Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Λοιπόν..χρησιμοποιώ το cubase 5 και την κάρτα ήχου tascam us122 mk2...Όλα δούλευαν τέλεια μέχρι που προχτές ενώ άνοιξα το cubase, έδειχνε πως έπαιζε, δεν υπήρχε ήχος...βλέπω στις ρυθμίσεις όλα ήταν μια χαρά...αφού λοιπόν το κανα επανεγκατάσταση, πάλι το ίδιο πράγμα...Πήγα ξανά στα device setup --> vst audio system επέλεξα το asiov2 all (καθώς αυτό της κάρτας ήχου δεν δούευε όπως είπα) και δούλεψε κανονικά(αφού επέλεξα απτό panel της ασιο την κάρτα ήχου μου). Όμως ήθελα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα με την κάρτα ήχου και έκανα

επανεγκατάσταση της κάρτας ήχου βάζοντας νέους drivers και το καινούριο firmware...Πάω λοιπόν στο cubase, ξανά στο device setup --> vst audio system, επιλέγω ην κάρτα ήχου και δούλεψε!!!! όμως είχε πολλά crackles  και δεν ακουγόταν τίποτα...πάω στο πάνελ της κάρτας ήχου και ανεβάζω το latency...από νορμαλ σε high...ξανά το ίδιο...το πάω στο highest πάλι είχε crackles(λιγότερα αλλά είχε πάλι αρκετά)...Τι παίζει..???? μέχρι 3 μέρες όλα δούλευαν τέλεια (και σε νόρμαλ latency ήταν χωρίς ίχνος crackle)...όποιος ξέρει ας δώσει τα φώτα του....ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΎ!!!

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

Έκανες ή έγινε αυτόματα κάποια αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος?

Ο Η/Υ έχοντας αποσυνδέσει την κάρτα ήχου ανοίγει κανονικά?

Ξεκίνα κατ'αρχήν κάνοντας αναβάθμιση στο firmware της κάρτας. Επειδή έχω την ίδια σε ένα laptop για να κάνω κάποιες mobile ηχογραφήσεις, μου είχε δημουργήσει και εμένα κάποια προβλήματα όχι σαν τα δικά σου βέβαια. Τα πάντα λύθηκαν με την αναβάθμιση του firmware.

Ξεκίνα από εκεί και ενημέρωσε για όποιο νέο σύμπτωμα σου εμφανιστεί.

Δημοσιευμένο
επανεγκατάσταση της κάρτας ήχου βάζοντας νέους drivers και το καινούριο firmware

Προφανώς το έχει κάνει ήδη.

Γενικά τα προβλήματα τέτοιου τύπου που παρουσιάζονται στο noiz (όλα δούλευαν μια χαρά ως που μια μέρα.....) είναι δύσκολο να επιλυθούν ή να αναγνωριστούν χωρίς μια αυτοψία.

Μπορεί να είναι πραγματικά οτιδήποτε.

Ας κάνω όμως μια προσπάθεια.

Η κάρτα δουλεύει κανονικά σε άλλο pc;

Τα project σου μήπως είναι πολύ απαιτητικά (πολλά κανάλια και plugins);

Έχεις απενεργοποιήσει την onboard κάρτα ήχου;

Μήπως έχεις κάποιο antivirus εγκατεστημένο;

Για πες και βλέπουμε.

Δημοσιευμένο

επανεγκατάσταση της κάρτας ήχου βάζοντας νέους drivers και το καινούριο firmware...

Έχεις δίκιο για κάποιο λόγο (συνήθως βιασύνη ή βλακεία λέγεται), παρέκαμψα αυτή την πληροφορία καθώς επίσης παρέκαμψα και την πληροφορία οτι χρησιμοποίει του Asio4all όσο και αν είναι στη νέα τους έκδοση.

Προσπάθεισε να χρησιμοποιήσεις του drivers της Tascam και οχι drivers4all και εγώ σε laptop την έχω με μόλις 2Gb Ram σε low latency και δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Δημοσιευμένο

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Το θέμα είναι ότι όλα έγιναν ξαφνικά χωρίς καμία αλλαγή από μένα...Γι αυτο και δεν ξέρω που είναι το προβλημα...Έχω δοκιμάσει τόσο το asio4all όσο και τους drivers της κάρτας αλλά πάλι το ίδιο...Crackles ακόμα και σε highest latency..(και έχω 2πυρινο intel duo και 4GB ραμ)...Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα, είναι πως ενώ το χω βάλει να παίζει ξέρω γω το κομμάτι στο cubase, αν πατήσω σε άλλο παράθυρο ή ελαχιστοποίηση ξέρω γω, σταματάει ακαριαία να παίζει.... ???

Δημοσιευμένο

Η κάρτα δουλεύει κανονικά σε άλλο pc;

Τα project σου μήπως είναι πολύ απαιτητικά (πολλά κανάλια και plugins);

Έχεις απενεργοποιήσει την onboard κάρτα ήχου;

Μήπως έχεις κάποιο antivirus εγκατεστημένο;

Για πες και βλέπουμε.

Δε μου απάντησες σε καμία από τις ερωτήσεις που σου έκανα  ::)

Δημοσιευμένο

Είχα το ίδιο θέμα κάποια στιγμή με την us122L..παραπλήσιο παλιότερο μοντέλο.Τελικά δεν έφταιγε η κάρτα..ούτε οι drivers.(οι 2.02 δουλεύουν μια χαρά με το cubase..λογικά και οι 2.03 που βγήκαν για το δικό σου μοντέλο) Στα windows έχεις clicks και pops? Σε μένα ήταν κάποιο θέμα με το ρεύμα. Δες αν ο επεξεργαστής δουλεύει οκ ώστε να μην υπάρχει latency...επίσης δοκίμασε να αλλάξεις θύρα usb.

Guybrush Threepwood...mighty pirate!

Δημοσιευμένο

Προφανώς το έχει κάνει ήδη.

Γενικά τα προβλήματα τέτοιου τύπου που παρουσιάζονται στο noiz (όλα δούλευαν μια χαρά ως που μια μέρα.....) είναι δύσκολο να επιλυθούν ή να αναγνωριστούν χωρίς μια αυτοψία.

Μπορεί να είναι πραγματικά οτιδήποτε.

1)Η κάρτα δουλεύει κανονικά σε άλλο pc;

2)Τα project σου μήπως είναι πολύ απαιτητικά (πολλά κανάλια και plugins);

3)Έχεις απενεργοποιήσει την onboard κάρτα ήχου;

4)Μήπως έχεις κάποιο antivirus εγκατεστημένο;

Για πες και βλέπουμε.

1)NAI

2) Ναι αλλά και σε απλά projects μόνο με ένα κανάλι πχ χωρίς plugins το ίδιο συμβαίνει)

3) Ναι

4) Ναι, αλλά δεν νομίζω πως είναι το πρόβλημα καθώς πριν 5 μέρες πάλι ήταν εγκατεστημένο και δούλευαν όλα μια χαρά

Δημοσιευμένο

Ok.

Για τσέκαρε το cpu και το hard disk meter (shortcut F12) του cubase μήπως σου κάνει τίποτα απότομες αυξομειώσεις;

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...