Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru
Δημοσιευμένο

Αξίζει να αναφερθεί εδώ, αναρωτιέμαι;

Πήγε κανείς στο τελευταίο μέρος; Δεν έχω προλάβει ακόμη (άρα φάουλ, αφού δεν το έχω δει, αλλά το συνηθίζω από τότε με τον κυνόδοντα που γαβγιζα χωρίς να την έχω δεί...).

Προσωπικά γουστάρω τέτοια φιλμ και είμαι σίγουρος ότι θα περάσω πολύ ωραία στο σινεμά.

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Αξίζει να αναφερθεί εδώ, αναρωτιέμαι;

Πήγε κανείς στο τελευταίο μέρος; Δεν έχω προλάβει ακόμη (άρα φάουλ, αφού δεν το έχω δει, αλλά το συνηθίζω από τότε με τον κυνόδοντα που γαβγιζα χωρίς να την έχω δεί...).

Προσωπικά γουστάρω τέτοια φιλμ και είμαι σίγουρος ότι θα περάσω πολύ ωραία στο σινεμά.

Δεν εχω παει ακομη...ολοι με κοροιδευουν οταν τους λεω οτι θελω να το δω και αρχιζω να εμφανιζω συμπτωματα στερησης..εχω διαβασει καθε βιβλιο απο 7 φορες(συμβολικος αριθμος,ειμαι και 27 ;D)

Ενα θα σου πω...το τελευταιο μερος ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Η μυθολογια πισω απ τα βιβλια ειναι απιστευτη και ολα,ΟΛΑ ομως,οσα εχουν αναφερθει στα βιβλια ερχονται και δενουν στο τελευταιο βιβλιο...εχω διαβασει και πολυ καλα λογια για το 3d και για τις ερμηνειες οποτε...Βουρρρρρ...

I repeat myself when i'm under stress!!!I like it!!!

Δημοσιευμένο

Ναι αμέ. Το είδα προχτές.

Γενικά όλες οι ταινίες παραήταν κακές. Μπορεί να είχαν τις καλές στιγμές τους, αλλά οι κακές ήταν υπερβολικά περισσότερες. Στην τελευταία ταινία η ιδέα για τα δύο μέρη δεν δικαιολογήθηκε με κανένα τρόπο, πέραν των αυξημένων εσόδων.

Κάθε φορά λέω δεν θα πάω να δω την επόμενη ταινία, σε 2 όντως δεν το έκανα, την 4η που είδα πια σε dvd και χαίρομαι για τα λεφτά που γλύτωσα και στο πρώτο μέρος της προηγούμενης όπου και το μετάνιωσα μιας και ήταν πάρα πολύ καλό. Και εξαιτίας αυτού πήγα και είδα τώρα και το τελευταίο. (Την 5η και 6η είδα επειδή θα πήγαινε η παρέα, ή επειδή δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω αντίστοιχα)

Θα μου πεις και τα βιβλία στέκονται πολύ περισσότερο;

Από λογοτεχνικής άποψης, δεν τα λες και καλά βιβλία. Από άποψη συνέχειας και συνοχής μπάζουν από πάρα πολλά σημεία, ΑΛΛΑ παραμένουν κάτι ευχάριστο, ευκολοδιάβαστο και γιατί όχι και συναρπαστικό.

Δημοσιευμένο

στο πρώτο μέρος της προηγούμενης όπου και το μετάνιωσα μιας και ήταν πάρα πολύ καλό.

Αν η τελευταια ταινια δεν ητανε σε 2 μερη θα ητανε πολυ καλυτερη...η προτελευταια ταινια για μενα ητανε ανουσια και σε καποια σημεια βαρετη...

Από άποψη συνέχειας και συνοχής μπάζουν από πάρα πολλά σημεία

Ευη ολα ερχονται και δενουν στο τελευταιο βιβλιο...Αν τα δεις σαν αυτοτελη οντως μπαζουν...

Δημοσιευμένο
Γενικά όλες οι ταινίες παραήταν κακές. Μπορεί να είχαν τις καλές στιγμές τους, αλλά οι κακές ήταν υπερβολικά περισσότερες.

Από λογοτεχνικής άποψης, δεν τα λες και καλά βιβλία. Από άποψη συνέχειας και συνοχής μπάζουν από πάρα πολλά σημεία, ΑΛΛΑ παραμένουν κάτι ευχάριστο, ευκολοδιάβαστο και γιατί όχι και συναρπαστικό.

Διαφωνώ κάθετα... τα βιβλία είναι αριστοτεχνικά γραμμένα - στο πλαίσιο πάντα του παιδικού βιβλίου που ενηλικιώνεται - με πληρέστατη συναρπαστική πλοκή και ανατροπές χωρίς κανένα κενό στην ιστορία. Καθώς προχωρούν μάλιστα προς το τελευταίο χάνουν την παιδική χροιά και γίνονται όλο και πιο σκοτεινά.

Όσο για τις ταινίες, από πλευράς καλλιτεχνικής διεύθυνσης - φωτογραφίας - σκηνικών - εφφέ και κάστινγκ ήταν άψογες, ενώ από σεναριακής μέτριες με βελτίωση που ακολουθούσε κάπως την ατμόσφαιρα των βιβλίων όσο αυτά προχωρούσαν... το "παραήταν κακές" είναι σίγουρα υπερβολικός χαρακτηρισμός, απλά κράτησαν (και ενίοτε έχασαν) μερικές αναγκαίες μεγαλοστουντιακές ισορροπίες μεταξύ ποιότητας και ποπ-κορν εισιτηριολαγνείας που θα ήταν αδύνατον να αποφευχθούν. Αν ήταν στο χέρι μου θα τις είχα κάνει πιο "μαύρες" - ένα σημαντικό τμήμα της ατμόσφαιρας των βιβλίων εκεί χάνεται - ίσως χρησιμοποιώντας σκηνοθέτες με πιο ιδιαίτερη ματιά χωρίς πολλούς εμπορικούς προσανατολισμούς.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Παντως εχοντας(πλεων)δει και την τελευταια ταινια θελω να δηλωσω απογοητευμενος...σε σχεση με το τελευταιο βιβλιο και τα δυο μερη ηταν μια σκετη απογοητευση...

Δημοσιευμένο

Διαφωνώ κάθετα... τα βιβλία είναι αριστοτεχνικά γραμμένα - στο πλαίσιο πάντα του παιδικού βιβλίου που ενηλικιώνεται - με πληρέστατη συναρπαστική πλοκή και ανατροπές χωρίς κανένα κενό στην ιστορία. Καθώς προχωρούν μάλιστα προς το τελευταίο χάνουν την παιδική χροιά και γίνονται όλο και πιο σκοτεινά.

Κενά και ασυνέπειες υπάρχουν στην ιστορία, αλλά τις παραβλέπω.  Παραμένουν πάντως ελαφρά βιβλία, σίγουρα στο πλαίσιο παιδικού βιβλίου, οπότε και δε διαφωνώ και σε αυτό. Όσο και να τα κατηγορώ πάντως τα έχω διαβάσει αρκετά ;)

Όσο για τις ταινίες, από πλευράς καλλιτεχνικής διεύθυνσης - φωτογραφίας - σκηνικών - εφφέ και κάστινγκ ήταν άψογες, ενώ από σεναριακής μέτριες με βελτίωση που ακολουθούσε κάπως την ατμόσφαιρα των βιβλίων όσο αυτά προχωρούσαν... το "παραήταν κακές" είναι σίγουρα υπερβολικός χαρακτηρισμός, απλά κράτησαν (και ενίοτε έχασαν) μερικές αναγκαίες μεγαλοστουντιακές ισορροπίες μεταξύ ποιότητας και ποπ-κορν εισιτηριολαγνείας που θα ήταν αδύνατον να αποφευχθούν. Αν ήταν στο χέρι μου θα τις είχα κάνει πιο "μαύρες" - ένα σημαντικό τμήμα της ατμόσφαιρας των βιβλίων εκεί χάνεται - ίσως χρησιμοποιώντας σκηνοθέτες με πιο ιδιαίτερη ματιά χωρίς πολλούς εμπορικούς προσανατολισμούς.

Εδώ διαφωνούμε πιο έντονα. Το σεναριακά μέτριες είναι υπερβολικά ευγενικός χαρακτηρισμός. Οποιαδήποτε ιστορία που είναι και το μόνο δυνατό των βιβλίων φυσικά και δεν ήταν εφικτό να αποδοθεί με συνέχεια στις ταινίες, αλλά οι επιλογές για το σενάριο βασίζονταν αποκλειστικά στο να δημιουργήσουν blockbusterάκια με ωραία εφέ. Επικεντρωμένες αχρείαστα σε σκηνές "δράσης" και συνοπτικά περνώντας στοιχεία που θα μπορούσαν μια χαρά να ενσωματωθούν και να δώσουν μια έννοια συνέχειας στην ιστορία. Για την ακρίβεια αναρωτιέμαι αν κάποιος που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία, βγάζει άκρη βλέποντας μόνο τις ταινίες.

Όπως και να έχει τις έχω δει, τα έχω διαβάσει, τα συμπαθώ, αλλά μέχρι εκεί :)

Ευη ολα ερχονται και δενουν στο τελευταιο βιβλιο...Αν τα δεις σαν αυτοτελη οντως μπαζουν...

Φυσικά και δεν τα βλέπω ως αυτοτελή. Το κακό είναι πως και η ίδια η Ρόουλιγκ δεν είχε αποφασίσει αν ήθελε να τα κάνει μια συνεχή ιστορία ή αυτοτελή. Ολοφάνερα δεν είχε αποφασίσει κάποια συνολική εικόνα από την αρχή των βιβλίων. Απλά βλέποντας την επιτυχία στα αρχικά βιβλία προσπάθησε να τα μπαλώσει. Ικανοποιητικά το κατάφερε, αλλά ως εκεί :)

Δημοσιευμένο

Γουέλ... γουι αγκρί δατ γουι ντισαγκρί! (μάλλον εντελώς). Αυτά για τις ταινίες τα γράφω έχοντας φανατική ενασχόληση με την ιστορία του κινηματογράφου, και μια οπτική που λαμβάνει υπόψη και σέβεται το εκάστοτε πλαίσιο, και δεν κολλάει ούτε στον Πότερ, ούτε πχ. στον Ταρκόφσκι. Αλλά όσον αφορά στα κενά και στις ασυνέπειες της ιστορίας, ποιες ήταν αυτές που είχες δει? Εγώ δεν θυμάμαι να είχα δει απολύτως καμία.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Αλλά όσον αφορά στα κενά και στις ασυνέπειες της ιστορίας, ποιες ήταν αυτές που είχες δει? Εγώ δεν θυμάμαι να είχα δει απολύτως καμία.

Θέλεις όντως να κάνουμε ανάλυση του Harry Potter as geeky as it can get? :P

Το βασικότερο πρόβλημα είναι ο ίδιος ο κόσμος. Είναι αφελώς φτιαγμένος και επιφανειακά. Εξαιτίας αυτού δημιουργούνται προβλήματα και στην ιστορία. Θα κάτσω να συγκεντρώσω μερικά σαν παράδειγμα και ίσως να στα στείλω σε πμ; Μου φαίνεται πολύ καμμένο ακόμα και για μας η δημόσια ανάλυση Harry Potter, εκτός και αν τι να πω ενδιαφέρει και άλλους; ;D

ΥΓ: Οι ασυνέπειες που εννοώ είναι στα βιβλία, στις ταινίες επιμένω πως είναι τόσο συνοπτικές που συνεχίζω να αμφιβάλλω αν κάποιος που τις δει χωρίς να έχει διαβάσει τα βιβλία βγάζει κάποια άκρη...

Δημοσιευμένο

Θέλεις όντως να κάνουμε ανάλυση του Harry Potter as geeky as it can get? :P

Yes please!!!

ΥΓ: Οι ασυνέπειες που εννοώ είναι στα βιβλία, στις ταινίες επιμένω πως είναι τόσο συνοπτικές που συνεχίζω να αμφιβάλλω αν κάποιος που τις δει χωρίς να έχει διαβάσει τα βιβλία βγάζει κάποια άκρη...

Εγω παντως δεν θα συμφωνησω μ αυτα..τα βιβλια ειναι πολυ καλα φτιαγμενα και εξηγουν σχεδον τα παντα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...