Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2011 Administrator Δημοσιευμένο 26 Σεπτεμβρίου 2011 Τελείως φιλικά, το να χρησιμοποιείς έναν κώδικα γραμμένο... "γενικά" (κάτι που αναφέρεται ρητά από τους προγραμματιστές του) What started as a bedroom project in early 2003 - for the sole purpose to get ASIO support for the AC97 on my laptop - has become ASIO4ALL - the universal ASIO driver for WDM audio. ............ Something to try on your own is to check your hardware manufacturer's Web site for driver updates and make sure you have the latest service pack installed for your OS. ............. Q: Will it work on my system with an XXX audio card and what kind of latency figures can I expect? A: Don't know either. There are too many possible system configurations out there to make any kind of a useful prediction. αντί αυτόν που γράφτηκε ειδικά από τον κατασκευαστή της συγκεκριμένης κάρτας δεν είναι για να το διαφημίζεις σαν προτεινόμενη και σίγουρη λύση. Καταλήγουμε εκεί μόνο όταν δεν δουλέψει αποδεδειγμένα και ελεγμένα με αυτούς του κατασκευαστή. If it worked for you... έτυχε, δεν πέτυχε. Live and let Live.
niktkd93 Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 επιτελους μετα απο μισο χρονο ψαξιματος στο site πηρα τις απαντησεις που ηθελα ! να στε καλα ! μια τελευταια ερωτηση και δεν σας πρηζω αλλο (α και υπ οψην οτι ειπα για το latency γιατι γραφω με vsti και συνηθως αυτα εχουν περισσοτερο latency) εχω βρει την saffire 6 στα 150 ευρω την fast track pro στα 110 ευρω και την NI Audio Kontrol 1 στα 140 ευρω... αν και οι 3 ειναι σε αριστη κατασταση ποια προτεινετε? ευχαριστω και παλι παρα πολυ !
messalion Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσιευμένο 27 Σεπτεμβρίου 2011 τις εχεις παρει ηδη νομιζω τις απαντησεις σου στο θρεντ - απο δω και περα η επιλογη ειναι καθαρα δικη σου - εσυ μετρας τα υπερ και τα κατα και βαζεις το χερακι σου στην τσεπη ;) think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass
gearkat Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Καλησπέρα. Να καταθέσω κι εγώ τη μικρή εμπειρία που έχω από την Fast track audio pro. Την έχω περίπου δύο μήνες και αντικατέστησε μία Soundblaster Platinum X-FI αυτή με το πάνελ μπροστά, δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς μοντέλο ήταν. Λοιπόν, σίγουρα είναι μεγάλο αβαντάζ ότι έχει Phantom power, ήταν ένας από τους λόγους που την προτίμησα. Βολική σε μεταφορά, με λαπτοπ ας πούμε, ο ήχος της καλός αλλά δεν παθαίνεις και πλάκα και ...... αυτά. Παρ' όλο που το σετ είναι αρκετά καλό, με i5 2600 k, 8Gb Ram και SSD 120Gb για το λειτουργικό (Windows 7 64b) και το Cubase έχω διάφορα θεματάκια, όπως για παράδειγμα, μία φορά στις 3-4 μέρες, θα χαθεί ξαφνικά ο ήχος της και θα θέλει επανεκκίνηση ο υπολογιστής. Άλλο θέμα είναι πως, όταν έβαζα ένα Avermedia TV usb stick μου κλείδωνε το M-AUDIO ASIO USB DRIVER και χρησιμοποιούσε τους multimedia drivers με αποτέλεσμα να μη δουλεύει το CUBASE αλλά ούτε και κάποια plugins, (VST contakt piano) που το άνοιγα και έπαιζα χαζεύοντας τηλεόραση ;D . Και κάτι τελευταίο, η εταιρία έχει τους τελευταίους drivers από τις 21/12/2010. Δεν ξέρω αν είναι ευχαριστημένοι από τη συμπεριφορά της κάρτας τους και δεν έχουν βγάλει κάτι καινούργιο, αλλά εγώ δεν είμαι. Το δε interface της κάρτας μοιάζει εποχής .... ??? win 95. Πρόβλημα με το latency δεν έχει, τουλάχιστον στα 5ms και κάτι, που είναι το καλύτερό της στον υπολογιστή μου. Ανάμεικτα λοιπόν συναισθήματα και βέβαια επιφυλάσσομαι αφού την έχω λίγο καιρό. Θα δείξει. Υ. Γ. Αλλά βρε παιδιά, κάνω δεξί κλικ στο εικονίδιο της κάρτας και μου βγάζει δύο επιλογές : 1) Open Sound control panel 2) Open M-Audio Fast Track Pro control panel Την πρώτη φορά, που επέλεξα τη δεύτερη επιλογή, σκεφτόμουν τις ρυθμίσεις που θα έκανα, θα έπαιζα με τo sample rate, τα bit. Και αντ' αυτού, μου έβγαλε ένα πινακάκι σαν το μεσαίο level του ναρκαλιευτή των XP. Αυτά. Σας ζάλισα αλλά αν δεν έλεγα το παράπονό μου εδώ, πού θα το έγραφα; Καλό βράδυ. We will walk on the land.... Peter Gabriel
trolley Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2011 Αυτά. Σας ζάλισα αλλά αν δεν έλεγα το παράπονό μου εδώ, πού θα το έγραφα; Καλό βράδυ. Το πέρασμα από τις Soundblaster στις M-Audio, προϋποθέτει ότι ο αγοραστής/χρήστης έχει α) σταθερή προτίμηση στον καλύτερο ήχο, έστω και αν αυτό σημαίνει interface εποχής 95, β) καλή υποδομή σε ηχεία (τουλάχιστον) προκειμένου να απολαύσει τον καλύτερο ήχο, γ) συγκεκριμένες γνώσεις για το τι είναι ο καλύτερος ήχος και πως μπορούμε να τον επιδιώξουμε είτε ηχογραφώντας είτε απολαμβάνοντας μία ταινία. Εσύ, χωρίς να μας λες τι ηχεία έχεις, ξεκινάς λέγοντας ότι δεν εντυπωσιάστηκες από τον ήχο της M-Audio (ενώ θα έπρεπε να έχεις εντυπωσιαστεί σε σχέση με τη Soundblaster) και κατόπιν αναφέρεσαι σε διάφορα ζητήματα που δεν έχουν καμία σημασία, με αποκορύφωμα το ότι καταγγέλεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από τον driver - αλήθεια, τι κάνει κατά τη γνώμη σου ο driver και τι θα έπρεπε να κάνει ώστε να είσαι ικανοποιημένος; Δε λέω ότι έχεις αγοράσει την καλύτερη κάρτα που υπάρχει - καθόλου! Απλά, υποπτεύομαι ότι, καθώς είσαι παγιδευμένος σε ετερόκλητες απαιτήσεις - έχεις μπει με το στραβό πόδι στο κόσμο του καλύτερου-από-τη-Soundblaster ήχου, και είναι ίσως κρίμα. Mea Culpa
gearkat Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2011 Το πέρασμα από τις Soundblaster στις M-Audio, προϋποθέτει ότι ο αγοραστής/χρήστης έχει α) σταθερή προτίμηση στον καλύτερο ήχο, έστω και αν αυτό σημαίνει interface εποχής 95, β) καλή υποδομή σε ηχεία (τουλάχιστον) προκειμένου να απολαύσει τον καλύτερο ήχο, γ) συγκεκριμένες γνώσεις για το τι είναι ο καλύτερος ήχος και πως μπορούμε να τον επιδιώξουμε είτε ηχογραφώντας είτε απολαμβάνοντας μία ταινία. Α)Δεν είναι δυνατόν κάποιος να προβεί σε αγορά καινούριας κάρτας, χωρίς να έχει σταθερή προτίμηση στον καλύτερο ήχο, αλλά αυτό, σίγουρα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει και να δεχθεί ή να ανεχθεί ένα interface εποχής 95. Β) Τα ηχεία μου δεν είναι monitor αλλά προς το παρόν κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους μέχρι να αντικατασταθούν από τα κατάλληλα και να μετακομίσουν σε χώρο που θα είναι για ακρόαση μουσικής και θέαση ταινιών. Γ)Συγκεκριμένες γνώσεις για το τι είναι ο καλύτερος ήχος έχω. Για το πώς θα τον επιδιώξω ηχογραφώντας, δεν ξέρω πολλά. Για την ακρόαση μουσικής ή για τη θέαση ταινιών ξέρω πάρα πολλά. Εσύ, χωρίς να μας λες τι ηχεία έχεις, ξεκινάς λέγοντας ότι δεν εντυπωσιάστηκες από τον ήχο της M-Audio (ενώ θα έπρεπε να έχεις εντυπωσιαστεί σε σχέση με τη Soundblaster) και κατόπιν αναφέρεσαι σε διάφορα ζητήματα που δεν έχουν καμία σημασία, με αποκορύφωμα το ότι καταγγέλεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος από τον driver - αλήθεια, τι κάνει κατά τη γνώμη σου ο driver και τι θα έπρεπε να κάνει ώστε να είσαι ικανοποιημένος; Τα ηχεία μου είναι τα (Klipsch RF 35) τα οποία εις γνώση μου δεν κάνουν για στούντιο. Ασφαλώς και αν είχα Genelec, ή Dynaudio για παράδειγμα, σίγουρα η διαφορά θα ήταν μεγαλύτερη και γιατί όχι μπορεί και να εντυπωσιαζόμουν από τη διαφορά. (Αν και τώρα πια αυτά που με εντυπωσιάζουν δεν μπορώ να τα διανοηθώ οικονομικά.) Τι ακριβώς έχει σημασία, νομίζω ότι ο καθένας το αξιολογεί σύμφωνα με τις δικές του εμπειρίες και προτιμήσεις. Αλλα όσον αφορά αυτό το αποκορύφωμα που αναφέρεις για τους drivers, ασφαλώς και δεν είμαι ικανοποιημένος όταν (και το ανέφερα στο προηγούμενό μου ποστ) χάνω τον ήχο στο άσχετο (κάνει ένα ανεπαίσθητο τσικ σαν να με χαιρετά) και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση στον υπολογιστή, χωρίς συγκεκριμένη χρήση. Για να είμαι ικανοποιημένος, θα πρέπει ο driver να λύνει τις τυχόν ασυμβατότητες ή αστάθειες που μπορεί να παρουσιάζει το οποιοδήποτε hardware με τα τρέχοντα λειτουργικά. (σ' αυτο το σημείο, θα πω ότι περιμένω έστω μετά από ένα χρόνο να ανανεώσει τους drivers η εταιρία. Άσε που νιώθω σαν να απαντάω σε υπεύθυνο της M-Audio) Δε λέω ότι έχεις αγοράσει την καλύτερη κάρτα που υπάρχει - καθόλου! Απλά, υποπτεύομαι ότι, καθώς είσαι παγιδευμένος σε ετερόκλητες απαιτήσεις - έχεις μπει με το στραβό πόδι στο κόσμο του καλύτερου-από-τη-Soundblaster ήχου, και είναι ίσως κρίμα. Ασφαλώς και ξέρω τι αγόρασα, αλλιώς θα τα ''έσκαγα'' και θα έπερνα μία fireware. Δεν καταλαβαίνω πού ακριβώς βρίσκεται αυτό που αναφέρεις: '' παγιδευμένος σε ετερόκλητες απαιτήσεις'' Σίγουρα συμφωνούμε σ' αυτό: Το ότι δηλαδή είναι καλύτερος ο κόσμος της M-Audio από της Soundblaster. Απλά, θα ήθελα κάποια πράγματα να μη με προβληματίζουν. Στο μόνο που βρίσκω λάθος από μέρους μου, είναι το ότι ξεκίνησα να αναφέρομαι στο ότι δεν εντυπωσιάστηκα από τον ήχο της και αυτό φάνηκε κακοπροαίρετο και το παραδέχομαι. Τελειώνοντας να επαναλάβω ότι δύο μήνες που την έχω, είναι νωρίς για μία σωστή αξιολόγηση και δεν είμαι παράλογος να τη βγάλω σε αχρηστία, ιδίως στους καιρούς μας. Κάποια πράγματα όμως όπως και να 'ναι, τα περίμενα αλλιώς. Θα δούμε We will walk on the land.... Peter Gabriel
trolley Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2011 Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2011 Θα δούμε Υπάρχει πολύ σύγχυση σχετικά με το τι πρέπει να περιμένει κάποιος από μία σοβαρότερη κάρτα ήχου, οπότε δεν φταις εσύ. Γνώριζε πάντως ότι για τα διάφορα τεχνικά προβλήματα, φταίει μάλλον ο υπολογιστής σου, και όχι η κάρτα. Για την ποιότητα του ήχου, δεν ξέρω γιατί εκτιμάς ότι ξέρεις πολλά για την ακρόαση "ταινιών" (που τα έμαθες, αλλά ΔΕΝ έμαθες για τον μη-κινηματογραφικό ήχο), αλλά.. ναι τα ηχεία που έχεις δεν έχουν καμία σχέση με περιβάλλον στο οποίο θα εκτιμηθεί η ποιότητα ήχου οποιασδήποτε κάρτας. Πέραν αυτών, μοντέρνο περιβάλλον όπως αυτό που είχες στη Soundblaster είναι μάλλον απίθανο να ξανασυναντήσεις όσο ακριβή κάρτα και αν πάρεις. Για την ακρίβεια, νομίζω ότι όσο πιο ακριβές είναι, τόσο λιγότερο "όμορφο" είναι το περιβάλλον ελέγχου, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Mea Culpa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση