Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Γειά σας!

 

Αυτή είναι η εικόνα του ενισχυτή μου από την εξωτερική μεριά...

http://tinyurl.com/62b8bet

 

η σκουριά αν και επιφανειακή φαίνεται σαν μείγμα χώματος και οξείδωσης.Δεδομένου ότι η σκουριά δεν είναι και ο χειρότερος εχθρός του μετασχηματιστή ποιά διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να την αφαιρέσω στα σημεία του σασί?

Επίσης παρότι δεν αγοράζω πράγματα με σκοπό την μεταπώληση,αν ξύσω την σκουριά και μετά περάσω με βερνίκι το σασί,εξωτερικά πάντα και μόνο στα δύσκολα σημεία,επηρεάζεται η συλλεκτική αξία του ενισχυτή;

 

 

edit: απλά για ενημέρωση....

 

 

ΞΕΡΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ... ;D

  • Απαντήσεις 31
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο

υπαρχουν κατι βερνικι τα οποια αντεχουν και στη θερμοκρασια πιστευω κανουν για τη χρηση αυτη...τωρα για ξισυμο με ενα ωτρεμελ εισα θεοσ

Μια μερα θα βρω κατι εξυπνο να γραψω εδω κατω...

Δημοσιευμένο

Η αξία μεταπώλησης σίγουρα θα επηρεαστεί αλλά ποιος νοιάζεται?? Τέτοιοι ενισχυτές ΔΕΝ είναι για πούλημα  ;D

Σου στέλνω ένα pm για ένα ξένο forum που μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες (και αρκετά thread με ressurections  ;))

 

OMEGA MONOLITH

Δημοσιευμένο

Δυστυχώς, το κακό έχει γίνει στους μετασχηματιστές. Η σκουριά είναι εχθρός, όχι όμως ότι θα πάψουν να λειτουργούν. Αλλά η απόδοσή τους κάποιο της εκατό έχει πέσει. Μην ανησυχείς, όμως, τέτοια τέρατα που έχουν οι Sunn και να πέσει λίγο πάλι θα σου φτάνει και θα περισσεύει.

Θα σου πρότεινα να τους βγάλεις από το σασί, έτσι θα μπορέσεις να δουλέψεις και καλύτερα με τη σκουριά στο σασί και να βγάλεις και τα καπάκια. Τα καπάκια με ένα καλό τρίψιμο ξαναβάφονται και γίνονται καινούργια. Τον πυρήνα να τον καθαρίσεις προσεχτικά, χωρίς πολύ τρίψιμο, θα έλεγα περισσότερο καλό τρίψιμο/σκούπισμα με πανί ίσα ίσα να φύγει το έξτρα στρώμα της σκουριάς και να μην είναι ανώμαλη η επιφάνεια, μετά μπορείς να το περάσεις ένα χέρι μπογιά ή σπρέι. Μην αρχίσεις να τρίβεις και τον πυρήνα να φύγει η σκουριά τελείως γιατί εκεί είναι που δημιουργείται το πρόβλημα.

Αν προσέξεις τον πυρήνα θα παρατηρήσεις ότι αποτελείται από πολλά ελάσματα. Αυτά, για την καλή απόδοση του Μ/Σ, είναι μονωμένα μεταξύ τους. Αν τα τρίψεις θα τρίψεις και αυτή τη μόνωση. Όχι ότι δεν έχει σπάσει ήδη με την σκουριά απλά δεν χρειάζεται να τα κάνεις χειρότερα.

 

Καλή επιτυχία με το ressurection και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις για την πορεία.  :)

Δημοσιευμένο

@takissam

Σε ευχαριστώ για το link.είμαι συχνός επισκέπτης της σελίδας όχι όμως του forum του.

Ο ενισχυτής ήρθε από ebay μαζί με έναν sceptre πριν λίγο καιρό.

Ο sonaro σαφώς πιο φθηνός αλλά ο sceptre σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

 

Λοιπόν στο θέμα μας:

Έβλεπα το βίντεο του G.Weber Tube Guitar Amplifier Servicing & Overhaul

λεει σε κάποιο σημείο οτι σε έναν σκουριασμένο μετασχηματιστή για να δεις αν η σκουριά αρχίζει και τον τρώει εσωτερικά χρησιμοποιείς ένα πολύμετρο και μετράς αν υπάρχει η παραμικρή μέτρηση αντίστασης μεταξύ δύο σημείων στις "φέτες" του μετασχηματιστή.Με χαρά διαπίστωσα οτι σε μένα δεν μετράει καθόλου αντίσταση όπερ σημαίνει δεν υπάρχει αγωγιμότητα μεταξύ τους παρά την εμφάνισή τους.

 

Εδώ τώρα υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις επί του θέματος.Ο μεν Weber λέει οτι η παραμικρή σκουριά είναι ανεπιθύμητη,η δε mercury magnetics μας αναφέρει στο FAQ της ότι ένα στρώμα σκουριάς βοηθά στην εσωτερική μόνωση του μετασχηματιστή και ότι ήταν τεχνική που χρησιμοποιούσαν καταστευαστές στους μετασχηματιστές τους.Συγκεκριμένα αναφέρει

 

"What’s this mean in plain English? Back in the early years, manufacturers of laminations intentionally exposed their iron to moist air to encourage rust to naturally form on the surfaces as an insulator! Like a fine patina on an antique bronze the rust on your transformer could be viewed as badge of honor. Assuming that your transformer doesn't have other problems like coil damage from excessive moisture exposure (common with paper bobbins), you can actually expect some improvements in output transformer tone and lower losses in power transformers as rust develops."

Δημοσιευμένο

....Θα σου πρότεινα να τους βγάλεις από το σασί, έτσι θα μπορέσεις να δουλέψεις και καλύτερα με τη σκουριά στο σασί και να βγάλεις και τα καπάκια. Τα καπάκια με ένα καλό τρίψιμο ξαναβάφονται και γίνονται καινούργια.

Τα καπάκια βγαίνουν από τις 4 βίδες περιμετρικά;

 

Τον πυρήνα να τον καθαρίσεις προσεχτικά, χωρίς πολύ τρίψιμο, θα έλεγα περισσότερο καλό τρίψιμο/σκούπισμα με πανί ίσα ίσα να φύγει το έξτρα στρώμα της σκουριάς και να μην είναι ανώμαλη η επιφάνεια, μετά μπορείς να το περάσεις ένα χέρι μπογιά ή σπρέι. Μην αρχίσεις να τρίβεις και τον πυρήνα να φύγει η σκουριά τελείως γιατί εκεί είναι που δημιουργείται το πρόβλημα.

Εννοείς βερνίκι σπρει;

 

Αν προσέξεις τον πυρήνα θα παρατηρήσεις ότι αποτελείται από πολλά ελάσματα. Αυτά, για την καλή απόδοση του Μ/Σ, είναι μονωμένα μεταξύ τους. Αν τα τρίψεις θα τρίψεις και αυτή τη μόνωση. Όχι ότι δεν έχει σπάσει ήδη με την σκουριά απλά δεν χρειάζεται να τα κάνεις χειρότερα.

Λίγο noob ερώτηση...θα ξεκολλήσουν αν βγάλω τα καπάκια τους;...

 

Καλή επιτυχία με το ressurection και μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις για την πορεία.  :)

Ευχαριστώωω!!! ;)

Δημοσιευμένο

Η σκουριά ούτως ή άλλως δεν είναι αγώγιμη, γι'αυτό και ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια δεν είναι κακό και βοηθά ως προστασία. Αν προχωρήσει, όμως, αρκετά τρώει μέρος του πυρήνα, άρα η απόδοση του μετασχηματιστή "πέφτει". Αυτό είναι στάνταρ. Δεν το συζητάμε καν αν έχει φτάσει και στο τύλιγμα.

Ένα ελαφρύ τρίψιμο, χωρίς να τρίψεις και τον πυρήνα, και μία βαφή ώστε να σταματήσει η σκουριά να εξαπλώνεται δεν είναι κακό.

 

Τώρα το mojo υπάρχει παντού, άρα υπάρχει και στους μετασχηματιστές!  ;D

 

Τα καπάκια βγαίνουν από τις 4 βίδες περιμετρικά;

Ναι! Και, από ότι βλέπω σε έναν μετασχηματιστή λείπουν ήδη.

 

Εννοείς βερνίκι σπρει;

Πινέλο ή σπρέι το ίδιο είναι. Με σπρέι θα γίνει πιο ωραία δουλειά αρκεί να έχεις χώρο να δουλέψεις.

 

Λίγο noob ερώτηση...θα ξεκολλήσουν αν βγάλω τα καπάκια τους;...

Όχι, απλά πρόσεχε μην στραβώσουν. Παίζει να έχουν κολλήσει τα καπάκια με τον πυρήνα λόγω σκουριάς, οπότε τραβώντας το καπάκι ίσως στραβώσει. Με ένα ξυράφι μπορείς να "ελευθερώσεις" το σημείο επαφής.

Δημοσιευμένο

Πολύ ωραίο topic με πολύ χρήσιμες αναφορές!!

Εννοείται να μας κρατήσεις ενήμερους και περιμένουμε εμπλουτισμό στο album του Picasa σου!!!

 

btw (λίγο εκτός θέματος σκουριάς) οι μετασχηματιστές φαίνονται λίγο μικρότεροι (σε σχέση με του Sceptre??). Το ξέρω πως ο συγκεκριμένος φοράει 2 EL-34 αλλά έχει διαφορετικούς Μ/Σ από τους "κλασικούς"??

OMEGA MONOLITH

Δημοσιευμένο

Oι sceptre είναι 60w ενώ οι sonaro μέχρι το 69 40w.

Το 70 αντικαταστάθηκαν οι EL34 με 6550/KT88 και ανέβηκαν στα 60w.

Πιθανότατα γιαυτό και οι Μ/Σ να είναι μικρότεροι σε σχέση με τους sceptre.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...