ακόμη μύθος πως παραμένει ανεπηρέαστος ο προενισχυτής από το "τσίτωμα", όπως επίσης πως επηρεάζεται μόνο ο τελικός. Δεν υπάρχουν ενισχυτές που δεν παράγουν τίποτε άλλο από power amp distortion. Οι περισσότεροι έχουν μια παραμόρφωση από τον προενισχυτή και από το phase inverter κατά τη στιγμή που έχει καταφέρει κάποιος να κάνει τις τελικές να παραμορφώσουν. Όταν οι περισσότεροι μιλούν για "power amp distortion", στην ουσία μιλούν για ένα συνδυασμό των τριων έναντι σκέτης preamp distortion που θα βρουν σε έναν ενισχυτή πολλών βατ που έχει σχεδιαστεί να αποδίδει τον ήχο μιας σειράς από cascading preamp gain stages. Το άλλο θέμα είναι πως όταν τσιτάρεις έναν ενισχυτή χωρίς master volume, δεν αποκτάς μόνο έναν συνδυασμό του ψαλιδισμού του προενισχυτή, του τελικού και του phase inverter, αλλά επίσης έναν κορεσμό από τον μετασχηματιστή, ένα sag από το power supply, πολύ συχνά και speaker distortion, του λαμπάτου rectifier όταν αυτό υπάρχει κλπ κλπ. Όλα αυτά συνεισφέρουν στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα, και για αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να διαφοροποιηθεί και να απομονωθεί η συνεισφορά του καθενός. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Ξαναματαλέω ότι η "μαγκιά" του συγκεκριμένου concept είναι ο έλεγχος στο "FX Loop". Στην πραγματικότητα τα περισσότερα FX Loops, εκτός αν μιλάμε για custom ή πολύ ακριβούς ενισχυτές, είναι του πρωκτού, και συγγνώμη που σας χαλάω τις αυταπάτες (πιθανώς) για τον ενισχυτή σας. Ποιες αυταπάτες θα ήταν ακριβώς αυτές? Να πάει κάποιος και να πει "οκ, εσένα μπορεί μεν να σου αρέσει πολύ ο ήχος του ενισχυτή σου με τα εφφέ σου στo loop αλλά ξέρεις, είναι του πρωκτού"? Aλλωστε τα effect loops ειναι "προσφατη" εφευρεση & απολυτα χρησιμη στους μοντερνους πολυκαναλους ενισχυτες που εχουν ΣΟΒΑΡA pre-amp gain stages & καναλια και προεκυψε απο την αναγκη της χρησης εφε με αυτα,και πριν να βγουνε μια χαρα επαιζε με delay & reverb ο κοσμακης... ;D Η χρήση του reverb ή του echo γινόταν τότε ή σε πεντακάθαρους ενισχυτές, ή σε ψιλοαρπαγμένους, και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν εμποδίζεται, ειδικά αν έχεις και "θολές" επαναλήψεις στο echo - που τότε όλα είχαν. ναι ρε συ μια χαρα ειναι και επειδη εχει πολυ καθαρη προενισχυση (οπως οι παλιοι καλοι μονοκαναλοι ενισχυτες) μια χαρα θα ειναι για εφε και χωρις το effect loop. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Για πειραματισμούς και σαν επιπλέον επιλογή είναι καλό να υπάρχει, αλλά από τη στιγμή μάλιστα που του φτιάχνουν ειδικά μια προενίσχυση ουδέτερη και καθαρή είναι ένα overkill, χώρια που δεν συμμερίζομαι καθόλου την αναίτια πρόσφατη μόδα για το "κάρφωμα στο return του eff. loop" όταν παίζει κάποιος με καθαρό ενισχυτή. Μου θυμίζει εκείνες του true bypass και της αναλογικίλας. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
Superfunk Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Mια χαρα τα λες. Και λες ουσιαστικα και αυτο που θελω να πω οτι ειναι κριμα να χανεις ενα "μερος" του ενισχυτη (την προενισχυση του) η οποια προσθετει στον χαρακτηρα του εφε. Βεβαια και εκει ισχυει το περι ορεξεως.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Μου έχει τύχει μια φορά μόνο να παίξω με ενισχυτή που εξ αρχής έχει φτιαχτεί με το concept του pedal friendliness: αυτόν της Visual Sound. Και όντως ήταν πολύ καλός (αν κι εκείνη η... ζάντα που του είχαν βάλει για beam blocker ψιλοσυντονιζόταν). Γνωρίζω μάλιστα έναν ακόμη χωρίς να τον έχω πετύχει πουθενά, τον Clean Machine του Fuchs (http://www.fuchsaudiotechnology.com/amp.php?id=7) Αλλά κι εμένα περισσότερο σαν ψιλοmarketing ploy μου φαίνεται, μιας και έχω παίξει με άπειρους ενισχυτές που λάτρευαν οτιδήποτε τους έβαζες μπροστά. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
if_it_is Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Προφανώς και υπάρχουν πολλοί καλοί ενισχυτές και για πετάλια, αλλά αυτοί οι παλιοί καλοί δοκιμασμένοι κοστίζουν αρκετά! :o Προσωπικά κάποιοι φθηνότεροι λαμπάτοι που θεωρούνται πεταλομηχανές όσες φορές τους έχω δοκιμάσει, μου βγάζουν κάτι πολύ ψόφιο που θολώνει αντί να αναδεικνύει των ήχο των πεταλιών! :( Μακάρι αυτός να κάνει τη διαφορά! αλλά βρε αδερφέ! κανα βαττ παραπάνω δεν έβλαπτε! στην πράξη όμως θα φανεί.. μπορεί να είναι αρκετα! ::)
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Όταν λες πως κοστίζουν αρκετά, πόσο εννοείς και σε ποιους αναφέρεσαι? Παρεπιπτόντως και για να μην ξεφύγω από το θέμα, ο εν λόγω ενισχυτής έχει πολλές δυνατότητες και handwiring (για όσους ενδιαφέρονται), αλλά δεν ξέρω σε ποιους θα φανεί λογική η τιμή και σε ποιους αλμυρή μιας και την κόβω κι εγώ γύρω στα 550 ευρώ (το αδελφάκι του στα 20W κάνει 150 ευρώ λιγότερα). Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
if_it_is Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Όταν λες πως κοστίζουν αρκετά, πόσο εννοείς και σε ποιους αναφέρεσαι? Εννοώ σίγουρα πάνω απ το χιλιάρικο και μιλάω κυρίως για ενισχυτές πιο παλιάς φιλοσοφίας (Fender Marshall Hiwatt...) και νέους καλούς ενισχυτές (boogie bogner...) από την εμπειρία μου ξέρω ότι δεν μπορείς να πάρεις εύκολα κακό ήχο με ή χωρίς πετάλια! Ακόμα κι αν κάποιος το χιλιάρικο δεν το θεωρεί ακριβό, σίγουρα σχεδόν τα μισά είναι μια ανάσα αν το αποτέλεσμα είναι καλό! Παρεπιπτόντως και για να μην ξεφύγω από το θέμα, ο εν λόγω ενισχυτής έχει πολλές δυνατότητες και handwiring (για όσους ενδιαφέρονται), αλλά δεν ξέρω σε ποιους θα φανεί λογική η τιμή και σε ποιους αλμυρή μιας και την κόβω κι εγώ γύρω στα 550 ευρώ (το αδελφάκι του στα 20W κάνει 150 ευρώ λιγότερα). αυτός που λέμε τόση ώρα δεν είναι 20W?? νομίζω το μικρό αδερφάκι είναι στα 6W. υπάρχει και μεγαλύτερος?
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Ναι, υπάρχει αυτός: http://www.vhtamp.com/vht-20w.html (στα γνωστά λημέρια κάνει 400). Τώρα για χιλιάρικο... σίγουρα υπάρχουν αρκετοί pedal friendly καινούργιοι και κάτω από αυτό (μεταχειρισμένοι άφθονοι). Σαν προσωπική προτίμηση θα έβρισκα και περίπου στα μισά (πχ. Κustom Defender 112 ή Blues Junior). Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages
if_it_is Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Ναι, υπάρχει αυτός: http://www.vhtamp.com/vht-20w.html (στα γνωστά λημέρια κάνει 400). Τώρα για χιλιάρικο... σίγουρα υπάρχουν πολύ pedal friendly καινούργιοι και κάτω από αυτό. Σαν προσωπική προτίμηση θα έβρισκα και περίπου στα μισά (πχ. Κustom Defender 112 ή Blues Junior). Τον Defender Ακόμα περιμένω να κατέβω Αθήνα να τον ακούσω! τώρα ο blues jr όντως παίζει καλά με πετάλια, αλλά σε live με τίποτα! το καθαρό του βρομίζει τόσο νωρίς που μόνο για μελέτη, ή πρόβα χωρίς drums!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση